Kaupallinen yhteistyö

Milloin auto kannattaa ostaa autolainalla?

Auton ostaminen autolainalla on jo pitkään mielipiteitä suomalaisten keskuudessa jakanut asia. Asiaan ei kuitenkaan tunnu löytyvän yksinkertaista vastausta, joten päätimme koota tähän artikkeliin mahdollisimman yksinkertaisen ja tiiviin paketin autolainan käytöstä, vertailusta ja hakemisesta. Näin pystyt itse tutkimaan, sopiiko autolaina juuri sinun tarpeisiisi sekä kuinka pystyt vertailemaan eri autolainoja saadaksesi varmasti kilpailukykyisellä hinnalla varustetun lainatarjouksen. Lue vinkkimme ja löydä autolaina juuri sinulle sopivin ehdoin jo tänään.

Onko autolaina aina järkevä?

Autolaina on Suomessa ollut aina mielipiteitä jakava keskustelunaihe, osan ihmisistä ollessa vankasti sitä mieltä, että auto tulisi aina ostaa käteiskaupalla ilman minkäänlaisen velan ottamista. Nämä ihmiset usein perustavat näkemyksensä pelkoon korkojen kasvusta tai muuttuvaan taloustilanteeseen ja mahdolliseen maksukyvyn muutokseen. Joillekin on myös suorastaan imagokysymys, että auto on täysin velaton.

Toisaalta yhä suurempi osa ihmisistä on myös autolainan kannalla, sen mahdollistaessa uudemman auton ostamisen entistä pienemmällä käsirahalla. Myös autolainan käytölle on useita perusteltuja syitä, kuten se ettei autoon tarvitse heti ostovaiheessa kiinnittää suurta summaa rahaa, jolle löytyisi varmasti tärkeämpiä tai jopa tuottavampia sijoituskohteita. Myös mahdollisuus joustaa hankintabudjetissa ja ostaa vähemmillä kilometreillä oleva, mahdollisesti uudempaa vuosimallia ja paremmilla varusteilla oleva auto selkein kustannuksin on varsin haluttua.

Autolainan järkevyys on kuitenkin aina tilannekohtaista, kuten seuraavaksi tarkemmin kerromme. Se kuitenkin mahdollistaa lähes kaikissa tapauksissa mahdollisuuden pienempään käsirahaan ja huomattavaan rahalliseen joustoon autonhankinnassa, mahdollisesti näin helpottaen uuden auton valitsemista ja hankintaa. Luottoon sisältyy kuitenkin useita kustannuksia, joista on syytä olla perillä niitä vertaillessa.

Millainen auto kannattaa ostaa autolainalla?

On vaikeaa sanoa yksiselitteisesti sitä, millainen auto on kannattavinta ostaa autolainalla. Sen sijaan voimme kuitenkin kehottaa pohtimaan millaista autoa pitäisit itse järkevänä hankintana, mikäli et joutuisi maksamaan koko kauppasummaa heti, vaan saisit sen ennalta tiedossa olevalla kuukausierällä. Todennäköisesti pitäisit nykyistä pienemmillä kilometreillä olevaa, mahdollisesti uudempaa vuosimallia edustavaa automallia sekä miellyttävämpänä että pitkällä aikavälillä myös järkevämpänä vaihtoehtona.

Yleisesti ottaen voidaankin sanoa, että autolainalla kannattaa ostaa sellainen auto, jonka muutenkin ostaisi mahdollisuuksien mukaan. Autolainan avulla voidaan kuitenkin selvitä kiinnittämällä autoon huomattavasti pienempi käsiraha sekä joustaa auton budjetissa esimerkiksi vähemmän ajetun yksilön ostamiseksi. Autolainaa ei kuitenkaan välttämättä ole järkevää käyttää sellaisen auton hankintaan, jonka tiedät olevan sekä ostohinnaltaan että ylläpitokustannuksiltaan liian kallis. Tuolloin autolaina yhdessä korkeiden ylläpitokustannusten kanssa saattaa syödä suuren osan tulojasi.

Voiko kalliimman auton ostaminen käydä edullisemmaksi?

Niin ihmeelliseltä kuin kysymys kuulostaakin, on se ainakin osittain totta. Nimittäin kun puhumme auton aiheuttamista pitkän aikavälin kustannuksista, saattaa budjetin venyttäminen ostovaiheessa olla järkevää. Esimerkiksi alemman päästöluokan, vähemmän ajetun sekä luotettavalla ja taloudellisella tekniikalla varustetun auton ostaminen saattaa maksaa itsensä takaisin matalamman verotuksen, pienempien huoltokustannusten sekä pienemmän polttoainekulutuksen myötä. Tällaisessa tapauksessa säästöä saattaa syntyä huomattaviakin summia vuosien saatossa, mikäli vertaamme syntyneitä kustannuksia enemmän ajettuun ja vanhemman malliseen sekä epätaloudellisempaan autoon. Joissakin tapauksissa kalliimman auton ostaminen saattaakin siis pitkällä aikavälillä käydä jopa edullisemmaksi. Tämän lisäksi ostat samalla itsellesi mielenrauhaa saadessasi mahdollisesti luotettavamman kulkuneuvon mieleisilläsi varusteilla.

Autolaina kannattaa kilpailuttaa

Autolainoja koskevat jotakuinkin samat säännöt kuin useita muitakin lainoja siltä osin, että ne kannattaa aina ehdottomasti kilpailuttaa. Erinomaisena työkaluna tässä tapauksessa ovat verkosta löytyvät lainanvertailusivustot, jotka kilpailuttavat autolainat automaattisesti haluamasi lainamäärän mukaisesti. Näin saat tietoosi kaikki oleelliset lainaa koskevat avaintiedot aina mahdollisesta laina-ajasta todelliseen vuosikorkoon sekä kaikkiin lainaa koskeviin erillisiin kustannuksiin. Selvittämällä autolainan todellisen hinnan näiden avaintietojen perusteella, kykenet löytämään omiin tarpeisiisi sopivan suuruisen lainan markkinoiden edullisimpaan hintaan.