Kaupallinen yhteistyö

Pidä nämä mielessä hakiessasi järjestelylainaa

Nykyään ei ole lainkaan harvinaista, että useita pieniä lainoja saattaa kertyä suurikin määrä. Elämäntilanteiden muutoksissa vaadittu lainarahalla haettu jousto, osamaksut ja muut velat saattavat ajan myötä yhdessä kertyä oletettua suuremmaksi ja hintavammaksi kuukausierältään. Tähän on onneksi olemassa tilannetta helpottava ratkaisu, jonka avulla kykenet säästämään rahaa lainakuluissasi. Lue vinkkimme järjestelylainan hakemiseen ja opi säästämään lainakuluistasi joka kuukausi.

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina on yksinkertaisuudessaan laina, jonka avulla on mahdollista yhdistää useita pienempiä velkoja yhdeksi lainaksi. Järjestelylainalla aiemmat velat maksetaan pois, jonka jälkeen sinulle jää useiden pienien velkojen sijasta lyhennettäväksi ainoastaan yksi laina. Yhdistämällä pienemmät erilliset velat on mahdollista sekä pidentää velan maksuaikaa että madaltaa lainakuluja. Järjestelylainan avulla korkeakorkoiset pienemmät velat yhdistyvät mahdollisesti matalamman koron omaavaksi lainaksi, jonka ansiosta kuukausittaiset kulusi pienenevät huomattavasti.

Mistä löydän parhaan järjestelylainan?

Järjestelylainoja on mahdollista hakea usealta eri lainantarjoajalta, jonka vuoksi edullisin järjestelylainan myöntäjä onkin syytä kilpailuttaa tarkasti. Katso järjestelylainat lainanvertailusivustolta, joka kilpailuttaa puolestasi lainantarjoajat ja esittää sinulle selkeästi tarjolla olevat lainatarjoukset todellisine vuosikorkoineen, siirtoaikoineen, mahdollisine laina-aikoineen sekä lainamäärän mukaan. Käyttämällä lainojen vertailuun erikoistunutta sivustoa, näytetään sinulle selkeästi myös lainojen saamat arvosanat käyttäjäkokemuksien ja lainan muiden muuttujien mukaisesti, jotta lainojen vertailu helpottuu entisestään.

Kenelle järjestelylaina soveltuu?

Järjestelylaina soveltuu erityisesti sellaisiin tilanteisiin, joissa erillisiä pieniä velkoja on kertynyt runsaasti ja näiden lainojen kuukausittaiset kustannukset ovat nousseet odotettua korkeammiksi. Tällaisessa tilanteessa saatat maksaa joka kuukausi huomattavia summia jo pelkästään lainanhoitokuluiin sekä useiden pienten lainojen mahdollisesti korkeisiin korkoihin. Järjestelylainan avulla nämä erilliset lainat on mahdollista maksaa pois ja muuttaa yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jonka avulla voit säästää lainanhoitokustannuksissa rahaa joka kuukausi.

Tässäkään tapauksessa ei kuitenkaan kannata hätiköidä, sillä parhaat tulokset ja korkeimmat säästöt onnistuvat ainoastaan, mikäli lainavertailua ei laiminlyödä. Ei siis ole syytä mennä paniikkiin, vaan lähteä rauhallisesti vertailemaan saatavilla olevia järjestelylainoja, esimerkiksi jo aiemmin mainittujen vertailusivustojen kautta. Mikäli tartut ensimmäiseen kohtaamaasi järjestelylainaan, et välttämättä saa parasta mahdollista tarjousta etkä suurimpia säästöjä lainakuluistasi. Tässäkin tapauksessa kärsivällisyys siis todella palkitaan suurempina säästöinä lainakuluista.

Miten hyödyn järjestelylainasta?

Järjestelylaina mahdollistaa useiden erillisten velkojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi. Tämä paitsi helpottaa elämääsi yksinkertaistamalla lainojen maksamista vähentyneen lainojen määrän vuoksi, myös tuo mitä todennäköisemmin säästöjä useiden erillisten lainojen korko- ja lainanhoitokuluihin verrattuna. Järjestelylainan maksaessa pois nykyiset velkasi, saat tilalle pitkäaikaisemman ja kohtuullisemmalla korolla varustetun lainan, jonka maksaminen on helpompaa kuin usean pienemmän velan samanaikainen lyhentäminen. Järjestelylainan tarkoituksena on siis helpottaa velanhoidosta selviytymistä ja mahdollistaa velan takaisinmaksu tilanteessa, jossa kuukausittaiset lainanhoitokulut ja korot sekä useiden lainojen samanaikainen lyhentäminen syövät suuren osan kuukauden aikana käytettävissä olevista tuloista.

Järjestelylainan saamiseksi luotonantajalta tarvitaan kuitenkin tyypillisesti vakuuksia, joiden vaadittu määrä riippuu luonnollisesti haettavan järjestelylainan suuruudesta. Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole omia vakuuksia, jotka mahdollistaisivat järjestelylainan saamisen, mahdollistaa Takuusäätiö avun tässä tilanteessa. Takuusäätiö myöntää tietyin edellytyksin velka- ja maksuvaikeuksissa oleville takauksia järjestelylainaan, tavoitteen ollessa asiakkaan selviytyminen jatkossa velanhoitomenoistaan sillä tavoin, että rahaa jää myös asumiseen ja elämiseen ilman ylimääräistä velanottoa.

Miksi järjestelylainan kilpailutus kannattaa

Järjestelylainojen kilpailutus kannattaa samaan tapaan kuin kaikkien muidenkin lainojen kilpailuttaminen. Näissä tapauksissa ei missään nimessä kannata tarttua ensimmäiseen tarjoukseen tutkimatta tai vertailematta vaihtoehtoja sen enempää, mikäli haluaa saada järjestelylainaa itselleen parhain ehdoin. Lainojen vertailusivustot mahdollistavat parhaiden lainavaihtoehtojen hakemisen automaattisesti, jolloin vertailu muodostuu aiempaa helpommaksi.