Kaupallinen yhteistyö

Onerva yhdistää hoitajat, omaiset ja asiakkaat

Rauman kaupungin vanhuspalvelujen laatukoordinaattori Anne Siivonen kertoo, että Onervan avulla voi välittää läheiselleen esimerkiksi kuvaviestejä lapsista, lapsenlapsista ja vaikka lemmikeistä hoitajien välityksellä.

– Kuulin, että eräs asiakas oli hihkaissut ohikulkevalle hoitajalle, että ”Hei Onerva-tyttö, tules ottamaan minusta kuva, ja lähetä se tyttärelleni!”

Tämä laatukoordinaattori Anne Siivosen kertoma iloinen lause kertoo siitä, että omaisviestipalvelu Onerva on otettu avosylin vastaan.

Se onkin kaikissa neljässä Rauman tehostetussa palveluasumisen yksikössä sekä kotihoidossa päivittäisessä käytössä. Ja käyttö on hyvin ahkeraa, sillä vuoden aikana sen avulla lähetettiin yli 5 000 viestiä ja asiakkaita on liitetty palveluun jo yli 160.

– Uskon, että palvelun käyttö lisääntyy tänä vuonna entisestään. Toivommekin, että mahdollisimman moni omainen ottaisi Onervan käyttöön, sillä se helpottaa viestittelyä, Siivonen jatkaa.

Onerva on kotihoitoon ja palveluasumiseen Suomessa kehitetty sähköinen, tietoturvallinen viestintäpalvelu, jonka avulla omainen voi nopeasti ja vaivattomasti viestiä hoitajien kanssa.

Onervasta näkee lähimmäisen arjen kuulumiset ja asiointiin liittyvät asiat.

– Käytännössä se on WhatsApp-sovelluksen kaltainen, tietoturvallinen viestivihko, jonka avulla hoitajat, omaiset ja mahdollisesti myös asiakas pitävät yhteyttä toisiinsa.

Rauman kaupungin vanhuspalveluissa järjestettiin Onervan koekäyttö lokakuusta 2019 tammikuuhun 2020.

Nyt Onerva hoivaviestintää käyttävät Linnavuoren ja Mansikkapaikan palvelukodit, Rannikkokoti, Kotikaari sekä kotihoito.

”Korona-aikana oikea kultakimpale”

Kotikaaren hoitaja Riina Liukko käyttää Onervaa aktiIvisesti ja on viikottain yhteydessä omaisiin.

– Etenkin korona-aikana se on ollut oikea kultakimpale, Liukko hehkuttaa viestintäpalvelua.

Liukon mukaan Onervasta on tullut paljon positiivista palautetta omaisilta.

– Onervan kautta lähetetään kuulumisia, kuvia ja viestejä asiakkaan tarpeista. Erityisen mieluisaksi koetaan kuvaviestien välitykset.

Ennen Onervan käyttöönottoa asiakkaan tulee antaa suostumus tietojen jakamiseen omalla lomakkeella.

Lomakkeelta käy ilmi asiakas, sekä viestintään liitettävät omaiset, läheiset tai mahdollisesti vaikka ystävät.

Asiakkaan suostumuksella viestiketjuun voidaan siis liittää vaikka ulkomailla asuvat lapset tai naapuri.

– Kotihoidon hoitaja voi laittaa vaikka kuvan ulkoiluhetkestä lapsille nähtäväksi tai ilmoittaa kauppa-asioista huolehtivalle naapurille, että maito on vähissä, Anne Siivonen kuvailee.

Kuvilla vähennetään omaisten huolta

Koronavuoden aikana vierailut läheisen luona ovat olleet toisinaan mahdottomia.

Kuvaviesteillä on voitu vähentää omaisten huolta ja lähettää tervehdyksiä, että läheisellä on kaikki hyvin.

– Koronatilanteesta johtuen tehostetun palveluasumisen yksikössä voi olla tarvetta saada viestiä pikaisesti, samalla kertaa monelle omaiselle. Tämä onnistuu helposti Onervalla.

Kun Onervaan tulee viesti, näkyy se kaikille kyseiseen palveluun liitetyille yksikön hoitajille ja heistä kuka tahansa voi siihen vastata.

– Toivomme että maailmantilanne helpottuu ja pian voimme taas viestitellä myös Onervan kautta tulevista konserteista, juhlallisuuksista, hartauksista, omaisten illoista ja monista yhdessäolon hetkistä.

Omaisviestintäpalvelu Onerva

  • Suomalainen nopea, helppokäyttöinen ja tietoturvallinen viestintäpalvelu
  • Käyttöä varten tarvitaan vain internet-selain eli älypuhelin, tabletti tai tietokone
  • Kaikki tehostetun palveluasumisen raumalaiset yksiköt sekä kotihoito käyttävät
  • Käyttö sisältyy asiakasmaksuun
  • Lue lisää: www.onervahoiva.fi