Kaupallinen yhteistyö

Taloudellista autoilua sopivalla ajoneuvorahoituksella

Auton hankkiminen on helpompaa ja joustavampaa kuin ennen, vaihtoehtojen paljous ja rahoitusratkaisujen erot voivat kuitenkin aiheuttaa harmaita hiuksia.

Nykyään autoilu ja auton hankkiminen on monen mielestä helpompaa ja joustavampaa kuin koskaan ennen. Monelle vaihtoehtojen paljous ja erilaisten rahoitusratkaisujen erot voivat kuitenkin aiheuttaa harmaita hiuksia. Sopivan ajoneuvon ja rahoitusratkaisun tekemistä voivat vaikeuttaa myös markkinoilla oleva erilaiset ajoneuvot, kuten perinteisten polttomoottoriautojen rinnalle ilmestyneet sähköautot ja hybridit.

Jos olet kuitenkin löytänyt itsellesi sopivan auton yksityiseltä myyjältä tai sinulla on kiikarissa jokin autoliikkeen ajoneuvoista, vielä on valittavana oikea rahoitusratkaisu. Halutessasi sinun ei edes tarvitse sitoutua ajoneuvon omistamiseen, sillä auton rahoittaminen on mahdollista myös kuukausittain laskutettavan sopimuksen avulla. Tällöin sinulle ei autoilijana ole kaikkia autonomistajan velvollisuuksia ja riskejä. Mihin vaihtoehtoon päädytkään, vertailemalla löydät itsellesi parhaiten sopivan ajokin ja sille toimivan rahoituksen.

Taloudellinen autoilu säästää kustannuksissa

Ennen mahdollisen rahoituksen valitsemista ajoneuvon hankintaan, kannattaa miettiä tapoja, joilla voit pienentää autoilun kustannuksia. Kun polttoaineen ja sähkön hinta vaihtelevat, on niillä suuri vaikutus myös autoilun kustannuksiin. Nykyajan sähköautot ja hybridit ovat erittäin energiatehokkaita, ja latausverkoston laajentuessa niillä ajaminen on jatkuvasti käytännöllisempää. Päästötön sähköautoilu on lisäksi hiljainen ja ympäristöystävällinen valinta, jolla ei ole samanlaista vaikutusta ilmanlaatuun kuin polttomoottoriautoilla.

Säästät polttoainekustannuksissa myös mitoittamalla auton kunnolla. Tarpeettoman iso ja enemmän bensaa kuluttava ajoneuvo ei ole välttämättä tarpeen esimerkiksi kaupungissa, missä pärjää hyvin pienemmälläkin menopelillä. Polttoainetta tai sähköä kuluu vähemmän myös silloin, kun auton tavaratila pidetään tyhjänä ylimääräisestä kuormasta. Myös valitsemalla auton renkaat oikein voi säästää tankatessa tai sähköautoa ladattaessa. Matalan vierintävastuksen renkaat tulevat todennäköisesti edullisemmaksi ajan kuluessa. Sähköautoilijoiden kannattaa lisäksi pitää mielessä sähköauton tavallista painavampi akku ja ottaa se huomioon rengasvalintaa tehdessä.

Leasing on kätevä tapa rahoittaa auto

Nykyään leasing on toimiva vaihtoehto ajoneuvon rahoittamiseen niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Yksityisautoilijana voit nauttia ajamisesta ilman auton omistamisesta koituvia harmeja, kuten huoltokustannuksia. Sen sijaan käytössäsi on ajoneuvo, josta maksat kuukausittain sovitun summan käytön ja sopimukseen kuuluvien lisäpalvelujen mukaan. Maksettavaksesi jää niin sanottu leasingvuokra, joka voi kattaa esimerkiksi ajoneuvon käytön lisäksi sen vakuutukset, renkaiden vaihdon ja mahdollisen sijaisauton huollon ajaksi. Sen sijaan, että rahasi olisivat kiinni ajoneuvossa, leasingsopimus mahdollistaa rahojen sijoittamisen johonkin, missä ne ovat paremmassa käytössä.


Leasing yrityksille on joustava ratkaisu

Auton liisaus ei ole pelkästään yksityisautoilijoiden etuoikeus, sillä myös yritykset voivat nauttia leasingsopimuksen mukanaan tuomasta vapaudesta. Monet yritykset tarvitsevat erilaista ajokalustoa tarpeisiinsa. Auton ostaminen on kuitenkin aina suuri menoerä, ja uuteen ajoneuvoon kuluneet rahat voisi käyttää hyödyllisemmin yrityksen muihin kuluihin tai esimerkiksi toiminnan laajentamiseen. Yritysleasing on ratkaisu tähän.

Kuten yksityisautoilija voi hankkia auton käyttöönsä ilman tiettyjä auton omistamisen velvollisuuksia, yritykset voivat solmia leasingsopimuksen. Sopimus kattaa ajoneuvon, sillä ajettavat kilometrit ja muut lisäpalvelut, kuten huollot, korjaukset ja renkaiden säilytyksen. Riippuen sopimuksesta, yritys voi lisäksi tiedustella mahdollisuutta lunastaa ajoneuvo sopimuksen päättyessä tai vaihtaa ajoneuvo uuteen.

Auton rahoittaminen osamaksulla

Osamaksu on yleinen rahoitusratkaisu monissa arjen hankinnoissa, kuten kodinkoneiden tai vaikkapa uuden puhelimen maksamisessa. Voit tarvittaessa rahoittaa myös uuden ajoneuvon osamaksun avulla. Tässä tapauksessa maksettavanasi on kiinteä kuukausierä sekä ajoneuvon rahoittamisesta perittävä korko. Riippuen osamaksusopimuksen ehdoista, laina-aika voi olla useita vuosia. Myös ajoneuvosta maksettava käsiraha vaihtelee sopimuksen mukaan ja on tietyn osuuden ostettavan ajoneuvon kauppahinnasta. Käsirahan sijaan ajoneuvon ostaja voi mahdollisesti käyttää vaihdossa tuomaansa autoa käsirahana. Tiedustele osamaksua ajoneuvon rahoittamiseksi jälleenmyyjältä, jonka kanssa auton ostaja tekee osamaksusopimuksen.

Huoletonta autoilua luotettavalla ajoneuvorahoituksella

Kun autosi ajoneuvorahoitus on kunnossa, voit keskittyä olennaiseen eli itse ajamiseen. Jos mikään yllä mainituista vaihtoehdoista ei tunnu sopivalta omaan käyttöösi, kannattaa tutustua eri rahoitusvaihtoehtoihin verkossa. Esimerkiksi Santander tarjoaa tarpeisiisi sopivia ratkaisuja ajoneuvon rahoittamiseen. Santander on luotettava ja vastuullinen kumppani, jonka kanssa autoilu sekä auton hankkiminen on huoletonta ja helppoa.

Jos auton omistaminen ei houkuttele, miltä kuulostaisi All in One -palvelu, jolla saat uuden auton käyttöösi lisäpalveluineen vaikkapa kahdeksi vuodeksi? Näin pääset nauttimaan kaikista uuden auton eduista ilman auton omistamisen mukanaan tuomia velvollisuuksia.