Kaupallinen yhteistyö

RTK – Valtakunnallinen, mutta vahvasti paikallinen moniottelija

RTK-Palvelulla on tänä talvena Raumalla reilut 30 omaa työntekijää lumitöissä ja sen lisäksi alihankkijoita.

Kuluva talvi tullaan muistamaan valtavista lumimassoista, jotka ovat aiheuttaneet monenlaisia ongelmia taloyhtiöille.

Raumalaisen RTK-Palvelun työntekijät ovatkin puurtaneet pitkää päivää, että heidän asiakkaansa pihat ja alueet pysyisivät mahdollisimman puhtaina ja turvallisina.

- En muista tällaista talvea, että lunta olisi tullut näin nopeassa tahdissa isoja määriä. On tässä ollut paljon erittäin haastavia päiviä, RTK:n Rauman yksikönpäällikkö Jani Pelamo pohtii.

RTK-Palvelulla on lumihommissa Raumalla yli kolmekymmentä omaa työntekijää sekä lisäksi alihankkijoita. Lumitilannetta seurataan vuorokauden kuluessa mittauksilla ja erilaisilla ohjelmilla seurataan säätiedotuksia, mihin tilanne on kehittymässä.

Normaalitilanteissa kun viiden sentin lumiraja on ylittynyt, päivystäjä saa hälytyksen ja lunta lähdetään poistamaan.

Raumalla RTK-Palvelu yhdistetään useimmiten siivouspalveluihin, mutta 45 vuoden kokemuksen omaava yritys huolehtii asiakkaiden kiinteistöistä monipuolisesti.

- Valtakunnallisesti palveluja tehdään hyvin kattavasti ja muun muassa siivouspalveluja tehdään liikennevälineistä ja hotelleista kauppakeskuksiin ja laivatyömailta leikkaussaleihin, Pelamo kertoo.

Rauman yksikössä siivouspalveluiden lisäksi RTK-Palvelu tarjoaa kiinteistön ylläpitopalveluja kesä- ja talvikunnossapitoa sekä viherpalveluita.

Näiden lisäksi tarjolla on teknisiä palveluita kuten sähkö- ja ilmastointihuoltoja ja jätehuoltoa, vaihtolavapalveluita sekä muita ympäristöpalveluja ja raskaamman kaluston teollisuuspalveluita.

- Meillä on yksi päivystysnumero, mihin asiakas voi soittaa kellon ympäri. Jos hän tarvitsee sähkömiehen, tai siivousta tai talvikunnossapitoa, numero on aina sama, Pelamo kertoo palvelunumerosta, joka yhdistää RTK:n kaikki palvelut.

Yhtiöltä löytyy myös raskasta kalustoa kuten lakaisukoneita ja imupaineyhdistelmäautoja sekä kuvausautoja, joilla pystytään kuvaamaan esimerkiksi viemäreitä. RTK:n kuvausautot käyttävät alan uusinta tekniikkaa, jolla pystytään muun muassa mittaamaan putkistojen halkaisijoita.

- Ideana on se, että asiakas yhdistelee sellaisen palvelupaketin, minkä hän tarvitsee. Joku tarvitsee koko sertifioidun paketin, joku vain yhden osan laajasta tarjonnastamme. Asiakas voi keskittyä omaan osaamiseensa, kun RTK hoitaa esimerkiksi hänen toimitilojensa siivouksen.

- Tähän pakettiin voi kuulua vaikka kiinteistöhuolto, tekniset palvelut, teollisuuspalvelu ja jätehuolto. Sen lisäksi on mahdollista rakentaa kohdekohtaisesti kymmenittäin muitakin palveluja tukemaan kokonaisuutta.

RTK-Palvelulla on käytössään kiinteistöyhtiöksi varsin laaja valikoima sertifikaatteja laadusta, ympäristöstä ja työturvallisuudesta. Sertfikaatit kattavat valtakunnallisesti sen koko toiminnan ja kehittämisen.

- Se helpottaa paljon RTK:n toimintaa valtakunnallisesti, kun esimerkiksi dokumentointi tehdään kaikissa yksiköissä samalla tavalla. Se helpottaa yhteistyötä yksiköiden välillä, Jani Pelamo kuvailee.

Nykyisin RTK:lla on 30 yksikköä ympäri Suomen, aina Rovaniemeltä Helsinkiin. Työntekijöitä on yhteensä yli 3000 ja motivoituneita tekijöitä rekrytoidaan lisää.

- Työntekijöiden koulutus on meille tärkeää. Vuodessa työntekijälle tulee keskimäärin 45 koulutuspäivää. Yhteistyö Amiedun ja paikallisten koulutuslaitoksen kanssa on ollut erittäin toimivaa, Jani Pelamo kertoo.

RTK-Palvelu on mukana myös kiinteistöjen huoltotekniikan kehittämisessä. Se muun muassa osallistuu suomalaisen Kiradigin hankkeeseen, joka suunnittelee virtuaaliteknologian sovelluksia kiinteistöhuoltoalalle. Tulevaisuudessa työntekijä voisi esimerkiksi ongelmatilanteessa olla etäyhteydessä esimieheen virtuaaliteknologian avulla.

- Pelkällä rätillä ja mopilla ei enää nykyään siivota, vaan käytössä on myös uutta tekniikkaa, Jani Pelamo kuvailee.

​RTK-Palvelun Rauman yksikönpäällikkö Jani Pelamo on hyvillään siitä, että RTK tarjoaa kesätyöpaikan jälleen noin sadalle hakijalle. ​

RTK tarjoaa jälleen tulevana kesänä monelle nuorelle mahdollisuuden tutustua työntekemiseen kausityön muodossa.

Kesätyöhaku on tällä hetkellä kiivaimmillaan. RTK hakee Raumalle noin sataa kausityöntekijää muun muassa ydinvoimalan vuosihuoltotehtäviin sekä vakinaisten työntekijöiden kesälomien tuuraukseen.

- Moni kesätyöntekijä on tehnyt myös talvisin viikonlopputöitä esimerkiksi lumitöissä, Jani Pelamo kertoo.

RTK-Palvelu on tänäkin vuonna mukana myös Vastuullinen kesäduuni-kampanjassa, johon kuuluu valtakunnallisesti 500 erilaista yritystä.

Kampanjan tarkoituksena on kehittää nuoren työelämätaitoja ja luoda positiivista kuvaa työelämästä.

Kiinteistöpalvelualan töihin voi tutustua muun muassa YouTuben Siistii hommaa-kanavalla.

RTK-Palvelulla on ympäri Suomen avoinna monenlaisia työpaikkoja. Esimerkiksi opiskelijoille on tarjolla tilapäistöitä.

Lisätietoja työpaikoista ja kiinteistöpalvelusta täällä: www.rtkpalvelu.fi