Kaupallinen yhteistyö

Sopivin laina lainavertailulla

Lainaa haetaan pankeista ja muista rahoitusyhtiöistä. Tyypillisiä lainoja ovat muun muassa asunto-, opinto-, remontti- ja autolainat, joiden parissa rahoitusyhtiöt työskentelevät. Lainanoton mahdollisuus antaa kotitalouksille enemmän liikkumavapautta ja joustoa eri elämänvaiheisiin, joissa tehdään erilaisia hankintoja. Lainoja kannattaa aluksi vertailla - kilpailuta laina, jotta saat itsellesi sopivimman tarjouksen.

Lainavertailulla säästöä

Lainavertailu kannattaa, koska sillä voi saada aikaan tuntuvia säästöjä. Säästeliäs lainanhankkija haluaa löytää itselleen mahdollisimman edullisen lainan, jossa on kohtuulliset ehdot. Sopivimman lainan löytää usein parhaiten lainavertailun avulla, joka on helppo tapa jaotella eri lainatarjoukset järjestykseen.

Lainavertailun merkitys on huomattava jopa pienissä summissa, koska halvimman ja kalliimman tarjouksen ero voi olla satoja euroja. Lainoja tarjotaan edelleen melko runsaasti, vaikka kiristynyt lainsäädäntö on karsinut osan tekijöistä pois. Markkinoiden tarjonta voi vaihdella reippaastikin ja paras tarjous voi jäädä helposti näkemättä.

Runsaasta tarjonnasta johtuen lainan hankinta kannattaa aloittaa lainavertailulla. Se on lähes poikkeuksetta maksuton, eikä sido lainanhakijaa mihinkään. Sen tarkoituksena on tarjota neutraalia ja puolueetonta tietoa eri vaihtoehdoista, joita lainanhakija voi rauhassa tutkia ennen päätöksentekoa.

Lainavertailu alkaa yleensä siten, että lainanhakija antaa sivustolle tietoja itsestään. Niissä tulee olla rehellinen, jotta lainatarjoukset vastaavat lainanhakijan oikeaa profiilia. Tiedot liittyvät esimerkiksi hakijan ikään ja tulotasoon. Lisäksi lainanhakijan maksutiedot pitää olla yleensä moitteettomat. Tämän jälkeen lainanhakijalle näytetään parhaat tarjoukset, jotka perustuvat annettuihin tietoihin.

Edullisuus, nopeus ja varmuus

Lainavertailu kannattaa useasta syystä, eikä motivaatiot lopu ainoastaan edullisiin lainatarjouksiin. Lainavertailu on nykyään myös nopeaa ja sen avulla lainanhakija voi saada enemmän varmuutta lainan saamisesta. Nämä kolme syytä tekevät lainavertailusta hyödyllisen ja se pitäisi aina sisällyttää osaksi lainanhakua.

Kannattaa muistaa, että rahoitusyhtiöt ilmoittavat kotisivuillaan vain suuntaa antavia korkotasoja. Lainavertailu avartaa paremmin, mikä pankki tai luotonmyöntäjä antaa lainaa kaikkein edullisimmin. Lainaan liittyy monia eri kustannuksia, joita ovat koron lisäksi muun muassa lainanhoitokulut, tilinavausmaksu ja todellinen vuosikorko. Nämä kaikki vaikuttava lainan todelliseen hintalappuun.

Lainavertailu tekee lainanhausta myös tehokkaampaa. Se tehdään yleensä verkossa, jolloin se onnistuu muutamassa hetkessä. Jos lainahakemuksia tehdään kymmeniin eri paikkoihin, voi se viedä valtavasti aikaa. Lainavertailu hoitaa koko hakuprosessin yhdellä hakemuksella.

Lainavertailu antaa myös enemmän varmuutta lainan saamisesta. Lainoihin asetetaan yleensä erilaisia ehtoja ja ne voivat vaihdella pankista tai rahoitusyhtiöstä riippuen. Kun lainaa haetaan useammasta tahosta, on hyväksytyn lainahakemus todennäköisempää.

Lainanhakijan kannattaa muistaa, että laina tulee hankkia aina erittäin harkitusti. Muut rahoitustavat kannattaa selvittää myös perusteellisesti. Vaihtoehtona voi olla esimerkiksi lyhyen tai pitkän aikavälin säästäminen, jolla rahoitetaan esimerkiksi tuleva keittiöremontti tai uusi auto.