Kaupallinen yhteistyö

Rauman Loistossa elät huoletta: tekniikka torppaa äänet ja lattialämmitys mahdollistaa sisustusjipot – bongaa myös luovat parvekeratkaisut

As Oy Rauman Loiston rakentaminen on alkanut. Tyylikäs kerrostalo rakennetaan Rauman paraatipaikalle, Vanhan Rauman naapuriin lähelle kaikkia kaupungin palveluita, vinkkaavat projektipäälliköt Maarit Mäkinen ja Juha Kartastenpää. Kuvat: Tomi Glad

– Hartelalla on selkärankaa ottaa mittatilausvaatimuksia vastaan. Rakentaminen on tietysti insinöörityötä tiukimmillaan, mutta näin erikoislaatuiselle paikalle rakentaminen vaatii myös julkisivulta paljon. Arkkitehtimme tarttuivat luovaan haasteeseen ja tekivät kolmen adjektiivin vaatimukset todeksi, Maarit kertoo.

Paraatipuolen funkishenkinen kaareva muoto tuo sopivasti draamaa.

– Pyöreä parvekevyöhyke on jo suunnitteluvaiheessa saanut hyvää palautetta ja kerännyt kiinnostusta. Tyyli istuu vanhaan, suojelurakennusten värittämään miljööseen kuin nakutettu, Juha toteaa.

Talon ajaton, hiekankeltainen rappaus tuo arvokkuutta, huomiota on kiinnitetty myös kivijalkakerroksen jykevään olemukseen.

– Voit vielä vaikuttaa materiaalivalintoihin. Tule tutustumaan malleihin, materiaaleihin ja värivaihtoehtoihin, kutsuu Riitta Piitari.

Arvokkaassa seurassa

Sijainti Ajurinkadun varrella on ihanteellinen. Idyllinen Vanha Rauma, maailmanperintökohde muuten, on aivan vieressä, samoin kaikki kaupungin palvelut. Tarvontorin uusi kauppakeskus matkakeskuksineen rakentuu kiven heiton päähän.

Loistoa vastapäätä on suojeltu kortteli, joten mikä tahansa talo ei tiukkaa seulaa läpäisisikään. Suunnitelma on saanut hyväksynnän kaupungin lisäksi myös museoviranomaiselta ja Vanhan Rauman toimielimeltä.

TIESITKÖ? Loiston edeltäjä tontilla oli Soihtula, joka valmistui vuonna 1907. Parhaina aikoina tanssia ja elävää musiikkia oli tarjolla monena iltana viikossa.

Keittiön ja kylpyhuoneen tasoista löydät varmasti mieleisesi ratkaisut.

Viihtyisät parvekkeet

Lähes kaikissa Loiston 59 asunnossa on parveke. Yksiöissä ja muutamassa kaksiossa on ranskalainen parveke, muissa reilunkokoinen lasitettu parveke. Pihakannen asuntojen terassipiha lisää asumismukavuutta ja antaa luvan luoviin ratkaisuihin – luo vihertunnelmaa vaikka ruukkuihin istutetuilla kasveilla tai köynnöksillä.

– Yksiöt ovat ihanteellisia vaikka sijoitukseen. Ranskalaisen parvekkeen tuuletusovi aukeaa olohuoneeseen, vieressä on täyskorkea ikkuna lattiasta kattoon. Tämä antaa 28 neliöiselle yksiölle aivan uudenlaista avaruudentuntua ja ilmavuutta, Maarit listaa.

Myös parvekkeiden suunnittelussa on otettu julkisivuvaatimukset tarkasti huomioon.

– 40 senttiä lattiasta ylöspäin ulottuvat rappauslevyt tuovat yhtenäistä ryhtiä ja linjaa julkisivuun. Lisäksi parvekkeella saa istuskella omassa rauhassaan eivätkä kaikki oman parvekkeen tavarat ole kuin näyteikkunalla ulospäin, Juha jatkaa.

