Kaupallinen yhteistyö

Paikalliselta paikalliselle – ”On turvallisinta, että se joka tuntee paikat ja ihmiset, hoitaa vartioinnin"

ProSecuren palveluiden hinnoittelussa on pyritty selkeyteen. ”Hälytyskäynti on saman hintainen vuoden jokaisena päivänä, kellonajasta riippumatta.”

ProSecuren Jaakko Soukainen istuu raumalaisen leipomo-konditorian kahvilassa. Aktiivinen yrittäjä, laajan turvallisuusalan koulutuksen hankkinut Soukainen on juuri saapunut luennolta, tällä kertaa aiheena logistiikka-ala.

ProSecure JV-Palvelut Oy on tarjonnut järjestyksenvalvontapalveluita vuodesta 2010 saakka. Tämän vuoden helmikuussa ProSecure Vartiointipalvelut Oy aloitti toiminnan ja käynnistää piirivartiointipalvelunsa Raumalla ja Eurajoella vajaa kuukauden päästä, 1. lokakuuta alkaen.

Perinteisen piirivartioinnin lisäksi ProSecuren kautta on mahdollista tilata esimerkiksi myymälätarkkailua, jossa siviiliasuinen vartija kulkee liikkeessä tarkkaillen mahdollisia näpistelijöitä turvaten samalla henkilökunnan turvallisuuden.

- Toinen uudehko palvelu on palveluvartijan käyttö. Silloin vartija toimii kaupan kassalla myyjän ja vartijan roolissa yhtäaikaisesti. Vartijan asussa toimivalla myyjällä on rauhoittava vaikutus ja esimerkiksi juoksukaljoja ei lähde niin helposti näpistelijöiden matkaan, Soukainen kertoo.

Raumalainen tuntee raumalaisen tarpeet

Koko ikänsä Raumalla asunut Soukainen on paikkakuntauskollinen yrittäjä. Raumalaisten paikallista sitoutuneisuutta kuvaa hänen mielestään parhaiten Lukko ja Lukon uskolliset fanit.

- Kyllä raumalainen siis myös suosii raumalaisesta palvelua. Ikinä en ole muualle halunnut. Tunnen nämä kulmat ja viihdyn täällä, Soukainen sanoo.

Oman yrityksen myötä Jaakko Soukainen kokee päässeensä käsiksi aivan uudenlaisiin haasteisiin. ”Yrittäjänä on vapaat kädet kehittää toimintaa koko ajan paremmaksi.”

Yrittäjäksi hän päätti ryhtyä vuonna 2017 lakimuutoksen myötä, jolloin järjestyksenvalvontatoiminnan luvilla sai laajentaa toimintaa myös piirivartioinnin puolelle. Piirivartioinnissa Soukaisen mukaan parasta on vaihteleva työympäristö ja työn monipuolisuus.

- Tykkään ajaa yöpiiriä. On hienoa ajella yksinään tyhjässä kaupungissa ja käydä tarkastamassa paikkoja, Soukainen fiilistelee.

Kokemuksen myötä Soukainen kertoo oppineensa, kuinka pienillä asioilla on iso vaikutus turvallisuuteen. Tilannetajua ja reaktionopeutta ei voi korostaa liikaa.

Lue lisää: www.prosecure.fi & Facebook