Kaupallinen yhteistyö

Uudet tilat, mutta vahvat raumalaiset juuret

Tuttu ja turvallinen. Näillä sanoilla voi kuvata Rauman Hautaustoimistoa, joka on toiminut Raumalla jo vuodesta 1965. Moni paikallinen muistaa Rauman Hautauspalvelun Kirkkokadulta, mutta keväästä lähtien paikallista palvelua on saanut ​osoitteesta Nortamonkatu 14. Toinen toimisto palvelee Laitilassa.

Rauman Hautauspalvelun omistava Diakon ​Palvelut Oy on Yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto käytetään raumalaisten ikäihmisten hyväksi.

– Tämä tieto on monille asiakkaille tärkeä. Haluammekin muistuttaa, että omaisilla on aina oikeus valita, mitä toimistoa käyttävät surun kohdatessa, Diakon Palvelut Oy:n Terhi Peltomäki huomauttaa.

Hautajaiset on osa surutyötä. Kun menettää läheisen ihmisen, on luonnollista tuntea surua, pelkoa ja voimattomuutta. Siksi käytännön järjestelyt voivat tuntua kovin raskailta, joten hautaustoimistolta odotetaan hyvää kokonaispalvelua surun keskellä.

Hienovaraisesta ja inhimillisestä toiminnasta Raumalla ​ja Laitilan toimistossa vastaavat ​Ira Vastavirta sekä kuvassa olevat Eevamaija Rautakallio ja Antti Kalin.

– Suoritamme järjestelyt ajatuksella ja huolellisesti pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Kunnioitamme, kuljetamme ja käsittelemme vainajaa arvokkaasti. Omaisen ei tarvitse surun keskellä murehtia järjestelyistä, vaan hoidamme kyllä kaiken omaisen toiveiden mukaisesti, Rautakallio ja Kalin sanovat.

Rauman Hautaustoimisto auttaa myös valitsemaan oikeanlaisen arkun ja uurnan vainajan viimeiselle matkalle.

– Tässäkin asiassa moni arvostaa paikallisuutta ja kotimaisuutta. Meillä ​myytävät arkut valmistetaan suomalaisesta puusta, Terhi Peltomäki sanoo.

Rauman Hautaustoimiston arkut on valmistettu ​lähialueella, esimerkiksi Punkalaitumella ​ja myynnissä on Raumalla valmistettuja uurnia. Kiviyhteistyötä raumalaistoimisto tekee Uotilan Kiven ​ja Kivilähteen ​kanssa.

– Myös ekologisuus ja luonnon hyvinvointi on noussut yhä enemmän esille. Haluamme varmistaa, että käyttämissämme arkuissa on luonnonmukaiset materiaalit.

Yhteistyö Rauman Hautaustoimiston ja omaisen välillä ei pääty hautaukseen.

– Olemme saaneet runsaasti kiitosta siitä, että ​otamme yhteyttä vuoden aikana kauttamme haudattujen omaisiin. Kutsumme heidät kanssamme viettämään omaisteniltaa muistelun ja kahvitarjoilun merkeissä. Ohjelma on surutyöhön liittyvää. Tästä ainutlaatuisesta ja jo perinteeksi muodostuneesta tavasta on tykätty todella paljon, Peltomäki kertoo.

Läheisen kuolema koskettaa aina myös taloudellisesti. Rauman Hautauspalvelun kanssa on mahdollisuus sopia kuluton maksujärjestely.

Rauman Hautauspalvelu