Kaupallinen yhteistyö

Top 10 parasta kesätyöpaikkaa

Monella on varmasti ollut mielessä unelmakesätyöpaikka, jonne haluaisi päästä töihin ainakin pariksi viikoksi. Suosituimpiin työpaikkoihin työhakemuksia satelee jopa tuhansittain, joten paikkaa voi olla hyvin vaikea saada. Tässä on lista parhaista kesätyöpaikoista koko Suomessa.

1. Paikallislehden kesätoimittaja

Suurin osa Suomen sanomalehdistä hakee joka vuosi kesäharjoittelijoita erilaisiin rooleihin. Työpaikkoja tarjotaan niin valokuvaajille kuin taitaville kirjaniekoille. Saadaksesi työpaikan paikallislehdestä on ansioluettelosi oltava hyvin suunniteltu. Mainitse kaikista työkokemuksista ja projekteista, joista voisi olla hyötyä toimittajan työstä. Voit myös suunnitella ansioluettelosi cvmaker-työkalun avulla, joka tekee luettelosta tyylitellyn sekä selkeä. Jos haluat siis luoda virallisen CV:n, lue lisää aiheesta.

On tyypillistä, että suosituimpiin sanomalehtiin, kuten Aamulehteen ja Helsingin Sanomiin on haastavampi päästä töihin. Pienempien paikkakuntien lehdillä on todennäköisesti hieman matalampi kynnys kesätyöpaikan saamiseen. Yleensä hakijan pitää lähettää muutama näyte teksteistään tai kuvistaan, jotta saadaan yleiskuva hänen osaamisestaan.

2. Eläintarhan työntekijä

Moni nuori ja opiskelija rakastaa eläimiä, joten työskentely esimerkiksi Korkeasaaren eläinpuistossa olisi monelle kuin unelma. Korkeasaari on hakenut vuosittain kesätyöntekijöitä monenlaisiin rooleihin niin matkamuistomyymälään kuin eläintarhan puolelle. Eläintarhan työntekijöillä on luonnollisesti vapaa sisäänpääsy alueelle, joten tauoilla tai työpäivän päätteeksi työntekijät pääsevät seuraamaan erilaisten eläimien touhua.

3. Lasten kesätoiminnan ohjaaja

Mikäli lasten kanssa touhuaminen vaikuttaa olevan oma juttu, voi hakea kesätöihin lasten kesätoiminnan ohjaajaksi. Työpaikka voi olla esimerkiksi rooli kesäkerhon vetäjänä tai kesäleirillä. On tyypillistä, että varsinkin kesäleireillä myös ohjaajille tarjotaan majoitus ja ruokailu. Samalla pääset tekemään unelmiesi kesätyötä.

Lasten kesätoiminnan ohjaajana pääsee olemaan luova ja keksimään lapsille erilaisia ohjelmanumeroita. Mitä pienemmät lapset ovat kyseessä, sitä enemmän vastuuta ohjaajalla tietenkin on. On tärkeää huolehtia siitä, että ruokailut ja nukkumaanmeno sujuu odotusten mukaisesti.

4. Laivan työntekijä Silja Linella

Nuoret ovat hakeneet ahkerasti myös Silja Linen kesätyöpaikkoihin, sillä laivalla pääsee samalla matkustamaan naapurimaihin. Vaikka laivan työntekijöiden työpaikat viedään usein nopeasti käsistä, ei työ ole läheskään helppoa. Mikäli tekee töitä esimerkiksi tarjoilijana, on hoidettava tilaukset mahdollisimman nopeasti, kun asiakkaat rynnivät laivaan. Tästä huolimatta kyseessä on monelle nuorelle ja opiskelijalle unohtumaton työpaikka.

5. Pankin kesätyöntekijä

Nykyään yllättävän moni nuori unelmoi pankissa työskentelystä, sillä se tarjoaa heti paljon mahdollisuuksia tulevaisuutta varten. Kesätyön kautta nuori pääsee tutustumaan pankin toimintaan yleisesti, vaikka vastuuta kesäharjoittelijalle ei tietenkään vielä anneta. Esimerkiksi Handelsbanken on hakenut joka kesälle harjoittelijoita paikkaamaan lomailevia työntekijöitä.

Kyseessä on oiva mahdollisuus nuorelle aikuiselle, joka haluaa hakea tulevaisuudessa kauppatieteiden alalle. On myös mahdollista, että selviää, ettei työ pankissa olekaan oma unelmiensa työpaikka, eikä se haittaa. Nuorena onkin tärkeää kokeilla erilaisia rooleja ja työtehtäviä.

