Kaupallinen yhteistyö

Osaatko erottaa netin lainapalvelut toisistaan? Vinkki, joka kannattaa painaa mieleen

Netissä toimii kymmeniä erilaisia lainapalveluita joiden lainatuotteet ovat varsin erilaisia. Netin kautta voikin nykyään hakea lainaa mihin tarpeeseen tahansa, aina pienlainasta asuntolainaan asti.

VertaaLainaa.fi palvelun mukaan netissä toimii useita kymmeniä erilaisia lainapalveluita, joten niiden erottaminen toisistaan voi olla varsin hankalaa. Monen pankin lainahakemussivu muistuttaa ulkoasultaan monen pienempää joustoluottoa tarjoavan yrityksen lainahakemussivua. Näin ollen oikean lainapalvelun löytyminen voi olla varsin työlästä ja aikaa vievää puuhaa.

Väärän tyyppisen lainan hakeminen voi tulla erittäin kalliiksi, varsinkin silloin jos lainaehtoihin ja hintoihin ei perehdy huolellisesti.

Valitse oikea lainatuote

Oikean lainatuotteen valinta on erittäin tärkeää. Suurempaa hankintaa, kuten auton ostamista varten ei kannata ottaa korkeakorkoista joustoluottoa, vaan merkittävästi edullisempi pankkilaina tai kulutusluotto. Asunnon ostamiseen tai remontoimiseen puolestaan kannattaa hakea siihen sopiva asuntolaina. Pientä rahan tarvetta varten ei kannata hakea liian suurta kulutusluottoa, vaan pienempi pienlaina.

Lainan hakeminen kannattaakin aloittaa tutustumalla ensin eri lainatuotteisiin ja niiden käyttötarkoituksiin. Tämän voit tehdä esimerkiksi palvelussa VertaaLainaa.fi, joka esittelee kaikki tarjolla olevat lainatuotteet ja lainapalvelut, joista voi hakea lainaa heti kun tarve niin vaatii.

Näin kilpailutat lainan 5 minuutissa

Kun olet löytänyt tarpeeseesi soveltuvan lainatuotteen, se kannattaa kilpailuttaa huolellisesti. Myös kilpailuttamisessa voit käyttää apuna maksutonta VertaaLainaa.fi lainojen kilpailutuspalvelua.

Lainan kilpailuttaminen tapahtuu siten, että lainanhakija täyttää yhden hakemuksen jonka jälkeen lainahakemus kilpailutetaan yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Lopputuloksena asiakas saa aina useita lainatarjouksia vertailtavakseen. Lainojen kilpailuttaminen on aina maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido mihinkään.

Nopea lainantarve ei ole enää este sen kilpailuttamiselle

Vielä muutama vuosi sitten nopeaan lainantarpeeseen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin korkeakorkoinen pikalaina tai joustoluotto. Tämä johtui siitä, että lainan kilpailuttaminen olisi vienyt liikaa aikaa.

Nykyään lainojen kilpailuttaminen tapahtuu lähes automaattisesti, eikä se vie aikaa kuin muutaman minuutin. Joten jos nykyään tarvitsee nopeaa lainaa netistä, sen voi hakea maksuttoman lainojen kilpailutuspalvelun kautta samassa ajassa, kuin jos sen hakisi suoraan joltain pienlainayhtiöltä.

Oletko hakenut vääränlaisen tai liian kalliin lainan? Näin korjaat tilanteen

Jos huomaat että olet erehdyksessä hakenut liian kalliin tai täysin väärän tyyppisen lainatuotteen, kannattaa tilanne korjata mahdollisimman pian. Olipa vanha laina pieni tai suuri, sen voi kilpailuttaa maksutta uudelleen ja vaihtaa sopivampaan. Tämänkin voi hoitaa VertaaLainaa.fi palvelussa. Pyydät vain uudet lainatarjoukset sille summalle, minkä verran sinulla on vanhaa lainaa maksamatta. Saatuasi lainatarjoukset voit verrata niitä nykyiseen lainaasi ja löytäessäsi paremman tarjouksen, voit hyväksyä sen ja maksaa sillä vanhan lainan pois.