Kaupallinen yhteistyö

Varaosat mökkikesään Valtakadulta

Mikko Fagerström on tyytyväinen siihen, miten raumalaiset tee-se-itse -korjaajat ovat löytäneet Varaosaliike J. Sarinin sisällä toimivan Harrasteosa-myymälän valikoiman.

Vanhassa vajassa soittaa tunnelmallisesti rahiseva matkaradio iskelmää ja kaiken nähnyt perämoottori lepää tellingeillä.

Mökki on juuri se paikka, jossa on mukavaa puuhastella. Etenkin kun on loma, eikä mihinkään kiire.

Mutta siinä vaiheessa leppoisa perämoottoriremontti muuttuu hankalaksi, kun jokin tärkeä osa pitäisi korvata uudella.

Mistä niin vanhaan moottoriin saa osia?

Vastaus löytyy Valtakadulta, Varaosaliike J. Sarinilta.

Lähes kuukausi sitten avattiin Varaosaliike J. Sarinin sisällä toinen myymälä, Harrasteosa.

Harrasteosa myy juuri niitä vapaa-ajanlaitteiden varaosia ja lisäosia, joita on tähän asti ollut hankalaa saada Raumalta.

Harrasteosa tuokin varaosamarkkinoille aidon ja asiakasystävällisen vaihtoehdon koneliikkeiden ja verkkokauppojen rinnalle.

- Meiltä saa merkistä riippumatta varaosia niin mopoihin, moottorisahoihin, puutarhakoneisiin, moottoripyöriin ja vapaaajanlaitteisiin, toimitusjohtaja Mikko Fagerström listaa.

Harrasteosa ei myy harrastelaitteita vaan keskittää osaamisensa laitteiden tekniikkaan ja mekaniikkaan.

Suoraan hyllystä löytyy myös renkaita moniin erilaisiin menopeleihin, rollaattoreista moottoripyöriin, jopa legendaariseen Honda Monkey -mopoon.

Jos hyllystä ei jotain löydy, tilaustuotteet saapuvat Raumalle erittäin nopeasti, vaikka kyseessä olisi minkä tahansa merkin laite.

Varaosien lisäksi Harrasteosasta valikoimassa on monipuolisesti erilaisia öljyjä eri käyttötarkoituksiin.

- Tämä on täydellinen kauppa ihmiselle, joka haluaa tehdä käsillään. Teese-itse -korjaajien ei tarvitse hakea kissojen ja koirien kanssa varaosia.

Avajaisten jälkeen ovipumppu on laulanut mukavaan tahtiin.

- Tosi hyvin raumalaiset ovat löytäneet Harrasteosan. Monet haluavat kuitenkin huoltaa laitteensa itse, Fagerström kertoo.

Avajaiset osoittivat sen, että että ainakin mopopojat olivat odottaneet Harrasteosaa Raumalle. Yli 250 teini-ikäistä mopoilijaa käänteli mopon varaosia innoissaan.

Mopopoikia innosti avajaisissa myös sosiaalisen median kruunaamaton mopoprinsessa, Ruusukukkane.

- Mopopojat ovat hyvin perillä ajokeistaan. He tietävätkin tarkalleen sen, mitä tarvitsevat. Astuvat kauppaan sisään, nappaavat hyllystä osan ja kävelevät kassalle, Fagerström kuvailee nopeita ostotoimenpiteitä.

Jos kuitenkin on niin, ettei ole perehtynyt esimerkiksi trimmerin varaosiin sen syvemmin, kannattaa laite ottaa mukaan Harrasteosaan. Asiantuntevat myyjät löytävät nopeasti oikean varaosan.

- Vanhoihin laitteisiin löytyy hyvin varaosia. Ei tarvitse aina ostaa uutta, Mikko Fagerström pohtii.

Moni veneilijä luottaa Quicksilverin öljyihin, jotka löytyvät Harrasteosan valikoimasta.

Harrasteosan hyllystä mökille 

  • Terät puutarhakoneisiin kuten moottorisahoihin ja raivaussahoihin ja trimmereihin.
  • Quicksilverin veneöljyt sisältävät lisäaineita, jotka parantavat suorituskykyä, pienentävät kitkaa ja suojaavat korroosiolta ja kulumiselta. Quicksilverin öljyt varmistavat veneesi parhaan mahdollisen suojan.
  • Veneen huoltosarjat, jotka ovat uutta Suomessa. Huoltosarja sisältää kaiken, mitä merkkipuolen huoltoohjelma vaatii. Paketissa mukana muun muassa moottoriöljyt, suodattimet, sytytystulpat, siipipyörän ja termostaattisarja.
  • Hydraulinen ohjaussarja veneilijälle, joka haluaa vaihtaa veneen vanhan vaijeriohjaussarjan uuteen.
  • Vaihtorenkaita laidasta laitaan, kottikärryistä rollaattoreihin.