Kaupallinen yhteistyö

Renkaat turvallisia ja miellyttäviä kilometrejä varten

Rauman Vianorin rengashotellissa majoittuvat tuhannen auton renkaat.

Kevään varma merkki on rengassesongin alkaminen. Kun yöpakkasista ei ole enää vaaraa, voi auton talvirenkaat vaihtaa kesärenkaisiin.

Rauman Vianorissa ollaan tänäkin vuonna valmiina vaihtoruljanssiin, sillä Vianorin rengashotellissa yli tuhannen auton kesärenkaat ovat viettäneet talven ja nyt ne hinkuvat päästä mittaamaan maanteitä ja katuja.

Kiireiseen aikaan Vianorin renkaanvaihdon voi helposti varata puhelimella tai nettivarauksella. Vianorilla on myös call center, jossa puhelimeen vastataan kello 7-21 välillä.

Renkaanvaihdon Vianorissa voi varata sekä puhelimella että verkossa. Vianorilla on myös call center, joka on avoinna kello 7-21 välillä.

- Rengashotelli on erittäin vaivaton ja siisti tapa säilyttää renkaita, sillä renkaat ovat isompia kuin ennen. Ei tarvitse muuta kuin ajaa auto tänne, me vaihdamme renkaat ja samalla tarkastamme niiden kunnon, Rauman palvelupisteen päällikkö Timo Nyroos kertoo.

Vianorin uusissa viihtyisissä odotustiloissa voi renkaiden vaihtoa odotellessaan nauttia kupin kuumaa.

Missä vaiheessa kesärenkaat pitäisi vaihtaa kokonaan uusiin?

- Laki sanoo, että urasyvyyttä pitäisi olla vähintään 1,6 mm, mutta ei sellainen rengas ole enää turvallinen, varsinkaan sadekelillä. Turvallisen renkaan vaihtoraja on 4 mm, Nyroos kertoo.

Vianorin Rauman palvelupisteen päälliköllä Timo Nyroosilla on pitkä kokemus rengasalalta.

Renkaiden elinikää on mahdotonta arvioida etukäteen, sillä se riippuu hyvin paljon ajotyylistä ja siitä, millaisilla alustoilla ajaa. Nykyautot ovat myös tehokkaampia kuin takavuosina.

Vianorilla käydään renkaidenvaihdon yhteydessä myös talvirenkaiden kunto läpi. Jokaisesta autosta täytetään tarkastuskortti, johon merkitään mahdolliset huomiot huoltotarpeista.

Jos talvirenkaat näyttävät siltä, ettei niitä voi ottaa käyttöön tulevana syksynä, asiakkaan kannattaa hankkia uudet talvirenkaat nyt keväällä. Vianorilla on keväisin edullisia varastopoistoja talvirenkaista.

Vianorin Rauman palvelupisteen päällikkö Timo Nyroos kertoo, että markkinoille on tullut jälleen uusia kesärengasmalleja, joista hän nostaa esimerkiksi Nokian Hakka Blue 2-mallin. Malli on voittanut muun muassa Tekniikan Maailman kesärengastestin.

- Siinä on erittäin hyvä märkäpito ja veden läpäisykyky. Ajettavana miellyttävä ja hiljainen rengas, jossa on pieni vierintävastus. Hakkatuoteperheen kaikissa renkaissa on myös Hakka-turva, joka on merkittävä, rahanarvoinen etu jos renkaalle sattuu jotain, Nyroos kuvailee.

Hakka-turva takaa sen, että jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, asiakas saa tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokia-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa. Hakka-turva on voimassa vuoden ja siihen kuuluu myös tiepalvelu, jos vahinko tapahtuu reissun päällä.

Rengashotellissa tarkistetaan myös vaihdettavien renkaiden kunto.

Rengasalalla tammi-helmikuu on tunnetusti varsin hiljaista aikaa, joten autohuoltojen osuus Vianorissa korostuu.

Vianor tekee eniten henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuoltoja. Määräaikaishuollossa auto huolletaan autonvalmistajan huolto-ohjelman mukaan. Näin varmistetaan auton moitteeton toimiminen jatkossakin sekä takuun jatkuminen.

- Pelkkä öljynvaihto ei riitä. Vanhempikin auto pitäisi huoltaa kerran vuodessa, mihin hyvä ratkaisu on Vianorin vuosihuolto, Vianorin Rauman palvelupisteen päällikkö Timo Nyroos kertoo.

- Tarjoamme asiakkaillemme mielenrauhaa tien päälle vielä huollon jälkeenkin, sillä kaikkiin tekemiimme määräaikaishuoltoihin ja Vianorin vuosihuoltoihin kuuluu 12 kuukauden tiepalvelu. Jos matka katkeaa yllättäen, Vianorin tiepalvelu auttaa vuorokauden ympäri, Nyroos jatkaa.

Vianorin uudet tilat Metallitiellä ovat avarat ja valoisat.

Talven jälkeen auton tuulilasissa saattaa olla lasiin lentäneiden nastojen aiheuttamia vaurioita. Särö tuulilasissa on turvallisuusriski.

Mikäli tuulilasissa on isompi särö tai useita kiveniskuja, se on vaihdettava uuteen. Pienet kiveniskemät saadaan myös korjattua Vianorilla.

Vianorilla on kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa sopimus. Jos autoilijan vakuutus kattaa tuulilasivauriot, hän voi tuoda autonsa tuulilasin vaihtoon tai korjaukseen Vianorille vahinkoilmoituksen tehtyään.

Yllätykset katsastuksessa ja uusintakatsastukseen joutuminen on mahdollista välttää Vianorin kätevällä katsastustarkastuspalvelulla.

Vianorin Metallitien uusissa tiloissa on ajoneuvoasentajien hyvä työskennellä autojen parissa.

- Asiakkaan tarvitsee vain tuoda auto meille ja myöhemmin noutaa se katsastettuna. Käymme auton läpi, tarkastamme pakokaasupäästöt ja käytämme sen katsastuksessa, valottaa Nyroos.

Katsastustarkastus kuvaa hyvin Vianorin filosofiaa laajemminkin.

- Pyrimme tekemään asiat mahdollisimman vaivattomiksi asiakkaalle, jotta hänen matkantekonsa olisi turvallista ja huoletonta.

Rauman Vianorin ammattitaitoinen tiimi on valmiina kevään renkaanvaihtoruljanssiin.

Renkaanvaihdonkin yhteydessä asiakkaan autolle tehdään nopea katselmus, jotta esimerkiksi auton alustan ongelmat käyvät ilmi. Autoilija itse harvemmin pääsee tarkastelemaan alustaa.

Katselmuksen yhteydessä tarkastetaan silmämääräisesti myös jarrut, jouset, iskunvaimentimet ja polttimot.

- Jos ongelmia löytyy, kerromme niistä tietenkin autoilijalle.

Vianor tekee myös isompia huoltotöitä koneremonteista lähtien. Myös henkilö- ja pakettiautojen peräkärryjen huollot voi teettää Vianorissa.

Renkaanvaihdon voi varata täältä.