Kaupallinen yhteistyö

Opelin uusi OnStar-palvelu osaa yllättää – lue miten auto on mukana arjessasi

AutoPalinin myyntipäällikkö Juha Ollikainen näyttää, miten Opel Astran OnStar-palvelu toimii.

Opelin uusi OnStar-konsepti osaa yllättää. Se ei ole mikään tietokone, jolle kuljettaja voi höpötellä saadakseen ajotietokoneesta tietoja – OnStar on paljon enemmän. Se on ihan oikea henkilökohtainen avustajasi.

Ainutlaatuiseksi OnStarin tekee se, että nappia painamalla auto yhdistää puhelun oikealle asiakaspalvelijalle – ei siis mihinkään automaattiin. Tätähän on pakko kokeilla!

AutoPalinin myyntipäällikkö Juha Ollikainen istuu Metallitien AutoPalinilla uuteen Astraan ja painaa taustapeilin vierestä löytyvää OnStar-painiketta. Muutaman sekunnin kuluttua OnStar-asiakaspalvelijan ääni kuuluu auton kaiuttimista – selvällä suomen kielellä.

Mitä asiakaspalvelijalta kehtaa kysellä?

– Meiltä voi kysyä ihan mitä tahansa. Voisinko olla nyt jotenkin avuksi, asiakaspalvelija kysyy.

No tuota, kertoisitko meille missä on lähin Amarillo?

– Amarillo löytyy osoitteesta Savilankatu 1. Haluatteko, että lähetän paikkatiedon autoonne?

Mikä ettei, kiitos hyvästä ja nopeasta palvelusta. Muutama sekunti, niin reitti Rauman Amarilloon ilmestyy Astran kosketusnäytölle. Navigaattori on valmiina opastamaan nälkäiset perille. Kätevää. Ja hauskaa.

– Opel on tehnyt loistavan palvelun tavallisten ihmisten saataville, Ollikainen iloitsee.

Runsaasti käteviä ominaisuuksia

Edellä kuvailtu OnStar-ominaisuus on vasta pintaraapaisu kokonaisuudesta. Opelin palvelun tärkein ominaisuus on hätäpuhelu.

– Siitä voi olla apua monenlaisissa tilanteissa. Jos esimerkiksi satut kolaripaikalle jossain Forssan ja Helsingin välillä etkä tiedä tarkalleen sijaintia, voit painaa Sos-nappia ja pyytää ambulanssin juuri kyseiseen paikkaan. Auton paikannus mahdollistaa tämän, Juha Ollikainen ja Jani Silen AutoPalinilta kuvailevat.

Tarvittaessa hätäpuhelu toimii automaattisesti. Jos auton turvatyynyt laukeavat, autoon muodostuu automaattisesti puheyhteys OnStar-palveluun. Mikäli autosta ei kuulu mitään, ambulanssi lähetetään paikalle.

– Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia, joilla voidaan pelastaa ihmishenkiä, sillä apu tulee aina täsmälleen oikeaan paikkaan, Ollikainen ja Silen muistuttavat.

AutoPalinin Jani Silen esittelee Opelin kätevää sovellusta, josta on runsaasti apua arjen askareissa.

Muita OnStar-palvelun ominaisuuksia on rutkasti Opelin älypuhelinsovelluksessa. Sovelluksen avulla on mahdollista esimerkiksi lukita tai avata auton ovet tai tarkistaa vaikkapa polttoaineen määrän. Myös auton paikantaminen onnistuu kätevästi.

– Sovelluksen avulla voi lähettää vaikka aamun työmatkaa varten tulevan määränpään osoitteen valmiiksi auton navigaattoriin. Näin aamulla on mukava startata työmatkalle, kun autossa on osoitetieto ja reitti valmiina, Ollikainen ja Silen kertovat esimerkin sovelluksen hyödyistä arjessa.

Helposti varastetun auton jäljille

Myös varastetun auton palvelut kuuluvat Opelin uutuuspalveluun. Mikäli auto varastetaan, OnStar-palvelu välittää poliisille tiedon auton sijainnista ja lisäksi auton käynnistyminen varkaiden käsissä voidaan estää etänä.

OnStar-palvelu on saatavilla uuteen koko Opel-mallistoon ja se on vakiona korkeammissa varustetasoissa.

– Tämä palvelu kannattaa itse kokea. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi Metallitielle, jossa opastamme OnStar-asioissa mielellämme, AutoPalinin Juha Ollikainen ja Jani Silen muistuttavat.

Aiheesta lisää Opelin OnStar-esittelysivulla.
Opelit Raumalla myy AutoPalin, Metallitie.