Kaupallinen yhteistyö

Suunnitelmissa mökkiremontti?

Turun saaristossa on monia upeita puitteita kesämökeille, mutta välillä myös nämä hulppeat mökit kaipaavat hieman pienempää tai suurempaakin remonttia. Remontin rahoittaminen ei ole aina läpihuutojuttu ja monelle koittaakin jossain vaiheessa elämää hetki, jona lainaa on haettava.

Kun tarkoitus on hakea lainaa edullisesti eli ilman ylimääräisiä kuluja, on syytä ottaa huomioon muutama oleellinen asia.

Erilaisten lainavaihtoehtojen vertailu

Moni tarttuu ajattelemattomasti ensimmäiseen vastaan tulevaan lainatarjoukseen ilman kunnollista taustatyötä, mikä saattaa lopulta johtaa tarpeettoman korkeisiin lainakuluihin. Lainojen kilpailutus on tästä syystä aina järkevää ennen mihinkään sopimukseen sitoutumista.

Tänä päivänä kilpailutusta ei tarvitse tehdä ottamalla itse yhteyttä lukuisiin eri luotonmyöntäjiin lainatarjousten toivossa. Netissä toimivat palvelut voivat hoitaa kilpailutuksen vain yhdellä lainahakemuksella, johon täytetään toivottu laina-aika ja -summa sekä muut oleelliset tiedot esimerkiksi maksukykyyn liittyen.

Kilpailuttamalla voi löytää useiden vaihtoehtojen joukosta sen edullisimman ja säästää selvää rahaa kuukausitasolla.

Huomioitavaa lainojen kilpailutuksessa

Kilpailuttaessa lainoja on myös syytä selvittää mahdolliset ylimääräiset kulut, joita saattaa joutua maksamaan. Niihin voivat kuulua esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksut ja muut vastaavat piilokulut, joita moni ei huomioi tuijottaessaan pelkästään lainan nimelliskorkoa.

Kannattaa myös varmistaa, ettei joudu maksamaan tarpeettoman suuria nostokuluja tai muita ylimääräisiä kuluja lainan ottamisen yhteydessä. Lopuksi on hyvä muistaa, ettei kilpailuttamalla saadut lainatarjoukset sido vielä mihinkään. Kilpailuttamalla voi saada parempia tarjouksia ja saada itselleen parhaiten sopivan lainan.

Tarkka budjetointi kannattaa lainaa hakiessa

Lainan hakeminen on tärkeä päätös, joka vaatii huolellista suunnittelua ja budjetointia. On tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne realistisesti ja selvittää, kuinka suurta lainaa kykenee hoitamaan. On myös hyvä miettiä, kuinka paljon rahaa todella tarvitaan ja miten se maksetaan takaisin.

Kun kyseessä on mökkiremontti, sen kuluista voi tehdä karkean laskelman. Remontoidaanko mökki itse vai palkataanko ulkopuolinen ammattihenkilö tekemään työt? Löytyykö työhön tarvittavat työkalut omasta takaa, vai pitääkö myös niiden ostohinnat sisällyttää budjettiin? Onko työkaluja kenties mahdollista vuokrata hieman edullisemmin? Nämä asiat kannattaa huomioida, jotta lainattava summa vastaa todellisia tarpeita mahdollisimman hyvin.

Sekä liian suuri että liian pieni lainasumma voivat aiheuttaa pidemmällä aikavälillä ongelmia. Liian suuren summan kohdalla ongelma on selvä: joko kuukausittaiset maksuerät osoittautuvat liian suuriksi, tai maksuaika venyy niin pitkäksi, että luotto ehtii kerryttämään kohtuuttoman paljon korkoa.

Liian pieni lainasumma taas ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia remontin kuluja, jolloin saattaa ehkä joutua hakemaan toista lainaa. Useamman pienen lainan yhteenlasketut korko- ja muut kulut voivat nousta yllättävän korkeiksi, jolloin lainasta maksetaan jälleen liikaa.

Yhteenveto

Ihastuttava saaristomökkikin voi vaatia hieman parantelua, vaikka aina käteistilanne ei sitä sallisikaan. Moni päätyykin tällaisessa tilanteessa hakemaan lainaa. Lainaa hakiessaan on hyvä kuitenkin panostaa niiden kilpailutukseen parhaan lainasopimuksen löytämiseksi. Kilpailuttaessa on hyvä pitää omaan maksukykyyn liittyvät realiteetit mukana, jottei lainasopimus myöhemmin aiheuta ongelmia.