Kaupallinen yhteistyö

Sylvi saapui kaupunkiin – herkkuja Kapteeninhuoneen hiiligrillistä

Kapteeninhuoneen keittiöpäällikkö Mikko Peltola valmistelee Sylvin tuottamaan monenmoisia herkkuja.

Ikkunoiden takana paukkuu pakkanen, mutta Ravintola Kapteeninhuoneen keittiössä leviää tasainen lämpö. Herkullisten tuoksujen ja lämmön lähteenä on Sylvi, uusi hiiligrilli, joka on kastettu kauniilla nimellä.

– Hiiligrilli on meidän pitkäaikainen haaveemme, jonka nyt toteutimme. Sen tarjoamat mahdollisuudet tulevat olemaan vastaisuudessa tämän laivan keihäänkärki. Tuomme kaupungin ravintolatarjontaan jotain uutta ja kaivattua, Kapteeninhuonen keittiöpäällikkö Mikko Peltola kertoo.

Ravintola Kapteeninhuone on tunnettu maittavista pihveistään. Hiiligrillin myötä menu kokee muutoksen, sillä nyt mukaan tulee Grillistä-osio.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme aina ensiluokkaista pihviä. Hiiligrillillä pihveihin saadaan sopivan vahvaa savun makua. Ravintolan hiiligrilli on kuitenkin täysin eri asia, kuin kotipihalla oleva grilli.

Grillistä herkkuja maalta, mereltä ja ilmasta

Herkut hiiligrillistä tulevat osaksi á la carte -listaa, mutta myös lounastajat pääsevät nauttimaan uusista vaihtoehdoista.

– Meillä on jo ollut lounaalla burgereita, joissa on ollut Sylvissä grillatut pihvit. Pyrimme siihen, että toisinaan lounasvaihtoehdoista löytyy jotain grillistä.

Uusi menu tarjoaa tuttuun tapaan edelleen herkkuja niin maalta, mereltä kuin ilmastakin.

– Vanhat suosikit säilyvät listalla. Hiiligrilli tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, mutta meiltä saa edelleen paljon muutakin, Peltola huomauttaa.

Hiiligrillissä valmistuvat niin liha-, kala- kuin linturuoatkin.

Hän kuvailee Kapteeninhuonetta laivaksi, jossa pystyy nauttimaan hienoja makuja, joita kapteeni on tuonut kanaalikaupunkiin eri puolilta maailmaa.

– Pihvien lisäksi kala- ja linturuoat näkyvät meillä vahvasti. Rauma on kuitenkin merikaupunki, joten kun puhutaan ruoasta, ovat nämä asiat lähellä paikallisten sydämiä. Myös näitä kala- ja lintuvaihtoehtoja tulee saamaan menun Grillistä-osiosta.

Aistien yhteinen kokemus

Ravintola Kapteeninhuoneella on vahva jalansija Raumalla. Yksi pitkään toimineen ja tasaisesti uudistuneen ravintolan vahvuuksista on persoonallisuus.

– Näen asian niin, että meidän ruokamme on aina ollut ja tulee aina olemaan laadukasta. Miljöö on ainutlaatuinen ja hyvällä tavalla ajaton. Ravintolan sisustus poikkeaa muista ja tunnelmasta tuleekin usein kiitosta.

– Lounaalla alkupalapöydästä jokainen voi hakea haluamansa ruoan itse, mutta muuten meillä tarjoillaan ruoka pöytään. On kyse sitten lounaasta tai iltaruokailusta. Hyvä palvelu on äärimmäisen tärkeässä asemassa, kun puhutaan asiakaskokemuksesta.

Palvelu, miljöö ja ruoka muodostavatkin yhdessä kokemuksen. Peltola painottaa, että Kapteeninhuoneella halutaan panostaa ja onnistua kokonaisuuden luomisessa.

– Ruoan tulee tarjota mielihyvää kaikille aisteille. Kaunis ulkonäkö ja vetoavat tuoksut, jopa se miltä annos kuulostaa, vaikuttavat kokemukseen. Pidän tärkeänä, että jokainen joka meillä käy syömässä, on sitä mieltä, että kokemus oli kaikkineen toimiva.

Mikko Peltola toivottaa asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan Kapteeninhuoneen uusittuun listaan.

Leikittelevää, nykypäiväistä, nautinnollista

Kapteeninhuoneen uuden listan antimista pääsee nauttimaan tulevasta maanantaista 18.2. eteenpäin. Peltola kuvailee uutta listaa jopa hieman leikitteleväksi.

– Kokonaisuudessaan olemme päivittäneet listaa tietyllä tapaa enemmän tähän päivään sopivaksi. Hiiligrilli tuo omat isot muutoksensa, ja se on yksi hyvä tapa uudistaa tarjontaa ja myös erottautua muusta tarjonnasta.

Kuten todettua Sylvi ei saapunut kaupunkiin hetken mielijohteesta, vaan hiiligrilliä on suunniteltu Kalliokadulla jo pitkään.

– Kyseessä on pitkällisen mietinnän ja suunnittelun tulos. Olemme hioneet uutta listaa pitkään ja koemme sen erittäin onnistuneeksi. Lopullinen palautehan tulee kuitenkin asiakkailta, joten toivotan ihmiset tervetulleeksi uusien makujen pariin, Peltola sanoo.

Kapteeninhuoneen á la carte on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 17.00-22.00 ja lauantaisin klo 16.00-22.00. Kapteeninhuoneen menuun voit tutustua täällä. Lounaasta nautitaan arkisin klo 11.00-14.00. Lounaslistan löydät tästä.