Kaupallinen yhteistyö

Lainojen yhdistäminen on edullisempaa väliaikaisen korkokaton ansiosta

Kulutusluottoja ja lainoja koskeva väliaikainen lakimuutos tuli voimaan 1.7.2020. Lakimuutos puolitti korkokaton 20 prosentista 10 prosenttiin. Tämän lakimuutoksen myötä myös lainan saaminen tiukentui hieman. Vaikka lainoja haettiin entiseen tahtiin, lainahakemuksia myös hylättiin useammin.

Lakimuutoksen tarkoituksena on turvata kuluttajaa taloudelliselta ahdingolta, ja lakimuutosta jatkettiinkin tämän vuoden syyskuun loppuun asti. Korkokatto koskee kuitenkin ainoastaan uusia lainoja, eikä vaikuta ennen tätä otettujen kulutusluottojen korkoihin automaattisesti.

VertaaEnsin.fi -palvelu auttaa hyödyntämään väliaikaista lakimuutosta. Voit vertailla eri pankkien lainojen korkoja ja kuluja, sekä tutustua lainojen yhdistämiseen. Kokeile palveluamme lainojen yhdistämiseen ilmaiseksi tästä. Lainavertailun voi tehdä myös tarkistaakseen, onko nykyinen laina tällä hetkellä edullisin vaihtoehto.

Vertailupalvelu näyttää henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta lainahakemuksen hyväksyneiltä pankeilta ja asiakas voi valita niistä parhaan. Palvelun käyttäminen on ilmaista ja vertailu on puolueeton.

Nyt kuluttaja voi hyötyä taas 10% korkokatosta syyskuuhun asti

Vuonna 2020 voimaantullutta, tilapäistä korkokattoa jatkettiin eduskunnan päätöksellä syyskuun 2021 loppuun.

Väliaikainen lakimuutos ei kuitenkaan koske esimerkiksi luottokortteja, eikä korkokatto vaikuta vanhoihin lainoihin automaattisesti. Nyt saattaa siis olla oikea aika säästää rahaa ja yhdistää kaikki velat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa jos on ottanut useamman lainan ja haluaa lyhentää ainoastaan yhtä lainaa. Voit yhdistää lainat, jos tavoitteena useampien erillisten lainojen sijaan yksi edullisempi laina, jota voi lyhentää pienemmillä kuukausikuluilla.

Koska kyseessä on väliaikainen lakimuutos, kannattaa ehdottomasti tarkistaa lainatarjouksesta, että korko pysyy varmasti samana koko laina-ajan, jos suunnittelee pidempää takaisinmaksua.

Tietoa VertaaEnsin.fi vertailupalvelusta

VertaaEnsin.fi on suomalainen vertailualusta, joka tarjoaa kattavan jopa 23 pankin ja rahoituslaitoksen puolueettoman vertailun. Palvelun käyttäminen on ilmaista ja vertailun tekeminen kestää vain muutaman minuutin. Palvelussa voit vertailla myös muita taloustuotteita.