Kaupallinen yhteistyö

Raumalta isännöitsijäalan huipulle

Realia Isännöinnin Nortamonkadun ja Eteläkadun kulmassa sijaitsevassa toimipisteessä työskentelee nuorekas isännöintialan tiimi.

Realia Isännöinnillä on pitkät perinteet Raumalla, vaikka omistajuuksien vaihdosten johdosta yrityksen nimi on vaihtunut pariin otteeseen.

Realian juuret Raumalla ulottuvat aina 1960-luvulle saakka aikaan, jolloin Satakunnan Säästöpankin omistama Satakunnan Säästörakentajat Oy perustettiin.

Vuonna 1975 Satakunnan Säästörakentajat Oy lopetti ja tilalle tuli valtakunnallinen isännöintiyritys Suomen Kiinteistöhoito Oy, joka oli myös Säästöpankkien omistama yritys.

Tästä yrityksestä tuli myöhemmin SKV Isännöinti Oy. 2000-luvun alussa SKV Isännöinti Oy osti Kiinteistötoimisto L. Torkkeli Oy:n ja SKV Isännöinti Oy muuttui Realia Isännöinti Oy:ksi 2010.

- Vaikka Realia on valtakunnallinen toimija, me kaikki Rauman toimistolla asumme Raumalla tai lähiseudulla, joten tunnemme hyvin alueen ja ihmiset, yksikönpäällikkö Tiina Veijola kertoo.

Realian nuorekkaaseen raumalaistiimiin kuuluu seitsemän isännöitsijää ja kolme kiinteistösihteeriä.

Realialla on Raumalla noin 130 isännöintikohdetta.

Tiina Veijola korostaa, että yhteydenotto Realiaan on helppoa ja monipuolista.

- Meidät saa kiinni puhelimella, sähköpostilla, tekstareilla tai vaikkapa WhatsAppviesteillä. Tammikuussa otettiin käyttöön OmaRealia-palvelu, jonka kautta saa myös yhteyden.

Realian Nortamonkadun ja Eteläkadun kulmassa sijaitsevaan toimistoon voi kävellä koska tahansa, ja kertoa asiansa.

- Kaikki asiakkaat ovat meille yhtä tärkeitä, Veijola kuvailee isännöitsijätoimiston palvelua.

Realian toimintaa Tiina Veijola kuvailee siten, että asiakas saa vastauksen esimerkiksi vastikevelkansa määrään liittyviin kysymyksiin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Isännöitsijä ei hoida vastikereskontraa Realiassa, vaan asiakaspalvelun sihteerit.

- Näin asiakas saa nopeammin haluamansa tiedon, huolimatta siitä, onko isännöitsijä sillä hetkellä toimistolla.

Tiina Veijola kertoo, että OmaRealia-palvelussa voi muun muassa tehdä allekirjoitukset sähköisesti, joten enää ei tarvitse tulla isännöintitoimistolle nimikirjoituksen takia.

Realia Isännöinnin asiakkaat ovat voineet käyttää vuoden alusta lähtien OmaRealia-palvelua. Omarealia-palvelu korvaa seuraavan puolen vuoden aikana aikaisemman Majakka-palvelun.

Taloyhtiöiden hallituksilta onkin tullut jo positiivista palautetta uudesta vahvan tunnistautumisen nettipalvelusta.

- Palautteen perusteella OmaRealiaa kehitetään koko ajan. Puolen vuoden päästä palvelussa voi olla vaikka mitä uusia ominaisuuksia, Realian yksikönpäällikkö Tiina Veijola kertoo.

OmaRealian avulla hallituksen on helpompaa hahmottaa yhtiön taloutta tai teknisiä tilanteita.

Palvelusta näkee esimerkiksi talon lämmityskulujen osuuden hoitokuluista tai kaikki tekniset vikailmoitukset.

- Sieltä löytyy kokousten pöytäkirjat ja ne voi myös allekirjoittaa sähköisesti palvelussa.

Tulevaisuudessa taloyhtiön OmaRealia tarjoaa osakkaille ja asukkaille nopean mahdollisuuden tarkistaa, onko esimerkiksi vastikkeet maksettu.

- Isännöitsijäntodistukset voi tilata OmaRealian kautta jo nyt.

Muualla asuville osakkeenomistajille OmaRealia on enemmän kuin ihanteellinen, sillä palvelusta näkee taloyhtiön yhtiökokouspöytäkirjat sekä muut tarvittavat materiaalit.

Tiina Veijola kertoo, että Realialla on asiakkaita ympäri Suomea ja myös ulkomailla, joiden elämää OmaRealia helpottaa valtavasti.

- Palvelussa voi tehdä allekirjoitukset sähköisesti, joten enää ei tarvitse tulla isännöintitoimistolle nimikirjoituksen takia.

Katso täältä, miten taloyhtiösi hyötyisi valitessaan Realia Isännöinnin.