Kaupallinen yhteistyö

Puhdas vesi, raikas ilma – avaimet käteen -talotekniikkaremontti uudistaa talon sisältä päin

Mikäli suunnittelet lämmitysjärjestelmän vaihtoa esimerkiksi öljylämmityksestä maalämpöön, pyydä kilpailukykyinen tarjous Hilakari & kumppanilta. Kuvassa Kim Lintunen ja Laura Jokinen.

Lasse Hilakarin ja Harri Kupiaisen perustama Vesijohtoliike Hilakari & kumppani on toiminut putkialalla vuosikymmeniä. Tällä hetkellä yritys työllistää vajaa kaksikymmentä asentajaa. Uudistuksen tuulet puhaltavat laitilalaisyrityksessä, kun uusien työntekijöiden myötä toimintaa on tarkoitus laajentaa.

- Putkipuolen työt, kuten kylpyhuoneremontit, patterilinjojen uusiminen, ja linjasaneeraukset yhteistyössä Veljet Mäkilä Oy:n kanssa ovat olleet Hilakarin juttu pitkään. Nyt meidän myötä olisi tarkoitus saada automaatiopuoli ja ilmanvaihtourakointi kunnolla käyntiin. Osaaminen kun meidän työntekijöiltä siihen jo löytyy, kertoo LVI-insinööri ja linjasaneerauskohteiden työnjohtaja Laura Jokinen.

Meillä Jokinen viittaa itseensä ja entisessäkin työpaikassa Jokisen työkaverina toimineeseen Kim Lintuseen, jolla on rakennusautomaatiopuolelta vankka kokemus.

- Olen koulutukseltani sähköasentaja ja toiminut tällä alalla parikymmentä vuotta. Automaation rooli talotekniikassa kasvaa koko ajan. Tämän laajennuksen myötä meillä on mahdollisuus tarjota kaikenkattava avaimet käteen –talotekniikkaremontti, johon sisältyy niin lämmönsäädön automatisaatio kuin kylmälaiteasennuksetkin, Lintunen kertoo.

Putkitöitä taloyhtiöiden ja teollisuuden tarpeisiin

Hilakari & kumppani urakoi pääasiassa Uudenkaupungin, Laitilan ja Rauman alueella tarjoten sekä teollisuuslaitosten että asuinkiinteistöjen saneerauksia ja uusien järjestelmien asennusta. Erilaiset veden- ja lämmönsiirtojärjestelmiin liittyvät saneeraukset ovat yleensä kiinteistön elinkaaren suurimpia korjauksia.

Hilakari & kumppanilla on pitkäaikainen kokemus erilaisten lämmitysjärjestelmien ja putkistojen asentajana ja saneeraajana. Luotettavan ammattilaisen valinta kumppaniksi takaa sen, että projektit pysyvät aikataulun ja budjetin rajoissa.

LVI-alan kehitys näkyy arkisissa asioissa. Hilakari & kumppani toimistolla on vaikuttava kokoelma vanhaa lvi-tavaraa.

- Nyt kun alkaa lämmityskausi, meille tulee paljon lämmönjakokeikkaa. Soitetaan, että asunnot eivät lämpene. Vika löytyy monesti lämmönvaihtimesta, joka on mennyt kesäajan vähän käytön vuoksi jumiin, Lintunen kertoo.

Uudempi automatiikka ilmoittaa, mikäli lämmönjakohuoneessa on ongelmia. Vanhempien laitteiden kohdalla ongelman alkuperä pitää selvittää itse.

Kuuma kesä sai ihmiset kaipaamaan viilennystä. Myös kylmälaiteasennukset kuuluvat Hilakari & kumppani osaamisalueeseen.

- OUMAN-rakennusautomaatiolaitteet ovat meidän vahvinta osaamista, Kim Lintunen kertoo.

Ongelmat ratkaistaan yhdessä

Sekä Lintunen että Jokinen vaikuttavat tyytyväisiltä uudessa työpaikassaan.

- Ilmanvaihto ja automatiikka kulkee niin käsi kädessä, että yhdessä pohdimme näitä juttuja. Laura tekee suunnittelupuolen työtä ja me asentajat toimimme kentällä. Täällä on erittäin hyvä ilmapiiri tehdä töitä, Lintunen kehuu.

Hyvä työ vaatii koko työyhteisön panoksen.

- Töihin on aina mukava tulla. Täällä on asenne, että toista autetaan. Jos tulee jokin ongelma eteen, ketään ei jätetä yksin, vaan yhdessä keksitään ratkaisu, Jokinen iloitsee.

www.vesijohtoliikehilakari.com