Työt Loiston tontilla ovat jo kovassa vauhdissa.

Suojaisa, turvallinen talo

Loiston sisäänkäynnin ovipuhelinjärjestelmä on helppo käyttää ja lisää asumisturvallisuutta. Sisäpihan pihakannelle, asukkaiden pysäköintihallin päälle, muodostuu suojaisa, rauhallinen ja turvallinen viherpiha. Aidatulle oleskelualueelle rakennetaan myös pieni leikkikenttä, jätekatos ja polkupyöräsuoja. Loistosta pääsee kätevästi fillarilla tutustumaan viehättävän pikkukaupungin elämään, kaupungille, metsään tai merenrantaan.

Lukitussa pysäköintihallissa autot ovat turvassa ja säältä suojassa. Autopaikat on varustettu lämmitystolpin, ja hallissa on myös varauduttu sähköautojen latauspistokkeisiin. Lisäksi tarjolla on neljä lämmintä autotallia.

Kellaritiloihin rakennetaan yhteiset saunatilat ja kuntoiluhuone. Tulevat asukkaat saavat yhdessä vaikuttaa, millaisia kuntoiluvälineitä hankitaan.

– Kaikissa asunnoissa, yksiöitä ja muutamia kaksioita lukuun ottamatta, on oma sauna. Taloyhtiön sauna on kuitenkin kätevä vaikkapa lenkkisaunaksi, sen voi lämmittää myös isommalle vierasporukalle, Juha toteaa.

IHANAA! Loistossa asut ilman remonttihuolia. Voit huokaista syvään ja hartaasti: hei hei haravointi ja rännien puhdistaminen, so long lumenluonti ja hiekoittaminen.

Lattialämmitys ja -viilennys

Lattialämmitys tuo asuntoihin ihanan tasaisen lämmön. Lämpöpattereita ei ole, mikä puolestaan antaa sisustukselle uusia mahdollisuuksia. Ikkunoissa on vakiona sälekaihtimet.

– Lattialämmitys kääntyy kuumana kesänä lattiaviilennykseksi, mukava pikku luksus sekin, Maarit muistuttaa.

Asunnoissa on oma, huoneistokohtainen ilmanvaihto ja niin ikään huoneistokohtainen käyttövedenmittaus.

Laatuun on panostettu kautta linjan myös materiaaleissa. Muun muassa Puustellin kalusteet ja Oraksen hanat takaavat laadun. Vielä voit muuten vaikuttaa oman kotisi materiaalivalintoihin.

Projektipäällikkö Juha Kartastenpää kehuu Loiston täydellistä sijaintia. Lähelle rakennettavaan uuteen kauppakeskukseen tulee myös Matkahuolto, mikä helpottaa matkustavaisten elämää.

Ihanan hiljaista!

Omakotitalosta kerrostaloon muuttajaa saattaa mietityttää uusi äänimaailma.

– Loistossa on desibeliovet, jotka sulkevat äänet tiiviisti ulkopuolelle. Lasitetut parvekkeet estävät pölyn lisäksi kaupungin äänien suodattumisen sisälle. Yläkerran norsujakaan ei tarvitse pelätä, sillä askeläänieristeet kerrosten välissä ovat todella tehokkaat, Juha naurahtaa.

ESITTELY

  • Rauman toimistolla su 22.11. klo 13–14. Voit myös varata oman esittelyaikasi soittamalla asuntomyyntiimme (0800 97 400 maksuton).
  • Nähtävillä Loiston koteihin valittavissa olevat materiaalit. Tule tutustumaan.
  • Kohde verkossa: www.hartela.fi

MYYNTI

  • Hartela Länsi-Suomi Oy
  • Seminaarinkatu 5, Rauma
  • 0800 97 400 (maksuton)
  • asuntomyynti.rauma@hartela.fi
  • Riitta Piitari
  • asuntomyyjä, p. 0400 594514,
  • riitta.piitari@hartela

Maiju Junko