Kaupallinen yhteistyö

Paikallisten asiantuntijoiden vinkeillä teet kotiunelmistasi totta

Koti on tärkeä asia. Asuntokaupoissa, rahoituksessa ja vakuuttamisessa sinua palvelee iso joukko asiantuntijoita, joille voit soittaa vaikka suoraan, toteavat Maarit Vaahtera, Satu Pihlajamäki ja Susanna Okkonen yhdessä.

Unelmoitko uudesta kodista? Onko perhe kasvanut ja tarvitsette lisää tilaa tai onko aika hankkia ensimmäinen omistusasunto? Tavallisesti unelmointi uudesta kodista alkaa nettisurffailulla mahdollisia kohteita ihastellessa.

Pelkkä unelmointi ei kuitenkaan riitä, kun valmistautuu elämän suureen ja tärkeään hankintaan.

– Valveutuneet asiakkaat ottavat pankkiin yhteyden jo unelmointivaiheessa. On kaikkien osapuolien kannalta tärkeää, että taustatyö tulevan kodin hankkimiseen on tehty hyvin esimerkiksi käytössä olevan budjetin osalta, OP Kodin raumalainen kiinteistönvälittäjä Susanna Okkonen sanoo.

Useimmiten kodin hankintaan liittyvät lainaneuvottelut, josta koko unelmointi ja suunnittelu kannattaa aloittaa. Samalla selviää hankintaan käytössä oleva budjetti ja laina on valmiina neuvoteltuna, kun sopiva kohde osuu kohdalle eikä aikaa ole tuhlattavaksi.

– Laina-asiasta on hyvä aloittaa. Neuvoisin olemaan rohkeasti ja ajoissa yhteydessä, vaikkei unelmien kohde olisikaan vielä osunut kohdalle, OP Länsi-Suomen asiakkuusasiantuntija Satu Pihlajamäki sanoo.

– Yhteydenotto käy kätevästi netin kautta ja lainatarjouksen voi pyytää kauttamme minkä tahansa pankin asiakas. Nykyään yhä useampi lainaneuvottelu käydään verkossa, mutta pyrimme aina löytämään asiakkaalle parhaiten sopivan tavan asioida. Meiltä saa henkilökohtaista palvelua myös kasvotusten, Pihlajamäki jatkaa.

“Sinä teet kodin.
Me mahdollistamme sen.”

OP:n lupaus on “Sinä teet kodin. Me mahdollistamme sen”. Lupaukselle tulee katetta kokonaispalvelusta, sillä pankki- ja kiinteistönvälityspalveluiden lisäksi saman katon alla hoituvat myös vakuutukset.

– Hyvästä tiimityöskentelystä on ollut monta kertaa valtavasti hyötyä asiakkaalle. Pystymme nopeasti reagoimaan porukalla asiakkaan tarpeisiin, kun unelmien kohde osuu kohdalle, Susanna Okkonen sanoo ja kertoo yhden esimerkin:

– Asiakkaalle tuli nopealla aikataululla tarve uuden kodin hankkimiseen ja sopiva kohdekin tuli nopeasti eteen. Lainaneuvottelu hoitui pikaisesti, sen jälkeen tarjouksen teko ja kaupat. Lopuksi tehtiin vielä vakuutukset uuteen kotiin. Kaikki samalla asioinnilla saman katon alta.

Pohjola Vakuutuksen asiakkuusasiantuntija Maarit Vaahtera muistuttaa, että lisähyöty saman katon alla asioimisessa on OP-bonusten hyödyntäminen.

– Keskittäminen kannattaa, koska OP-bonuksia voi käyttää suoraan esimerkiksi vakuutusmaksuihin. Perheellä on aina yhteinen bonustili eli kaikkien palveluista kertyy bonuksia hyödynnettäviksi. Useimmiten OP-bonukset kipuavat satoihin euroihin, joten se on selvää säästöä, Vaahtera selvittää.

Apunasi kodinvaihdossa tällä alueella kaikki kodin ja asumisen asiantuntijat. Suorat yhteystiedot löytyvät osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan.

Asuntolainan myöntää Osuuspankki. Asunnot välittää OP Koti kautta maan. Vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus.

OP Koti on suosituin

OP Koti on selvästi suosituin valinta kiinteistönvälittäjäksi, ilmenee tuoreesta Taloustutkimuksen Suomi tänään 2020 -tutkimuksesta. Jos asunnon omistavat vastaajat olisivat nyt myymässä asuntoaan, peräti 49 prosenttia heistä valitsisi OP Kodin.

Tutkimuksessa selvitettiin 17 kiinteistönvälitysliikkeen tunnettuutta, käyttöä sekä mielikuvia ja suosittelua. OP Koti sai tutkituista ketjuista parhaan kokonaisarvosanan. Erityisinä vahvuuksina OP Kodilla nähtiin luotettavuus, asiantunteva palvelu, paikallinen asiantuntemus ja aktiivinen yhteydenpito asiakkaisiin.

Entä onko nyt hyvä aika myydä tai ostaa asunto?

– Ihmiset ovat positiivisella mielellä ja esimerkiksi 2000-luvun omakotitalot suorastaan viedään käsistä. Korona on varmasti lisännyt kiinnostusta omaan kotiin yleensä ja siihen, että kodissa on tilaa viettää mukavasti aikaa. Koti on noussut tänä vuonna entistäkin tärkeämmäksi ja se näkyy myönteisesti alalla, OP Kodin Susanna Okkonen tiivistää.

Lähde: Suomi Tänään 2/2020 Kiinteistönvälitys, Taloustutkimus Oy. Tutkimus toteutettiin heinä-elokuussa 2020 ja siihen osallistui 2009 iältään 15–79-vuotiasta vastaajaa.