Kaupallinen yhteistyö

Mistä työkalumyyjä tunnistaa kevään?

Kevät on jo pitkällä. Useimmalla veneilijällä on tiedossa pientä laitettavaa, ennen kuin vene on taas merikelpoinen.

- Toukokuussa veneilijät ovat meillä ykköskansaa. He tarvitsevat letkuja, akkuja, kiinnitystarvikkeita ja hiomatyökaluja, Marko Virta kertoo.

Aurinko herättää myös kotinikkaroijat, mökkien kunnostajat ja terassinrakentajat.

- Pelkästään terassiruuveja kevään ja alkukesä aikana myymme muutaman satatuhatta kappaletta, Virta nauraa.

- Selvä kevään merkki on myös maanviljelijöiden ja harrastelijaviljelijöiden ilmestyminen liikkeeseen. Tiivisteitä, hydrauliikkaa ja työkaluja tarvitaan, kun työt pitäisi saada alkuun ja koneet käyntiin talven jäljiltä, Virta kertoo.

Mikäli veneily tai harrastusviljely ei innosta, löytyy Rauman Akusta tarvikkeita myös laajemmalle harrastuskunnalle.

- Moottoripyöriin, mönkijöihin ja vesijetteihin löytyy meiltä akut. Laakeripuolelta löytyy jonkin verran apuja, samoin kiinnitystarvikepuolelta, kertoo moottoripyöriä itsekin harrastava Vesa Backman.

Sesonkien rajat ovat muuttuneet yhä häilyvämmiksi. Selkeitä hiljaisia kausia ei nykyään enää juurikaan ole, kun maailma pyörii yhä enemmän 24/7-periaatteella.

- Seisakkien ajat teollisuuspuolella ovat lyhentyneet. Ennen paperitehtaat ynnä muut pysähtyivät juhannukseksi. Enää maailma ei toimi niin ja tämä näkyy myös meillä Rauman Akussa, Virta kertoo.

Tänä keväänä Rauman Akussa on aihetta juhlaan. Yritys viettää 60-vuotispäiviään. Perjantaina 25.5. paikalla on maahantuojan edustajia ja yleisölle järjestettyä ohjelmaa. Rauman Akun piha täyttyy synttäritunnelmissa kojuista ja teltoista.

- Luvassa on tarjouksia ja uutuuksia. Vähän kuin pienoismuotoiset messut, Virta kertoo.