Kaupallinen yhteistyö

Monipuolista koulutusta viihtyisässä miljöössä

Pitkän koronakauden jälkeen kauniilla Eurajoen Kristillisellä opistolla on taas vilskettä ja vilinää.

– Meillä on täällä paljon uutta. Uusi opistoravintola ja uusia opintolinjoja alkaa, sanoo uutena rehtorina joulukuun alussa aloittava Katri Laakkonen.

Eurajoen Kristillisellä opistolla voi suorittaa peruskoululinjaa, ammatillista sekä vapaan sivistystyön koulutusta kauniissa ja viihtyisässä oppimisympäristössä. Yksi suosituista linjoista on kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, josta valmistuu koulunkäynnin aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajia.

– Järjestämme aikuisten perusopetusta maahanmuuttajilla tai myös suomenkielisille, joilta on peruskoulu jäänyt suorittamatta tai niille, jotka haluavat korottaa peruskoulun arvosanoja. Uuden oppivelvollisuuslain myötä meillä on myös tuva-koulutusta eli tutkintoon valmentavaa koulutusta, Laakkonen kertoo.

Noin sadasta opiskelijasta pääosa on maahanmuuttajataustaisia ja opiskelijoista noin puolet asuu viikot opiston majoitustiloissa.

Katri Laakkonen (vas.) ja Tia Valtonen pitävät Eurajoen Kristillisen opiston työyhteisöä mukavan kokoisena. – Meillä on aina keskiviikkoaamuisin yhteinen aamupala, ehditään istua yhdessä alas saman pöydän ääreen. Siinä oppii tuntemaan työkaverit vähän paremmin.

Keväällä uusi LiiKu-linja

Vapaan sivistystyön osalta tammikuussa alkaa liikunnan, hyvinvoinnin ja terveysalojen valmentava koulutus. Kevään ajan kestävä linja valmentaa ammattikorkeakoulu- tai ammattiopintoihin esimerkiksi hierojan tai fysioterapeutin koulutukseen.

– Liikunnan merkitys terveyden ja toimintakyvyn ylläpitäjänä on koko ajan lisääntymässä, Laakkonen muistuttaa.

Opistolla jatkaa lisäksi musiikkilinja ja suosittu venelinja puuveneen rakentajille.

– Veneenrakennuslinjalle otamme uusia opiskelijoita sen mukaan mitä meidän tiloihin mahtuu rakentamaan. Mukana on usein jo kokeneita veneenrakentajia, jolloin ryhmässä saa paljon tukea ja ohjausta, Laakkonen kehuu.

Haku kaikkiin koulutuksiin on käynnissä ja hakea voi opiston nettisivujen eko.fi kautta. Kaikille linjoille otetaan lisää opiskelijoita tammikuussa 2023.

Veneenrakennuskursseista Eurajoen Kristillinen opisto tunnetaan. Esko Johansson viimeisteli historiallista limisaumavenettä opistolla. – Tarkoitus on tehdä kaikille lapsille omat veneet. Seuraava vene on tuossa vieressä jo rakenteilla.

Opisto on myös lounasravintola ja juhlapaikka

Opiston keittiön emäntänä elokuussa aloittanut Tia Valtonen on syksyn aikana tuonut ravintolaa tunnetuksi myös lounaspaikkana paikallisille. Lounaalla käyvät opiskelijat ja opettajat, ja tervetulleita ovat kaikki muutkin.

– Meillä on jo nyt käynyt paljon sellaisia, jotka eivät ole tienneet että tänne voi tulla ulkopuolisetkin. Meillä on lounaslistalla joka päivä myös kasvivaihtoehto tarjolla, Valtonen kertoo.

Opiston päärakennuksen juhlasaliin mahtuu 80–100 ihmistä pöytäjärjestelyistä riippuen. Erilaisia juhlia onkin helppo järjestää, sillä tilat ja tarjoilut saa kätevästi samasta paikasta.

– Olen itse kondiittori ammatiltani, eli myös kakkutarjoilut onnistuvat varmasti. Nyt onkin jo siunaustilaisuuksia, häitä ja rippijuhlia kovasti kysytty. Meiltä saa myös pitopalveluna tarjoilut kotiin tarvittaessa.

Lounaiden ja juhlien lisäksi opiston majoitustilat mahdollistavat esimerkiksi leirikoulujen ja viikonlopun kurssien järjestämisen.

– Meille mahtuu vaikka jääkiekkojoukkue majoittumaan. Monipuoliset tilat mahdollistavat eri kokoisten ryhmien vierailut.