Kaupallinen yhteistyö

Tools haluaa olla asiakkaan paras valinta

Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruohola osaa arvostaa ammattitaitoista henkilökuntaa.

Ammattilaisen aito kumppani. Näin Toolsia luonnehditaan yhtiön nettisivuilla. Tools Rauman paikallisjohtaja Kai Ruohola pitää huolen, että asiakaslupaus toteutuu Paananvahe 6:ssa eli Rauman toimipisteessä.

- Haluamme olla asiakkaan paras valinta ja paras kumppani. Parhaimmillaan asiakassuhde on silloin kun syntyy kumppanuus, jossa huolehdimme asiakkaan tarpeet alusta loppuun asti. Tällöin asiakas voi keskittyä täysin omaan ydinosaamiseensa ja me hoidamme oman osuutemme, Ruohola kuvailee.

Mikä se Toolsin osuus sitten on? Se voi olla esimerkiksi pientarvikelogistiikan hoitamista alusta loppuun asti. Tällöin Tools huolehtii, että asiakkaalla ovat aina sovitusti esimerkiksi teipit, nippusiteet, kiinnitystarvikkeet ja jopa kahvimaidot oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

"Yksi vahvuuksistamme on, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta. Suomen keskusvarasto toimii Kotkassa ja sieltä saadaan nopeasti tavaraa, mikäli paikallisvarastosta jotain puuttuu."

- Hyllytyspalvelu on vuosikymmeniä vanha juttu, mutta se on kehittynyt vuosien mittaan uuden tekniikan myötä. Käytössämme erilaisia sähköisiä järjestelmiä kuten rfid, qr-koodi, viivakoodit ja niin edelleen, joiden avulla voimme automatisoida ja sitä kautta parantaa palvelua merkittävästi, Ruohola selvittää.

Toolsin tuotevalikoima on hyvin laaja ja se rakentuu teollisuuden johtavista tuotemerkeistä. Toolsista löytyvät työkalut, varusteet ja tarvikkeet sekä erikoiskomponentit. Toolsin valikoimissa on yli 500 000 nimikettä.

- Yksi vahvuuksistamme on, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta. Suomen keskusvarasto toimii Kotkassa ja sieltä saadaan nopeasti tavaraa, mikäli paikallisvarastosta jotain puuttuu, Kai Ruohola kertoo.

Paikallistasolla yksi merkittävimmistä vahvuuksista on ammattitaitoinen henkilöstö. Paananvahe 6:ssa Rauman Papinhaassa asiakkaita palvelee osaava henkilökunta, joista monella on takana pitkä työsuhde.

- Itse olen ollut alalla vuodesta 1999 lähtien ja moni työntekijöistä on ollut mukana jo yli 20 vuotta. Vaihtuvuus on ollut erittäin pientä, mikä on suuri vahvuus rakennettaessa pitkäaikaisia kumppanuuksia asiakkaiden kanssa.

"Meiltä löytyy esimerkiksi jalkaskanneri, jonka avulla asiakkaalle löytyvät juuri oikeanlaiset pohjalliset."

Tools Rauman suurin asiakaskunta tulee kunnossapidon ja suurteollisuuden puolelta sekä konepajateollisuudesta ja rakennusalalta. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että ovet ovat normaalisti auki myös yksityisille kuluttajille.

- Kaikki ovat tervetulleita ostoksille myymäläämme. Kuluttajat ostavat meiltä arjen tarvikkeita työhanskoista isompiin koneisiin. Iso osa myynnistä kohdistuu akkukäyttöisiin työkoneisiin.

Merkittävä osa, noin 30 prosenttia, Tools Rauman liikevaihdosta muodostuu työsuojaimista kuten vaatteista, kypäristä, turvakengistä ja niin edelleen.

- Meiltä löytyy esimerkiksi jalkaskanneri, jonka avulla asiakkaalle löytyvät juuri oikeanlaiset pohjalliset. Vaatteisiin hoidetaan myös nimi- ja logpainatukset jopa kymmenessä minuutissa, joten asiakas pääsee tässäkin asiassa helpolla.

Bosch-uutuudet kiinnostavat asiakkaita

Bosch-sähkötyökalut ovat Tools Rauman yksi merkittävistä tuoteryhmistä. Teppo Oksanen Boschilta kertoo, että tammikuussa lanseerattu lämpökamerauutuus on kiinnostanut viime aikoina asiakkaita.

- Se herättää kiinnostusta ja monelle laite on vielä melko vieras. Lämpökameraa voi käyttää esimerkiksi kiinteistöjen lämpövuotojen havaitsemiseen, lattialämmitysten kuntotarkastuksiin, ilmanvaihtokanavien tarkastukseen ja niin edelleen. Hyviä käyttökohteita on erittäin paljon, Oksanen kertoo.

Hän on huomannut, että moni asiakkaista olettaa laitteen olevan kallis ja vaikea käyttää.

- Uudella tuotteella pelko on tehty turhaksi. Laitteen hinta on edullinen ja käyttö helppoa. Lämpökamerasta löytyy esimerkiksi suomenkielinen valikko. Kun olen esitellyt laitetta asiakkaille, juuri käytön yksinkertaisuutta on kovasti kiitelty.

Teppo Oksanen näyttää, miten tammikuussa lanseerattu Boschin lämpökamera toimii.

Boschin Teppo Oksanen sanoo, että akkukäyttöisten työkalujen markkinat ovat kasvaneet viime aikoina merkittävästi.

- Akkutyökalut ovat erittäin merkittävä tuoteperhe, jota kehitetään jatkuvasti. Kasvun on mahdollistanut akkujen merkittävä kehitys. Ennen laitteita vierastettiin akkujen hyytymisen pelossa, mutta nykylaitteissa tätä vaaraa ei ole. Laitteissa on nyt useiden tuntien käyttöaika ja pikalaturit, joten työt eivät akkujen takia keskeydy, Oksanen vakuuttaa.

Hän ennustaa, että lähivuosina tuoteperhe kasvaa ”mullistavilla uutuuksilla”.

- Tuoteperheen kehitys menee eteenpäin hurjaa vauhtia. On kyse sitten rakentamisesta, remontoinnista tai pihan hoitamisesta, niin akkukäyttöisten laitteiden suosio kasvaa edelleen. Ammattipuolella jo 70 prosenttia työkaluista on akkukäyttöisiä ja tässä asiassa Pohjoismaat ovat selvästi edelläkävijöitä verrattuna Keski-Eurooppaan.