Kaupallinen yhteistyö

Opas uuden sängyn hankintaan: sängyt aikuisille ja lapsille

Onko uuden sängyn hankkiminen itsellesi tai lapsellesi ajankohtaista? Teimme koosteen erilaisista sänkyvaihtoehdoista, jotta uuden sängyn valinta olisi helpompaa!

Uusi sänky aikuiselle tai lapselle

Ennen kuin lähdet ostamaan sänkyä, suunnittele hankintaasi. Minkä kokoinen sängyn tulisi olla? Tarvitsetko sängyn itsellesi vai lapselle? Tee lista ominaisuuksista tai materiaaleista, joita toivot uudessa sängyssä olevan.

Aikuisille tarkoitettu sänky voi olla yhden hengen sänky tai leveämpi parivuode. Lapsen sänky valitaan hänen ikänsä ja pituutensa mukaan. Useamman lapsen nukkumisjärjestelyihin tukeva kerrossänky on hyvä ratkaisu.

Markkinoilla on suuri määrä erilaisia sänkymalleja sekä aikuisille että lapsille, joten sopiva sänky tai kerrossänky kannattaa valita huolella. Hyvä sänky ja sopiva patja ovat investointeja parempaan nukkumiseen ja sen myötä terveyteen.

Aloita sängyn valinta näistä asioista

Kun lähdet valitsemaan sänkyä itsellesi tai yhdessä kumppanisi kanssa, selvitä ensin uuden sängyn mitat. Parisänky on yleisin sänkytyyppi aikuisille. Se on tavallisesti 160 - 180 cm leveä ja sopii pariskunnille tai henkilöille, jotka haluavat runsaasti tilaa nukkumiseen. Yhden hengen sänky on tavallisesti 80 - 140 cm leveä ja sopii aikuiselle tai lapselle.

Mieti seuraavaksi, mitä ominaisuuksia tarvitset sänkyyn. Esimerkiksi vuodesohva on monikäyttöinen vaihtoehto, joka toimii sekä istuimena että sänkynä. Sängyn alla voi myös olla säilytystilaa vuodevaatteille tai muille tavaroille. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa on useita vuodevaatelaatikolla varustettuja parisänkyjä ja yhden hengen vuoteita.

Korotettu sänky tai parvisänky on hyvä valinta, jos haluat lisätilaa lattialle tai säilytystilaa sängyn yhteyteen. Säätösänky taas mahdollistaa sängyn kallistuksen ja korkeuden säätämisen sähköisesti tai manuaalisesti. Säädettävä sänky on hyödyllinen, jos tarvitset tietynlaista makuuasentoa esimerkiksi terveydellisistä syistä.

Millaisen patjan haluat sänkyysi?

Tyypillisin parisänky on jenkkisänky, jollaisia ovat usein myös laadukkaiden hotellien parivuoteet. Jenkkisänky koostuu joustinpatjasta, joka on yhdistetty runkoon. Jenkkisängyt tarjoavat usein hyvän jousituksen. Jos pidät patjasta, joka ei ole liian kova eikä liian pehmeä, jenkkisänky voi olla hyvä vaihtoehto.

Jos jenkkisängyn runsas jousitus ei ole mieleesi, kannattaa hankkia sängynrunko, johon voit valita mieleisesi patjan itse. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy runsaasti erilaisia jenkkisänkyjä ja sängyn runkoja muun muassa Mazzini Beds-, Aatrium- ja Bogart -merkeiltä.

Minimalisti hankkii makuuhuoneeseensa Futon-sängyn tai patjan alle vain yksinkertaisen sängynpohjan ilman varsinaista runkoa tai sängyn jalkoja. Markkinoilla on lisäksi olemassa erikoissänkyjä, kuten vesisänkyjä, ilmasänkyjä ja muistivaahtosänkyjä.

Parvisänky tai kerrossänky luo tilaa lastenhuoneeseen

Lapsen sängyn valintaan vaikuttaa lapsen ikä ja koko. Pinnasänky on suunniteltu vastasyntyneille ja taaperoille. Siinä on korkeat reunat estämässä lapsen putoamisen. Pinnasängyn voi mahdollisesti muuttaa tavalliseksi sängyksi lapsen kasvaessa.

Juniorisänky on välivaihe pinnasängyn ja tavallisen sängyn välillä. Se on tavallista sänkyä matalampi. Lasten Montessori sängyt ovat erittäin lähellä lattiatasoa, jotta lapsi pääsee liikkumaan sängystä itse mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Teeman, kuten prinsessa- tai autoteeman mukaan koristeltu sänky on hieno lahja syntymäpäiviään viettävälle leikki-ikäiselle. Tavallinen lastensänky on yleensä noin 70 - 90 cm leveä. Alle kouluikäisen lapsen sängyssä tulee olla putoamisen estävä laita. Joidenkin lastensänkyjen pituutta voi säätää lapsen pituuskasvun mukaan.

Jos haluat hyödyntää lattiatilaa säilytykseen tai leikkipaikaksi, hanki parvisänky tai sänky, jossa on kaapisto tai kirjoituspöytä sängyn alapuolella. Kerrossängyt ovat suosittuja monilapsisissa perheissä, sillä ne säästävät tilaa.

Kiinnitä huomiota lastensängyn kestävyyteen ja mahdollisuuteen muuntaa sänkyä lapsen kasvaessa. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät erilaiset yhden hengen lastensängyt kuin myös kerrossängyt patjalla tai ilman. Tilaa samalla uuteen lastensänkyyn sopivat pussilakanat!