Kaupallinen yhteistyö

Paikallista yhteistyötä asiakkaiden eduksi

Paikallistuntemusta saman katon alta. OP Kodin Kari Tamminen on toiminut kiinteistönvälittäjänä lähes 35 vuotta ja Jaana Yli-Rohdainen pankin palveluksessa 37 vuotta. He saivat kuvaan mukaan lakipalvelujen asiantuntijan Maria Jasun.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, millaisille palveluille on tarvetta elämän suurimmissa käänteissä? Osuuspankki vastaa asiakkaidensa tarpeisiin paikallisesti tarjoamalla asuntokauppoihin sekä pankki- ja lakipalveluihin liittyvät palvelut saumattomasti saman katon alta. Omistaja-asiakkaille tämä mahdollistaa myös palvelujen kuittaamisen OP-bonuksilla.

– Kun ajattelen saman katon alla tapahtuvaa yhteistyötä kiinteistönvälittäjänä, useimmiten asuntokauppojen yhteydessä tarvitaan ainakin pankkipalveluja ja monta kertaa myös lakipalveluja riippuen asiakkaiden elämäntilanteesta. Se on meille suuri vahvuus, että voimme tarjota tämän kaiken helposti samasta talosta, kiinteistönvälittäjä, LKV Kari Tamminen OP Kodista sanoo.

Tiesitkö tarvitsevasi lakipalveluja?

Pankin asiakkuusasiantuntija Jaana Yli-Rohdainen vahvistaa Kari Tammisen näkemyksen, että asiat etenevät tehokkaasti saman talon sisällä eikä tule “rikkinäistä puhelinta” ja sitä kautta turhia mutkia matkaan.

– Asiakas ei välttämättä aina tiedä, keneen hänen tulisi olla yhteydessä erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi lainopillisia palveluja ei aina osata kysyä, vaikka niille olisi selkeä tarve. Siksi on hyvä, että voimme talon sisällä neuvoa oikealle asiantuntijalle suoraan, Yli-Rohdainen kertoo.

Pankkilakimies Maria Jasu sanoo, että hänen tietotaitoaan tarvitaan usein esimerkiksi asunnonvaihtoon, ositukseen tai perinnönjakoon liittyvissä asioissa.

– Toisinaan asiakkaat ovat suoraan yhteydessä lakipalveluihin, mutta monesti asiakas ohjataan lakipalvelujen pariin talon sisällä, kun toimihenkilö havaitsee asiakkaan asianhoidossa lainopillisia neuvoja vaativia tekijöitä. Asioiden oikeanlaisella hoitamisella asiakas voi säästää huomattaviakin summia esimerkiksi veroseuraamusten osalta, Jasu kuvailee.

Lakipalvelujen tarve ei aina tiedossa

Maria Jasu sanoo, että lakipalvelut voivat kuulostaa joillekin asiakkaille hieman etäisiltä eikä niitä välttämättä osata kaivata, vaikka tarve olisi ilmeinen.

– Usein lakipalveluiden tarve liittyy isoihin asioihin elämässä, eikä aina myönteisiin. Esimerkiksi erotilanteessa ihmiset eivät välttämättä osaa hahmottaa, miten tulisi toimia. Usein asiakas tuleekin minulle muuta kautta, esimerkiksi kiinteistönvälittäjän ohjaamana.

Maria Jasu pitää tärkeänä, että asiakkaille tarjotaan neuvovaa palvelua. Hän muistuttaa, että moniin elämässä vastaan tuleviin asioihin tulisi varautua jo etukäteen.

– Neuvomme ottamaan huomioon asioita, joita asiakkaat eivät itse tule ajatelleeksi.

OP Länsi-Suomesta saat asiantuntijapalveluita elämän eri tilanteisiin.

Kaikkien asiantuntijoiden suorat puhelinnumerot löydät osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan