Kaupallinen yhteistyö

Näin vertailet pikavippejä verkossa

Pikavipit ovat muodostuneet jo varsin tunnetuksi käsitteeksi, niiden tarjotessa helpon mahdollisuuden saada nopeasti rahaa tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä sitä, kuinka tärkeää pikavippien vertailu todella onkaan, ja kuinka suuria eroja niiden välisissä kustannuksissa saattaakaan olla, vaikka lainasumma olisi täysin sama. Tämän vuoksi aina kannattaa verrata pikavippiä verkossa ennen sellaisen hakemista. Kerromme seuraavaksi ohjeita ja vinkkejä helppoon ja nopeaan pikavippien vertailuun suoraan verkosta.

Mitä ovat pikavipit?

Pikavipit ovat 2000-luvulla Suomessa yleistynyt lainatyyppi, jonka piirteenä on lyhyt laina-aika, vakuudettomuus, tyypillisesti pienet lainasummat ja pitkäaikaisia vakuudellisia lainoja selvästi korkeampi korkotaso. Tämän lisäksi pikavipit tunnetaan myös siitä, että niiden hakeminen on nykypäivänä erittäin helppoa. Se on mahdollista yleensä helposti ja nopeasti täytettävissä olevien nettihakemusten tai tekstiviestien avulla. Pikavippejä koskeva lainsäädäntö on kuitenkin viime vuosina tiukentunut, joka taas on vähentänyt markkinoilla olevien lainantarjoajien määrää.

Pikavippien tiukentuneesta sääntelystä huolimatta on markkinoilla edelleen laaja valikoima erilaisia pikavippejä eri lainantarjoajilta. Tämän vuoksi pikavippien välillä on edelleen suurta eroa niin koron kuin erilaisten lainakustannusten osalta. Tämän vuoksi suosittelemme ehdottomasti vertailemaan pikavippejä ennen sellaisen hakemista. Näin et maksa turhaan ylimääräistä korkeammasta korosta tai mahdollisesti kilpailijoita korkeampia lainakuluja.

Miten voit vertailla niitä helposti verkossa?

Kuten mainitsimme, on pikavippien hakeminen nykyään erittäin helppoa ja nopeaa, sen onnistuessa verkossa käden käänteessä. Onneksemme myös eri pikavippien vertailu on tehty nykyään todella helpoksi erilaisten lainasivustojen avulla. Näiden lainasivustojen avulla saat eteesi automaattisesti puolestasi kilpailutettuja lainatarjouksia eri pikavipeistä, joita pystyt hakemaan suoraan verkosta. Näiden vertailusivustojen etuna on myös se, että kykenet vertailemaan kaikkia tarjouksia helposti, sivuston kootessa sinulle eri lainantarjoajien tarjoamien pikavippien suuruudet, laina-ajat sekä todellisen vuosikoron.

Vertailemalla pikavippejä verkossa ennen lainan hakemista, kykenet varmistamaan itsellesi edullisimman mahdollisen pikalainan saamisen tarpeeseen kuin tarpeeseen. Mikäli sinulla on mahdollisuus hakea pikavipin sijasta esimerkiksi vakuudellista lainaa, on tämä usein kuitenkin vielä edullisempaa. Lainavertailusivustoilla kykenet vertailemaan myös eri lainatyyppien välisiä hintaeroja helposti ja kätevästi suoraan verkossa löytääksesi juuri omaan tarpeeseesi sopivan rahoitustavan. Näin tiedät myös kuinka korkeaa vuosikorkoa sekä kuinka suuria lainanhoitokustannuksia tulet todellisuudessa maksamaan tulevaisuudessa.

Mihin käyttöön ne soveltuvat?

Pikavipit soveltuvat ennen kaikkea lyhytaikaiseen ja äkilliseen rahantarpeeseen, mikäli sinulla ei esimerkiksi ole mahdollisuutta käyttää luottokorttia tai elämäntilanteesi on muuttunut äkillisesti. Pikavippi saattaa pelastaa, mikäli esimerkiksi jokin työntekosi kannalta välttämätön laite sattuu hajoamaan ja sinulla on vielä pitkä matka seuraavaan palkkapäivään, eivätkä säästösi juuri nyt riitä hankinnan kattamiseen. Pikavippien korkeiden korkojen vuoksi ne ovat kuitenkin erittäin suositeltavaa maksaa pois mahdollisimman pian, jotta lainan kustannukset eivät pääse karkaamaan.

Vaikka pikavippien sääntelyä on tiukennettu ja niiden hinnat ovat laskeneet, on silti syytä pitää mielessä se, ettei lainaa tule ottaa enempää kuin pystyy maksamaan takaisin. Suunnittele siis myös äkillisiin ja yllättäviin tarpeisiin otettava pikavippi maksukykysi rajoissa.

Miksi pikavipit kannattaa kilpailuttaa?

Käytännössä aina kun haet mitä tahansa lainaa, on eri lainantarjoajien lainatarjoukset syytä kilpailuttaa. Lähes kaikkien lainojen kohdalla on eri lainantarjoajien lainatarjousten välillä nimittäin huomattaviakin eroja niin koroissa kuin lainanhoitokustannuksissa. Pikavippiä hakiessasi kannattaakin siis hyödyntää lainanvertailusivustoa luoton hinnan selvittämiseksi. Sivustojen avulla kykenet selvittämään pikavipin todelliset kustannukset ja suhteuttamaan ne käytössä oleviin tuloihisi. Pelkän koron lisäksi saattavat lainanhoitokustannukset, kuten käsittelymaksut sekä lainan perustamiskulut ja erilaiset lisät muodostaa kuukausittaisesta erästä yllättävänkin suuren osuuden. Vertailemalla eri lainantarjoajien todellisia kustannuksia vertailusivustojen avulla pystyt säästämään mahdollisesti suuriakin summia rahaa riippuen hakemasi pikavipin tarkemmista ominaisuuksista.