Kaupallinen yhteistyö

Luja rengastiimi takaa ajoturvallisuuden

Lujakumin tiimi työskentelee lujasti renkaanvaihtosesongin läpi. Tiimiin kuuluvat Eero Kovanen (vas.), Jesse Nordlund, Niklas Vähä-Ettala, Jan Vienonen ja Timo Tuomala. Kuvasta puuttuvat Lujakumin sesonkiasentajat, jotka vaihtavat talvirenkaita lähes taukoamatta ajokelien muutoksen myötä.

Jälleen on koittanut se aika vuodesta, että kahvipöytäkeskustelujen vakioaiheita ovat talvirenkaat.

Tänä vuonna tätä keskustelua värittää myös renkaanvaihdon ajankohta, sillä viimeisimmän tieliikennelain muutoksen mukaisesti renkaidenvaihdolle ei ole enää pakollista päivämäärää. Autoilijalla itsellään on isompi vastuu siitä, että renkaat ovat olosuhteisiin sopivat ja turvalliset.

– On kyllä sanottava, että Satakunnassa ja VarsinaisSuomessa autoilijat vaihdattavat renkaansa hyvin perinteiseen aikaan. Ensimmäisen pakkasyön jälkeen puhelin soi taukoamatta, Niklas VähäEttala Lujakumista kertoo.

Nastat syrjäkylille, kitkat keskustaan

Vaikka kitkarenkaat ovat tulleet vahvasti talvirengasmarkkinoille etenkin Etelä-Suomessa, suurin osa Lujakumin asiakkaista ostaa nastarenkaat.

– Siinä vaikuttaa hyvin paljon se, mihin autoilija on tottunut. Tietenkin se vaikuttaa, jos asuu syrjäseudulla ja tiet ovat talvisin huonossa kunnossa. Silloin hankitaan nastat. Mutta kaupungissa moni valitsee jo kitkat.

Suomalainen testivoittaja talven paras rengas

Niklas Vähä-Ettala on vast’ikään siirtynyt Lujakumin tiimiin.

Hänellä on pitkä kokemus rengas- ja vanne-alalta. Hän kertoo, että vuosien aikana renkaat ovat luonnollisesti kehittyneet ja rengasvalmistajien sinnikkään kehitystyön hedelmänä tulee yhä parempia renkaita.

Kehitystyö kulminoituu premium-renkaissa, joista Niklas Vähä-Ettala nostaa esiin Nokian Hakkapeliitta 10 -talvirenkaan, joka voitti sekä Tekniikan Maailman että Moottori.fi -lehden talvirengastestin ylivoimaisesti.

– Nokian Hakkapeliitta 10 on ehdottomasti laajan talvirengasvalikoimamme keihäänkärki, VähäEttala toteaa.

Seuraavista hintaluokista löytyy turvallisia talvirenkaita muun muassa Yokohamalta, Continentalilta ja Micheliniltä.

– Esimerkiksi Yokohaman talvirenkaassa on hinta/laatusuhde kohdallaan. Siinä on erinomainen rengas autoilijalle, joka arvostaa turvallisuutta ja kestävyyttä.

Renkaiden äänettömyys tärkeä ominaisuus

Niklas Vähä-Ettala muistuttaa, että myös rengasvalmistajat ovat reagoineet sähköautobuumiin ja esimerkiksi Nokian Hakkapeliitta 10 -talvirenkaasta on saatavilla EV-versio, joka soveltuu painaville täyssähköautoille.

– Sähköautoilijat haluavat hiljaisen renkaan. Jos itse auto on hiljainen, niin samaa ominaisuutta arvostetaan renkaassa.

– Tosin äänettömyys on laajemminkin rengasmarkkinoilla arvostettu ominaisuus.

Lujakumilla on toimipisteet Rauman lisäksi Porissa ja Turussa. Perinteinen perheyritys kuuluu nykyisin Point S -ketjuun, joka antaa leveämmät hartiat vastata asiakkaiden toiveisiin valikoimasta, laadusta ja hinnasta.

– Jos renkaiden kunto mietityttää, kannattaa tulla näyttämään niitä. Ammattilainen näkee nopeasti kunnon, Niklas VähäEttala kertoo ja muistuttaa, että Lujakumilla renkaanvaihdon voi varata sähköisesti.

“Nokian Hakkapeliitta 10 on ehdottomasti laajan talvirengasvalikoimamme keihäänkärki”

Niklas Vähä-Ettalan esittelemä Nokian Hakkapeliitta 10 on voittanut ylivoimaisesti talvirengastestejä.

LUE LISÄÄ: www.lujakumi.fi