Kaupallinen yhteistyö

Opiskelu onnistuu yrittäjyyden ohella WinNovassa

Avominne-yrityksen kokeneet työntekijät suorittavat oppisopimuksella työnsä ohessa sosiaali- ja terveysalan lähihoitajan perustutkinnon.

Vuosituhanteen vaihteessa Mika Arramies kävi lähellä kuolemaa.

Kirjapaino-alan yrittäjä ja kahden tytön isä sai toisen mahdollisuuden Minnesota-päihdehoidosta.

– Tuolloin ajattelin, että Suomeen on saatava lisää vaikuttavia päihdehoitoja ja aloin opiskelemaan päihderiippuvuuden mekanismeja holistisesta näkökulmasta.

– Opintojen jälkeen perustin ensimmäisen Avominne klinikan Tampereelle. Nykyisin Avominneklinikoita on Suomessa kuusi ja syyskuussa aukaisin nyt uuden toimipisteen Fuengirolaan, Mika Arramies kertoo elämänkäänteistään.

Mika Arramies on kirjoittanut myös Viimeinen pisara -tietokirjan, joka kertoo alkoholismista ja läheisriippuvuudesta.

Mika Arramies on perustanut Suomeen kuusi Avominne-klinikkaa ja syyskuussa seitsemäs avautui Fuengirolaan.

Yrityksen kansainvälistymisenkin myötä koulutuksellisten pätevyyksien hankkiminen tuli ajankohtaiseksi ja siksi Arramies lähti opiskelemaan oppisopimuksella WinNovaan yhdessä neljän työntekijänsä kanssa.

Arramies suoritti oppisopimuksella työnsä ja yrityksen kansainvälistymisen ohessa sosiaali- ja terveysalan lähihoitajan perustutkinnon. Hän valmistui viime kesäkuussa, kahdeksassa kuukaudessa.

– Otin todella tiiviin aikataulun, sillä yrittäjänä olen tottunut tekemään pitkää päivää.

Arramies myöntää, että alkukeväästä hänen oli vihellettävä muutamaksi viikoksi peli poikki opinnoista, ettei hän uupuisi. Syynä oli omien töiden kuorma lisättynä liian nopeaan opintojen tahtiin.

Hän kiittelee WinNovaa joustosta, että hän sai aikaa hengähtää.

– Tauko tuli tarpeeseen. Kun sain omat työt alta pois, kävin läpi sen, mitä minulta vielä opinnoissa puuttui ja asetin seuraavaksi tavoitteen, miten suoritan opinnot loppuun kesäksi.

WinNovan lehtori Juha Lehtonen kertoo, että Mika Arramies kuuluu ryhmään, jossa on yhdeksän päihdealan rautaista ammattilaista.

– Kokeneiden ammattilaisten opettaminen rikastuttaa myös opettajan osaamista, jolloin hän myös oppii uutta, Lehtonen toteaa.

Oppisopimusopiskelijat tulevat kolmesta eri yrityksestä.

Mika Arramiehen AvoMinne -yrityksen lisäksi oppisopimusopiskelijat ovat Kantamo- ja Maivita -yrityksistä.

Mika Arramies on siis jo valmistunut, ja osa opiskelijoista valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä, osa keväällä.

– Oman haasteensa teki se, että opiskelijat ovat kaikki eri puolilta Suomea. Sen, ja koronapandemian takia opetus järjestettiin pääosin etänä, Lehtonen kertoo.

Tällä hetkellä Suomessa on valtava pula lähihoitajista, joten työnantajille lähihoitajan pätevyyden suorittaminen oppisopimuskoulutuksella on iso mahdollisuus.

Käytännössä oppisopimuksen aloittamiseksi ei tarvitse kuin työpaikan.

Oppisopimuksella opinnot etenevät myös kesällä ja oppisopimus voidaan tehdä vaikka kesätöiden ajalle.

WinNovan oppisopimuskoulutus on erittäin joustava, ja jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan oma polku, joka tähtää pätevöitymiseen.

– Lähihoitajaksi valmistutaan oppisopimuskoulutuksessa normaalisti noin 1,5 vuodessa.

Kysy lisää oppisopimuskoulutuksesta

Hakeutuminen