6. Huvipuiston työntekijä

Huvipuistot palkkaavat joka kesä valtavasti kesätyöntekijöitä sesonkiajoille. Suurimpia huvipuistoja Suomessa ovat esimerkiksi Linnanmäki Helsingissä, Särkänniemi Tampereella sekä PowerPark Härmässä. Kesätyö huvipuistossa on taatusti hauskempi kuin monet muut työpaikat. Parasta on, että työntekijät saavat yleensä ilmaisia hupirannekkeita ja alennuksia ystävilleen.

Huvipuistoissa on monenlaisia rooleja, joista osa on selvästi halutumpia kuin toiset. Työntekijöitä tarvitaan niin lipunmyyntiin, ravintoloihin, kioskeille kuin laitteenohjaajiksi. Yleensä laitteenohjaajan rooli on kaikkein halutuin, sillä se ei ole yhtä stressaavaa kuin esimerkiksi ravintolatyö.

7. Valion kesätyöntekijä

Valio hakee joka vuosi työntekijöitä tehtaisiin ympäri Suomea. Nämä kesätyöpaikat ovat vuosi toisensa jälkeen keräävät valtavasti hakijoita. Työntekijöitä haetaan niin tuontantolinjoille tehtaisiin kuin pääkonttorille Pitäjänmäelle. Valio on monelle tuttu ja luotettava yritys, minkä takia hakemuksia satelee paljon. Lisäksi työntekijät pääsevät tutustumaan Valion tuotteiden valmistukseen käytännössä. Joskus uutuustuotteista tarjotaan jopa maistiaisia.

8. Radion kesäharjoittelija

Radiotyöstä kiinnostuneet nuoret voivat joka vuosi hakea töihin radion riveihin. Esimerkiksi Radio Suomipop on tarjonnut kesätyöpaikkoja niin kokemattomille nuorille kuin aikuisillekin. Työ radiossa on varsin käytännönläheistä, eikä aitoa työkokemusta voi saada muuta kuin kokeilemalla. Nuori pääsee siis testaamaan, voisiko radiotyö olla juuri häntä varten, vai kannattaisiko kokeilla hakea toisenlaisia työpaikkoja.

9. Kesätyö Ylellä

Yle on yksi Suomen luotettavimmista mediasisältöjen tuottajista ja vuosittain Ylen riveihin haetaan myös kesäharjoittelijoita. Vaikka aikaisemmasta kokemuksesta on tietysti hyötyä, ei se yleensä ole vaatimuksena kesätyöpaikan saamiseen. Motivaatio ja hakijan asenne työhaastattelussa on paljon tärkeämpää.

Yle on erittäin monipuolinen työympäristö, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia nuorelle. Kesäharjoittelijan roolissa voi päästä kulissien taakse auttamaan laadukkaan ohjelman tuottamisessa. Toisaalta nuori voi päästä mukaan esimerkiksi nuorten ohjelmien juontajaksi, vaikka siihen tarvitaankin rohkeutta ja persoonaa. Ylelle voi päästä myös kesätoimittajan rooliin, mikäli artikkelien kirjoittaminen vaikuttaa olevan oma juttu.

10. Näyttelijä kesäteatterissa

Näyttelemisestä kiinnostuneet nuoret voivat päästä testaamaan näyttelijäntaitojaan kesäteatterien amatöörinäytelmissä. Aina kesäteatterityöstä ei saa palkkaa, mutta kyseessä on joka tapauksessa erittäin arvokas työkokemus. Kokemattomat näyttelijät pääsevät yleensä näyttelemään helpompia rooleja, jotka eivät vaadi ammattitaitoisen näyttelijän osaamista. Jos unelmana on kuitenkin paikka teatterikorkeakoulussa, voi kokeilla onneaan erilaisten teatteriyhdistysten parissa.

Jokaisen unelmatyö on erilainen

Suosituimmat kesätyöpaikat kiinnostavat luonnollisesti useimpia nuoria ja opiskelijoita, mutta jokaisen urahaaveet ovat erilaiset. Vaikka myyjän työ ei kiinnosta kaikkia, voi joku kokea sen unelma-alakseen. Toisaalta esimerkiksi työ kesätoimittajana ei välttämättä ole kaikkien juttu, sillä työtä varten tarvitaan tarpeeksi kirjoitus- sekä valokuvaustaitoa. Löytääksesi oman unelmatyöpaikkasi, hae avoimia kesätyöpaikkoja täältä.