Kaupallinen yhteistyö

Remonttia ei tarvitse pelätä, kunhan palkkaa työhön luotettavat ammattilaiset

Sähköjohtoja kiemurtelee rappukaiteissa kerroksesta toiseen, viheltelevä rakennusmies kantaa työpukkia, toinen huudattaa piikkausporaa viereisessä asunnossa.

Tämä raumalainen kerrostalo on ollut muutaman kuukauden ajan remontin vallassa ja se on sitä myös tulevien kuukausien ajan.

Jarkko Mattila esitteli kerrostaloa, mihin tehdään mittava remontti. Remontti kestää huhtikuun loppuun asti.

Mutta vapuksi taloon takaisin muuttavat asukkaat pääsevät kotiin, jota voi monellakin tapaa kuvailla uudeksi kodiksi.

- Tämä talo muuttuu aika täydellisesti. Melkein kaikki käydään läpi, kertoo kohteessa työskentelevä Jarkko Mattila.

70-luvun alussa valmistuneeseen kerrostaloon uusitaan käyttövesi- ja viemäriputket sekä tästä johtuen myös asuntojen asuntojen pesuhuoneet nykymääräysten mukaisiksi.

Asbesti on jo poistettu, alakerran kylmiöt purettu ja niiden tilalle tehdään kylmäparkkeja. Taloyhtiön saunaosasto uusitaan myös.

Vaikka keskellä talvea vappu tuntuu hyvinkin kaukaiselta, näin isojen remonttien ollessa kyseessä aikaa ei ole hukattavaksi.

Remontin takana on raumalainen LPJ-Rakennus Oy, joka tekee paljon vastaavanlaisia linjasaneerauksia Raumalla. Ossi Kivimäen ja Juho Kaskiston vetämä yhtiö tekeekin pääosin linjasaneerauksia ja korjausrakennustöitä.

LPJ-Rakennusta kehutaan usein sen joustavuudesta.

- Taloyhtiöt ovat ykkösasiakkaitamme ja pystymme joustavasti ottamaan yhtiöiden asukkaat huomioon remonteissamme. Jos osakas haluaa asuntoonsa isomman urakan yhteydessä tilamuutoksia tai esimerkiksi keittiöremontin, voimme tehdä sen, jos se vain sopii alkuperäiseen aikatauluun, Juho Kaskisto kertoo.

LPJ-Rakennus on perustettu jo vuonna 1994, mutta kolme vuotta sitten Kivimäki ja Kaskisto tarttuivat ruoriin. Yhtiön vanhat työntekijät jatkoivat ja lisääkin palkattiin.

Tällä haavaa LPJ-Rakennuksen logo löytyy kymmenen miehen työtakin rintamuksesta, ja alihankkijoiden työntekijöitä LPJ-Rakennuksen kohteet työllistävät noin kymmentä henkeä.

Myös työntekijöiden tyytyväisyys on tärkeää, sillä se johtaa lähestulkoon aina parhaimpaan lopputulokseen. Yhtiön kehityskeskusteluissa työntekijät ovatkin antaneet hyvää palautetta työilmapiiristä johdolle.

- Meillä on tosi hyvä työporukka. Itseohjautuvia ja ammattitaitoisia rakennusalan ammattilaisia, Kaskisto kehuu.

Juho Kaskisto kehuu LPJ-Rakennus Oy:n työtiimiä erittäin ammattitaitoiseksi.

Vanhassa Raumassa toimistoaan pitävä yritys keskittyy kotikaupungin kohteisiin eikä suurta hinkua ulkopaikkakunnille laajentumiselle ole.

- Mutta osaavia ammattimiehiä tietenkin etsitään, kuten moni muukin rakennusalan firma Suomessa.

Jokainen talo tulee jossain vaiheessa siihen pisteeseen, että edessä on remontti. Tärkeintä on, että taloyhtiön isännöinti on asiantuntevaa ja taloyhtiön hallitus tarttuu kuntokartoituksen raportteihin

- Monen 6070-luvulla rakennetun kerrostalon rakennusmateriaalit ovat saavuttaneet tai ovat saavuttamassa käyttöpäivämääränsä päätepisteen. Putket alkavat syöpyä puhki, pohjaviemärin kannakkeet irtoavat ja liitokset aukeavat, käyttövesiputket alkavat vuotaa, Kaskisto listaa.

Varma varoitusmerkki taloyhtiön hallitukselle on vesi- ja viemärivahinkojen lisääntyminen.

- Siinä vaiheessa kannattaa alkaa tutkia, että millaisesta ongelmasta on kyse.

Putkiremonteissa asuntokohtainen keskimääräinen haitta-aika on noin kaksi kuukautta, kolme kuukautta.

LPJ-Rakennuksen kalenterissa on tilaa sekä pienemmille kohteille kuin isommillekin.

Viime vuonna yhtiö teki ison taloyhtiön saneerauksen, joka piti sisällään 50 asuntoa. Mutta toisinaan kohteessa on saneerattavana vain muutama asuntoa.

- Meillä on tälläkin hetkellä viisi kohdetta työn alla. Osa isompia ja osa pienempiä.

Löydät luotettavat ammattilaiset täältä: www.lpj-rakennus.fi