Kaupallinen yhteistyö

Paikallinen ja trendikäs urheiluliike Raumalla

Jussi Pajuniemi Porista ja Sanna Pajuniemi Turusta yhdistävät tällä hetkellä osaamisensa Raumalla. Intersportin yrittäjinä kolme vuotta toimineet Pajuniemet viihtyvät Raumalla, jossa näkevät paljon kaupallistakin potentiaalia.

- Meri on täällä ihanan lähellä ja ulkoilumahdollisuuksia on paljon. Perheen kanssa oikein hyvä paikka elää, toteaa muun muassa retkeilyä harrastava Sanna.

Jussi kerkesi työskennellä kymmenen vuotta ketjun liikkeessä myyjänä, kunnes kolme vuotta sitten ryhtyi puolisonsa Sannan kanssa Intersport Rauman yrittäjäksi.

- Toimimme tässä yksityisyrittäjinä, mutta ketjuun kuuluminen mahdollistaa meille sen, että saatavilla on laaja valikoima ja nopeat toimitukset. Esimerkiksi Nikea olisi vaikea saada myyntiin, ellemme olisi osa maailman suurinta urheiluliikeketjua, Jussi kertoo.

Yrittäjänä paperipuolen hommia ja toimistossa istumista riittää. Jussi ja Sanna kuitenkin nauttivat asiakaspalvelutyöstä niin, että pyrkivät olemaan liikkeen puolella palvelemassa päivittäin. Vakioasiakkaita, jotka pyörähtävät liikkeessä lähes viikoittain ostoksilla ja vaihtamassa kuulumisia, on vuosien aikana tullut useita.

- Haluamme näyttäytyä asiakkaille ja olla läsnä. Raumalaiset ovat mukavia ja joustavia asiakkaita. Täällä halutaan selkeästi tukea paikallista yrittäjää, pariskunta iloitsee.

Pajuniemet kokevat Rauman selkeästi merihenkisemmäksi kaupungiksi kuin esimerkiksi Turun. Tämä näkyy esimerkiksi Helly Hansenin suosiona.

- Myös tietyt muut merkit, erityisesti Nike ja Peak Performance ovat täällä todella suosittuja, Jussi kertoo.

Omat harrastukset inspiroivat myös työssä

Frisbeegolfia intohimoisesti harrastava Jussi kertoo heidän liikkeessään olevan maakunnan kattavin tarvikevalikoima frisbeegolfin harrastajille.

- Frisbeegolf on nopeimmin kasvava urheilulaji Suomessa. Asukaslukuun suhteutettuna ratoja on enemmän kuin missään muualla maailmassa. Tämä on hieno harrastus ja alkuun pääsee pienellä rahamäärällä, Jussi kertoo.

Vapaa-ajan pukeutumiseen ja juoksuun keskittyvä Intersport tarjoaa frisbeegolf-harrastajille kaiken oleellisen kiekoista laukkuihin ja kenkiin.

- Hyvät kengät ovat tärkeät, sillä askelia tulee paljon ja laji on jalkineille äärimmäisen kuluttava, Jussi kertoo.

Frisbeegolfin lisäksi Pajuniemen perheessä lasketellaan ja retkeillään. Vastapainoksi työlle perhe matkustaa pohjoiseen harrastamaan etenkin syksyisin ja talvella.

Pajuniemet tekevät yhteistyötä myös muiden Intersport-yrittäjien kanssa. Yrittäjäkollegat tarjoavat paitsi vertaistukea, myös uuden oppimista. Nyt Pajuniemet suuntaavat Berliiniin tutustumaan tuoreimpaan Intersport-konseptiin.

Aktiivisen urheiluliikkeen kuulumisia voit seurata sosiaalisessa mediassa: Instagram: @intersportrauma & Facebook: Intersport Rauma