Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiö säästää rahaa viemäreiden ennakoivalla pesulla

Saneerauskohteissa Länsi-Suomen Pesu- ja imutyö tekee paljon suurtehoimurointeja, eli vanhojen eristeiden imurointeja.

Raumalainen Timo Roos on tehnyt pesu- ja imualan töitä koko aikuisikänsä.

Vuosikymmenten rautaisella kokemuksella hän osaa kertoa suoraan, miten taloyhtiöt säästävät pitkän pennin, kun tilaavat ennakoivan pesun ammattilaisilta.

- Pihaalueiden sadevesikaivot ja putkistot tulisi tyhjentää ja pestä vesipaineella yhden, kahden vuoden välein, yli kaksi vuotta on jo usein liian pitkä aika, Länsi-Suomen Pesu- ja imutyön Timo Roos linjaa.

Pesuväli riippuu siitä, missä kohtaa sadevesiviemäri on pihalla. Jos se on esimerkiksi parkkipaikalla, jota talvisin hiekoitetaan, pesu pitäisi suorittaa kerran vuodessa.

Samoin tulisi toimia, jos kaivojen läheisyydessä on puita, jotka syksyisin tiputtavat lehtensä.

- Kun hiekoitushiekka tai lehdet ovat valuneet viemäriin parin, kolmen vuoden ajan, se tukkeutuu ja jäätyy pakkasella. Sitten tulee lauhaa ja lopulta viemärit alkavat tulvia.

Timo Roos kertoo, että harmillisen usein taloyhtiössä tartutaan puhelimeen vasta siinä vaiheessa, kun tulva on päässyt jo yllättämään.

- Me käymme sitten pumppaamassa vettä pois pihalta ja tukoksia avataan tuntien ajan korkeapaineella tai kuumalla vedellä poraamalla. Kun asiat ovat edenneet tähän pisteeseen, se tulee maksamaan taloyhtiölle paljon enemmän kuin se, että he olisivat tilanneet ennakoivan pesun.

Timo Roos kipparoi vuosikymmenten ajan Rauman Tankkihuoltoa, joka fuusioitui vuosi sitten nykyiseen emoyritykseen Länsi-Suomen Pesu- ja imutyöhön.

Rauman Tankkihuolto toimii edelleen aputoiminimenä.

Samat tutut alan ammattilaiset vastaavat puhelimeen, kuten ennenkin.

- Meille ei ole mikään työ liian pieni. Asiakkaan ehdoilla mennään, Timo Roos pohtii.

Timo Roos on tehnyt pesu- ja imualan töitä koko aikuisikänsä.

Hiekka- ja sadevesikaivojen tyhjennyksien lisäksi Länsi-Suomen Pesu- ja imutyö tekee kattavasti imuroinnit ja säiliöhuollot koko Etelä- ja Länsi-Suomen alueella.

- Viemäreiden pesut ja kuvaukset ovat yleisimpiä keikkoja, mutta teemme paljon myös julkisivujen ja kattojen pesua sekä öljysäiliöiden huoltoa ja saneerauksia. Saneerauskohteissa teemme paljon suurtehoimurointeja, eli vanhojen eristeiden imurointeja.

Roos kertoo, että viemärilinjojen esiinkaivaminen tehdään mahdollisimman vähän lattiaa avaamatta.

- Niinsanottu huoltotila tehdään esimerkiksi suurtehoimurilla, jolla imetään maaaines viemärilinjan mukaisesti tehden työtilaa korjaajalle.

Suurtehoimuautolla käy kätevästi vaikka hiekkalaatikoiden likaisten hiekkojen imurointi ja kukkamultien imutyöt.

- Tarpeen vaatiessa jopa lumikuorman keventäminen on mahdollista suurtehoimuautollamme, Roos kertoo.

Pesutehoa löytyy 2 500 bariin asti. Näin tehokkailla pesureilla kuoritaan betonia, kun halutaan esimerkiksi saada betoniraudoitus esiin sen ruosteenkestokäsittelyä varten.

Graffitit ja muut töhryt saavat myös kyytiä, kun ammattilaiset saapuvat paikalle.

- Töhryjen pesemisessä aika on apuna. Kun ottaa yhteyttä pian töhryn ilmestymisen jälkeen, sen peseminen on aina varmempaa.

Taloyhtiöissä kannattaa reagoida, kun asukkaat alkavat kertoa hajuongelmista tai siitä, että viemäri pulputtaa.

- Tilanne ei korjaannu itsestään ajan kanssa, vaan silloin täytyy ottaa meihin yhteyttä, sillä siitä ei mene kauaa, kun viemäri ei vedä enää ollenkaan, Timo Roos selventää.

Kun taloyhtiöstä ollaan ajoissa liikkeellä, työ tehdään normaalina päivätyönä eikä hälytystyönä, joka on luonnollisesti hintavampaa.

Hätätapauksia varten Länsi-Suomen Pesu- ja imutyöllä on 24 tunnin päivystyspalvelu.

Länsi-Suomen Pesu- ja imutyön toimintaa ohjaavat ISO 9001 ja ISO 14001 -laatu- ja ympäristöjärjestelmät.

Lisätietoa ja yhteystiedot Länsi-Suomen Pesu- ja imutyön palveluista täältä.