Kaupallinen yhteistyö

Mikä on vakuudeton laina ja mitä sillä voi tehdä?

Tavallisten pankkilainojen ohelle on viime vuosikymmeninä saapunut vakuudettomia lainoja, joita voi hakea verkon kautta kätevästi ja nopeasti. Monien kohdalla murheilta ja turhalta velkaantumiselta voitaisiin välttyä, jos lainanhakijat vertailisivat lainoja – Matchbanker -palvelun kaltaiset verkon kilpailutussivut ovat nimittäin maksuttomia ja helppoja käyttää.

Jos omistat vain vähän omaisuutta ja olet täysi-ikäinen, vakuudeton laina voi olla oikea valinta sinulle. Sinun tarvitsee toimittaa lainanantajalle vain tulotodistukset sekä tiedot muista lainoista. Ulosoton kautta tullut maksuhäiriömerkintä voidaan katsoa kielteiseksi tekijäksi lainan hyväksymisessä.

Vakuudettomia pikalainoja voi hakea kokonaan verkossa, eikä sinun tarvitse edes käydä lainanantajan konttorissa. Hakijan on lähetettävä kaikki pyydetyt asiakirjat sähköisesti lainanantajalle. Yksi lainanantaja saattaa vaatia yhdenlaisia asiakirjoja, kun taas toisella saattaa olla erilaisia vaatimuksia. Sähköiset allekirjoitukset tehdään verkkopankkitunnuksilla, eikä konttoriin tarvitse tulla henkilökohtaisesti.

Eri lainatyypit eri tilanteisiin

Eri vakuudettomien lainojen lainatyypit sopivat eri tilanteisiin. Kun harkitset esimerkiksi matkaa, on tärkeää ottaa huomioon lainalla katettavat matkakustannukset ja valita oikeanlainen lainatyyppi. Vakuudettomissa lainoissa on eroja niin lainasummissa, kuin koroissa ja sivukuluissakin. Monet pienemmät lainat ovat suhteessa kalliimpia, kuin suuremmat kulutus- ja joustoluotot.

Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi:

  • pikavipit

  • kulutusluotot

  • joustoluotot

Kun lainasumma on 4000 - 5000 euroa, on järkevää harkita joustoluottovaihtoehtoa. Joustolainoja tarjoavat sekä pankit että rahoituslaitokset. Voit nostaa rahaa sen verran kuin haluat, ja maksat korkoa vain nostamastasi summasta, et koko summasta. Kun olet maksanut luottoasi takaisin sovitun kuukausierän verran, voit tarvittaessa nostaa maksettuasi saman kuukausierän uudelleen. Joustoluotto toimiikin hieman kuten luottokortti, joskin luottokortin ehdot ovat edullisemmat.

Jos harkitset kalliimpia kohteita, on suositeltavaa rahoittaa ne kulutusluotolla. Kulutusluottoa on saatavilla usein 70 000 euroon asti verkossa toimivista rahoituslaitoksista. Matkatoimistot ja vaikkapa kodinkoneliikkeet tarjoavat myös omia luottojaan, jotka ovat käytännössä jonkin rahoituslaitoksen yhteistyössä tarjoamia kulutusluottoja.

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa

Vakuudettomat lainat ovat erittäin joustavia ja ne ovat suhteellisen helppoja saada, jos hakijalla on luottotiedot kunnossa. Niistä voi olla hyötyä mihin tahansa hankintaan, jonka haluat tehdä. Olipa sitten kyse matkasta ulkomaille tai vaikkapa Satakuntaan, ensimmäisestä sähköautostasi tai keittiön remontista, vakuudeton laina voi olla joskus järkevää hakea, jos vakuudellinen pankkilaina ei tule jostain syystä kyseeseen.

Jos etsit vakuudetonta tai vakuudellista lainaa, kannattaa tutkia mahdollisuuksia monella eri tavalla. Vakuudettoman lainan kohdalla sinun ei tarvitse sitoutua mihinkään, kun saat ensimmäisen päätöksen. Sitoutuminen alkaa vasta siitä, kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen.

Jos pystyt rahoittamaan tarpeesi jollain muulla tavalla, kuten luottokortilla tai säästöillä, kannattaa näitä mahdollisuuksia käyttää aina ensiksi. Satakunnan pankit neuvottelevat myös mielelllään lainoista, joten ehkä kannattaa käyttää kepillä jäätä, ja kysyä tarjouksia myös niiltä.