Kaupallinen yhteistyö

Mainiokoti Meri on viihtyisä ja lämminhenkinen koti ikääntyneelle

Rauman Steniuksenkadulla sijaitseva Mainiokoti Meri tarjoaa viihtyisät ja modernit tilat ympärivuorokautiselle palveluasumiselle.

Talon 60 asukaspaikkaa jakaantuvat neljään ryhmäkotiin, joista jokaisessa asuu 15 asukasta.

– Meillä on talossa neljä kotia, joissa asukkaiden ja hoitajien muodostama yhteisö on tiivis ja lämmin, kuvailee yksikönjohtaja Katariina Stenroos.

Mainiokoti Meressä on omahoitajajärjestelmä, mikä tarkoittaa, että asukkaan muuttaessa taloon hänelle nimetään omahoitaja.

– Ryhmäkodeissa työskentelee moniammatillinen henkilökunta, kertoo tiimivastaava Emilia Kaissalo.

Tiimivastaava on hoitotyön asiantuntija, joka tukee ja auttaa jokaisessa ryhmäkodissa sekä huolehtii, että kaikki on hyvin.

Mainiokoti Meren moniammatillinen henkilökunta takaa asiakkaiden viihtyvyyden.

Kodin mainio arki sisältää toiminnallisuutta ja maittavaa kotiruokaa

Mainiokoti Meressä on kaksi omaa kokkia, jotka valmistavat kaikki ateriat talon omassa keittiössä.

– Asukkaille tarjotaan toiminnallista arkea. He voivat halutessaan osallistua kodinhoidollisiin askareisiin, leivontaan ja ulkoiluun, Emilia Kaissalo kuvailee kodin aktiivista arkea.

Talossa käy säännöllisesti parturi ja jalkahoitaja, ja tarpeen mukaan asukkaiden saatavilla on myös muita hyvinvointipalveluja.

Henkilökuntaa on talossa aina paikalla ja omaiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailemaan.

Mainiokoti Meren asukkaille tarjotaan toiminnallista arkea. He voivat halutessaan osallistua kodinhoidollisiin askareisiin, leivontaan ja ulkoiluun.

Asukkaaksi hyvinvointialueen ohjaamana

Asukkaat ovat tulleet Mainiokoti Mereen vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueen palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Kun tarvitaan ympärivuorokautista palvelua, hyvinvointialueen Sas-työryhmä alkaa kartoittamaan vapaita asukaspaikkoja eri yksiköiltä.
– Minulle tulee yhteydenotto, jonka jälkeen omaiset ja asukas tulevat käymään ja tutustumaan paikkaan, Katariina Stenroos kuvailee.

Mainiokoti Meri on valmistunut vuonna 2014 ja se on suunniteltu nimenomaan ikääntyneiden asumista varten. Jokaisella asukkaalla on oma huone kylpyhuoneineen.

– Tilat ovat esteettömät ja avarat. Koska olemme jakaantuneet ryhmäkoteihin, meillä on hyvin kodinomainen tunnelma.

Jokainen asukas voi sisustaa huoneensa omaan makuunsa sopivaksi ja tehdä siitä itselleen mahdollisimman viihtyisän omilla esineillään.

– Aika monella on usein luopumisen tuskaa lähteä omasta turvallisesta kotiympäristöstä tällaiseen yhteisölliseen asumiseen. Pyritään siihen, että omat muistot kulkisivat mukana, Stenroos sanoo.

Hoiva-avustaja Jaana Verho kyselee asukkaalta kuulumisia. Hän kertoo viihtyvänsä työssään erinomaisesti ja pitävänsä talon henkeä hyvänä.

Asukkaat ovat ihania kaikki!

Hoiva-avustaja Jaana Verho on työskennellyt Mainiokoti Meressä muutaman viikon ja viihtyy hyvin.

– Tämä on tosi mukava paikka, minut otettiin avosylin vastaan. Vaikka hoitotyö on välillä hektistä, niin jokainen auttaa toisiaan ja tehdään yhteistyötä.

– Asukkaat ovat tietysti aivan ihania kaikki! Heidän takiaan täällä ollaan.

Mainiokoti Meri

Yksikönjohtaja Katariina Stenroos

050 448 6762

katariina.stenroos@mainiokodit.fi