Kaupallinen yhteistyö

Leena sai tiputettua lainan korkoa 10 % – näin hän siinä onnistui

Leenalla ei ollut koskaan ollut ongelmia lainan takaisinmaksun kanssa ja hän oli melko tyytyväinen nykyiseen lainaansa. Hän pystyi joka kuukausi maksamaan lainaa sovitun kuukausierän ja oli saanut hankittua lainalla sen mitä oli tarvinnut. Leena oli kuitenkin lukenut, että tämän syksyn aikana juuri vakuudettomien lainojen korkoihin oli tullut jotain muutoksia. Leena päätti kokeilla pystyisikö hän todella säästämään lainanhoitokuluissa, jos hän kilpailuttaisi lainansa uudelleen.

Leena tiesi ystävän kautta, että netistä löytyy luotettava lainan kilpailutuspalvelu LainanKilpailuttaja.fi joka voisi häntä asiassa auttaa.

– Ystävän suosituksesta päädyin LainanKilpailuttaja.fi sivustolle. Alkuun tutustuin heidän palveluunsa, missä kerrottiin, että lainan kilpailuttaminen on hakijalle täysin maksutonta eikä lainatarjouksien pyytäminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Ajattelin, että olisi jopa tyhmää jättää käyttämättä tämä mahdollisuus, kun tässä ei ole mitään riskiä.

Lainahakemukseen Leena lisäsi lainasumman minkä verran hänellä oli vielä vanhaa lainaa maksamatta ja lähetti hakemuksen kilpailutettavaksi. Lainahakemus välitettiin Leenan puolesta noin 25 pankille ja rahoituspalvelulle. Hetken kuluttua Leena sai jo ensimmäiset lainatarjoukset vertailtavakseen.

– Yllätyin kuinka nopeasti kaikki tapahtui. Kaikkiaan sain 10 lainatarjousta eri lainantarjoajilta. Joukossa oli tunnettuja pankkeja ja lainapalveluita. Tutustuin lainatarjouksiin yhdessä aviopuolisoni kanssa, kun hän on paremmin perillä lainaan liittyvistä asioista. Lainatarjousten joukosta löytyi vanhaa lainaa edullisempi tarjous, jonka päätin hyväksyä. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen sain lainaa heti tililleni ja pystyin maksamaan sillä vanhan lainani pois.

Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen Leena pystyi maksamaan vanhan korkeammalla lainankorolla olevan lainan kokonaisuudessaan pois. Leena laski, että hän säästää kaikkiaan tällä pienellä muutoksella jopa 10 % lainansa korko- ja kulumaksuissa.

– Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että yhden hakemuksen täyttäminen ja pienet lainaan liittyvät muutokset tuovat jatkossa säästöä ihan mukavan summan. Ajateltiin miehen kanssa laittaa tuo 10 % säästöön ja lähdetään myöhemmin reissuun.

Leena kertoi myöhemmin vielä LainanKilpailuttaja.fi palvelulle, että aikoo parin vuoden päästä kilpailuttaa jäljellä olevan lainansa uudelleen. Hän uskoo, että lainamarkkinoilla kilpailu on sen verran kovaa, että uudelleen kilpailuttaminen tuo jatkossa vielä jonkun prosentin säästön. Lainan kilpailuttaminen oli Leenan mielestä helppoa selkeän ja maksuttoman hakemuksen avulla.