Kaupallinen yhteistyö

Uusi sivu Sorcolorin historiassa – Raumalaisen yrityksen toiminta laajenee vauhdilla

Kesällä 2013 veljekset Tuomas ja Miika Soronen päättivät yhdistää voimansa, toiminimet jäivät historiaan ja Sorcolor Oy perustettiin. Vuonna 2015 vanhempi veli Samuel Soronen liittyi yritykseen mukaan. Tarkoitus oli maalata taloja opiskelujen kesätauolla, ja siirtyä sitten opintojen päätyttyä “oikeisiin töihin”.

Kysyntää hyvälle maalaustyölle ilmeni kuitenkin nopeasti, ja yhteistyökumppaneiden ja ystävien kannustuksella Sorcolorissa tehtiin rohkeita ratkaisuja ja ensimmäiset omat työntekijät palkattiin. Huolella tehtyä työtä arvostettiin ja maalarit tykkäsivät olla työpaikassa, jossa työhön suhtauduttiin intohimolla, mutta kuitenkin sopivan rennolla asenteella.

Satakunnan vetovastuu siirtyy uusiin käsiin

Vanhasta Raumasta lähtenyt toiminta laajeni nopeasti myös Varsinais-Suomeen ja Uudellemaalle. Pirkanmaan yksikön perustamista alettiin miettiä pikkuhiljaa. Tuhannen maalatun talon jälkeen syksyllä 2017 päätettiin siirtyä yksikkövetoiseen malliin, jossa jokaisella alueella toiminnasta vastaa yksi henkilö toimitusjohtajan huolehtiessa kokonaisuudesta.

Organisaatiossa tehtiin muutos, jossa Tuomas aloitti toimitusjohtajana ja Miika siirtyi Pirkanmaan yksikön päälliköksi. Juhana Pöyhtäri toimii vetovastuussa Varsinais-Suomessa ja Samuel Uudellamaalla. Satakunnan päälliköksi nousee Turo Rusava.

Paikallisten ihmisten positiivinen suhtautuminen nuorten yritystoiminnan aloittamiseen lämmittää edelleen veljesten mieliä. Erityiskiitokset pojat haluavat antaa Maalikauppa V&O:n yrittäjille Vesa Lainiolle ja Olli Veneelle tukemisesta ja markkinoinnista yritystoiminnan alkuvaiheilla. Kiitokset ansaitsevat myös kaikki muut yhteisöt ja yksityishenkilöt, jotka ovat olleet mukana tsemppaamassa ja kannustamassa alkutaipaleella.

“Olemme asuneet Raumalla nyt vajaat kolme vuotta, ja alusta asti täällä on tuntunut kotoisalta. Olen päässyt mukavasti tutustumaan eri ihmisiin ja yrityksiin työn kautta. Raumalta poismuuttaminen tuntuu haikealta, mutta elämässä pitää mennä eteenpäin ja tässä kohtaa vaihtoehtoja ei juuri jäänyt. Lämpimiä muistoja ei kuitenkaan pystytä pois ottamaan, ja ehkä tulevaisuudessa osittainen paluu voisi olla mahdollista vaikkapa pienen kesämökin myötä”, Hämeenlinnaan muuttava Miika kertoo.

“Aikaisemmin olen ollut Raumalla 60% ajastani ja 40% muualla, laajentumisen johdosta prosentit kääntyvät nyt toisinpäin”, toteaa Tuomas.

Satakunnassa Sorcolorin toiminta kasvaa ja laajenee edelleen. Toukokuun alussa Sorcolor muuttaa Raumalla ISS:ltä vapautuviin tiloihin osoitteeseen Ottilantie 6. Pääpalvelut ovat julkisivumaalaukset, peltikaton maalaukset ja tiilikattojen pinnoitukset. Asiakastyytyväisyys on ollut Sorcolorin toiminnan ytimessä alusta asti, ja sen pitäminen korkealla onkin niin Satakunnassa kuin myös koko Suomessa tärkein tekijä kasvuvauhdin takaamiseksi.

Sorcolorissa todetaan, että tulevan kesän julkisivumaalaukselle on vielä mahdollista saada aika. Maalauskohteen tutustumisesta ja tarjouksen jättämisestä voi sopia soittamalla numeroon 029 1700 462.

Miika Soronen Tuomas Soronen Turo Rusava

Lisätietoa Sorcolorista löytyy myös osoitteesta www.sorcolor.fi.