Kaupallinen yhteistyö

Lasitettu terassi lisää viihtyvyyttä ja nostaa asunnon jälleenmyyntiarvoa

Arttu Mäkeläisen yritys tekee myös lasikaiteita, jollaiseen Mäkeläinen kuvassa nojailee. Lasitetun terassin toimitusaika on 4-6 viikkoa. KUVA: Pauliina Vilpakka

Vuodenajat ovat Suomessa arvaamattomia, kuten raumalaiset ovat viime päivinä panneet merkille. Lasitetun terassin suojassa omakotiasuja voi seurata tylyä takatalvea tai syysmyrskyjä vaikka nojatuolista käsin.

- Lasitettu terassi on käytössä ympäri vuoden ja se lisää asumisviihtyvyyttä tuntuvasti, Arttu Mäkeläinen kertoo.

Ulvilalaisen Arttu Mäkeläisen yritys Lasi- ja Rakennuspalvelu Mäkeläinen suunnittelee ja rakentaa lasitettuja terasseja ympäri Satakuntaa. Alumiini- tai puurunkoinen lasitettu terassi antaa viihtyvyyden lisäksi myös näyttävyyttä talolle.

Moni omakotitalon omistaja onkin rakennuttanut lasitetun terassin pelkästään asunnon jälleenmyyntiä ajatellen, sillä se nostaa asunnon myyntiarvoa.

Arttu Mäkeläinen kertoo, että terassit tehdään alusta loppuun käsityönä.

Terassin alumiinirungon saa harmaan, ruskean ja valkoisen sekä luonnollisesti myös alumiinin värisenä.

Asiakkaan yhteydenoton jälkeen yritys tekee ilmaisen mittauskäynnnin, jonka jälkeen aletaan asiakkaan kanssa yhdessä suunnitella, millainen on hänen unelmiensa terassi.

- Meidän kauttamme asiakas saa lupapalvelujen lisäksi myös työnjohtopalvelut, Arttu Mäkeläinen toteaa.

Terassin tarkat mitat lähtevät lasitehtaalle, jossa lasilevyt leikataan ja karkaistaan.

- Avaimet käteen -periaatteeseen kuuluu tietenkin myös se, että me teemme kaikki pohjatyöt asiakkaan valitsemista materiaaleista. Moni haluaa terassilleen myös verhot, jotka me toimitamme myös, Mäkeläinen lisää.

Nykyisin lähes 95 prosenttia lasitetuista terasseista tehdään alumiinirunkoon. Se johtuu siitä, että esimerkiksi puuhun verrattuna alumiini on huoltovapaa.

Polttomaalattaessa alumiinirungon vakiovärit ovat harmaa, ruskea ja valkoinen ja luonnollisesti sen saa myös anodisoituna, alumiinin värisenä.

- Asiakkaan niin halutessa, pinnoitamme myös terassin kattolasit, jolloin siitä tulee todella helppohoitoinen. Linnunkakat ja muut epäpuhtaudet lähtevät seuraavan sateen mukana pois.

Terassi-oviin asennetaan myös vakuutusyhtiöiden hyväksymät lukot.

Kevät on lasitettujen terassien sesonkiaikaa, joten terassin toimitusajaksi Mäkeläinen arvioi 4-6 viikkoa.

- Viime kesänä olin tekemässä viimeistelytöitä, kun isäntä viritti terassille jo riippumattoa, televisiota ja jääkaappia. Kertoi kesälomansa alkaneen ja aikoi katsella jalkapallon MM-kisoja riippumatossa. Eihän se hassummalta lomaidealta kuulostanut, Mäkeläinen kertoo tyytyväisestä asiakkaastaan.

Unelmiesi terassi löytyy täältä.