Kaupallinen yhteistyö

Täsmähankinnat mukavaan työntekoon

Tools Rauman pihamaalla kävi viime viikolla kova vilske ja paikallisjohtaja Kai Ruohola oli syystäkin tyytyväinen.

Tools Rauman pihamaalla kävi viime viikolla kova vilske. Pihassa järjestettiin Tools-päivät, jolloin lähes 20 tavarantoimittajan edustajat levittäytyivät liikkeen pihamaalle esittelemään tuotteitaan - ja erityisesti mielenkiintoisia uutuuksiaan.

- Upea päivä! Ei ole vähään aikaan nähty tässä pihassa tällaista väkimäärää, Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruohola ihasteli.

Yksi erityistä mielenkiintoa tänä keväänä herättävistä tuoteryhmistä on työvaatetus. Pohjois-Euroopan suurimman jalkinevalmistajan, kotimaisen Sievin, aluepäällikkö Petri Paukkunen kertoo, että asiakkaiden vaatimustaso on kasvanut ja nyt työjalkineilta odotetaan työturvallisuuden lisäksi erityisesti jalkaan sopivuutta, käyttömukavuutta ja myös tyylikkyyttä.

- Sievin päämääränä on ensisijaisesti valmistaa erilaisiin olosuhteisiin ja työtehtäviin sopivia jalkineita ja samalla tuottaa jalkineita, jotka merkittävästi vaikuttavat työturvallisuuteen, työssä viihtyvyyteen ja tehokkuuteen ulkonäköä unohtamatta, Paukkunen kertoo.

Hän esittelee uutuutena esimerkiksi Racer-mallistoa, joka on varsin sporttinen, kevyt ja hengittävä malli.

- Kengässä on sporttikengistä tuttuja piirteitä, mutta kuitenkin siten, että kaikki turvakengän ominaisuudet ovat edelleen olemassa.

Vaihtoehtoja on moneen lähtöön - saatavilla on jopa tennarilta näyttäviä turvakenkiä.

- Joskus rakennustyömailla käy niin, että työntekijän kenkävalintaa ihmetellään kun luullaan, että jalasssa ovat tennarit. Turvakenkien ulkonäkö on muuttunut sellaiseksi, ettei niitä enää välttämättä heti turvakengiksi tunnista.

Kosti Katajamäki esitteli Jalaksen turvakenkien mallistoa. Kuvassa Zenit EVO -mallistosta malli 7138.

Kesän korvilla on hyvä nostaa esiin myös Air-malli, jossa on maksimoitu jalkineen hengittävyys. Airissa kuten monissa muissakin malleissa on myös Boa-kiristysmekanismi, joka pitää huolen jalkineen istuvuudesta.

- Moni epäilee kiristysmekanismin kestävyyttä, mutta voin sanoa, että se on erittäin kestävä. Ja sille myönnetään kengän iän mittainen takuu. Enemmän nauhoja katkeaa kuin näitä, Paukkunen vakuuttaa.

Collegehousuilla hommiin

Fristadilainen John Magnuson ryhtyi valmistamaan työvaatteita 1925. Tänään Fristads on yksi johtavista alan merkeistä, joka on myös vahvasti esillä Tools Rauman valikoimissa.

Viime viikolla Tools Rauman pihamaalla järjestetyillä alan messuilla Fristads-mallistoa oli esittelemässä avainasiakaspäällikkö Markus Koivuniemi.

- Turvallisuuden lisäksi mukavuus korostuu nykyään työvaatteissa. Stretch-housut ovat erittäin mukavat jalassa ja kuitenkin äärimmäisen kestävät.

Tämän kevään erityisenä uutuutena Koivuniemi nostaa esiin collegehousumaiset tuotteet.

- Käyttömukavuus on päivän sana ja siihen Toolsin valikoimat tarjoavat erinomaiset täsmäaseet. Etenkin kesällä on mukavaa, ettei päälle tarvitse pukea lainkaan tukahduttavia vaatteita.

- Collegehousumaisella materiaalilla työskentelystä tulee erittäin mukavaa ja esimerkiksi kyykkyyn meneminen sujuu mukavasti. Pitää muistaa, että housut on kuitenkin tehty erittäin vahvoiksi ja kaikissa malleissamme on haarakiila vahvistamassa vaatetta entisestään.

Vahvistukseksi tälle Koivuniemi muistuttaa, että Fristadsin laboratorio testaa ja tarkastaa raaka-aineiden ja vaatteiden fyysiset ominaisuudet. Esimerkiksi hankauksenkestävyys ja repäisylujuus testataan antamalla vaatteille mahdollisimman rajua kohtelua.

Yksi erittäin kysytty tuoteryhmä on myös palosuojavaatteet, joille on Rauman seudulla ollut runsaasti kysyntää esimerkiksi telakkateollisuudessa. Palosuojavaate tarjoaa myös valokaaren kestävyyden.

Painatuspalvelulla helppoutta

Tools Rauman suurin asiakaskunta tulee kunnossapidon ja suurteollisuuden puolelta sekä konepajateollisuudesta ja rakennusalalta. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että ovet ovat normaalisti auki myös yksityisille kuluttajille.

- Kaikki ovat tervetulleita ostoksille myymäläämme. Kuluttajat ostavat meiltä arjen tarvikkeita työhanskoista isompiin koneisiin, Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruohola sanoo.

Merkittävä osa, noin 30 prosenttia, Tools Rauman liikevaihdosta muodostuu työsuojaimista kuten vaatteista, kypäristä, turvakengistä ja niin edelleen.

- Meiltä löytyy esimerkiksi jalkaskanneri, jonka avulla asiakkaalle löytyvät juuri oikeanlaiset pohjalliset. Vaatteisiin hoidetaan myös nimi- ja logopainatukset jopa kymmenessä minuutissa, joten asiakas pääsee helpolla saaden kaiken saman katon alta.