Kaupallinen yhteistyö

Voimaa ja vetreyttä lihaskalvokäsittelyllä

Fysiopankin fysioterapeutit Anu Kaasalainen, Heli Vastamäki ja Minna Heino kertovat, että ensi syksynä Fysiopankissa alkaa lihaskalvoihin vaikuttavat FasciaMethod –tunnit.

Miksi lihakset eivät kasva, vaikka treenaan paljon? Miksi kroppa on jumissa ja penikkatauti vaivaa pohkeita?

Yllättävän monet kuntoilijat tuskailevat näiden kysymysten kanssa.

Ei kannata masentua. Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät Satamakadulta Fysiopankin fysioterapeuteilta Anu Kaasalaiselta, Heli Vastamäeltä ja Minna Heinolta.

Syy lihaskipuihin ja harjoittelun tehottomuuteen löytyy yllättävän usein faskiasta eli elimistön sidekudosverkostosta. Nämä kalvomaiset rakenteet ympäröivät lihaksia ja yhdistävät kehon osia.

- Kun faskiat ovat jumissa, lihaksen voimantuotto heikkenee. Faskiathan välittävät voimasta noin kolmanneksen, Anu Kaasalainen kertoo.

Faskiat voivat olla jumissa urheilijoilla sekä kuntoilijoilla, mutta myös niillä, jotka tekevät työssään yksipuolista, toistuvaa liikettä. Myös stressillä on vaikutusta.

Lihaskalvokäsittelyllä palautetaan kudoksen normaali venyvyys, ja näin saadaan jo yhdellä hoitokerralla oireita helpotettua.

Fysiopankkiin tullaan usein lääkärin lähetteen kautta, mutta lähetettä ei välttämättä tarvita.

Fysiopankilla on suoravastaanotto, joka tarkoittaa sitä, että potilas voi hakeutua suoraan fysioterapeutille ilman lääkärin lähetettä. Näin kevennetään julkisen puolen lääkärijonoja.

- Suoravastaanotto perustuu erilaisten testien tekemiseen. Tarkkojen ja yksilöllisten testien perusteella tehdään diagnoosi ja osataan valita oikea hoito vaivaan, Vastamäki kuvailee.

Monipuolisesti koulutettu Fysiopankin henkilökunta toteuttaa yksilölliset hoidot kunkin erityisosaamista hyödyntäen.

Fysiopankin yrittäjät viettävät 15. toimintavuottaan tänä vuonna.

Fysiopankki onkin monelle eri-ikäiselle urheilijalle tuttu osoite.

- Fysioterapeutti on myös valmennuksen tukena, jotta esimerkiksi harjoitteita voidaan tehdä turvallisesti ja mahdollisia virheellisiä liikkeitä voidaan karsia, urheilufysioterapiaan erikoistuva Minna Heino pohtii.

Asiakkaan omalla aktiivisuudella on iso merkitys tuki-ja liikuntaelinvaivoista kuntoutumisessa.

- Hoidon jälkeen potilas saa kotiinsa tarkat ohjeet ja liikkeet, millä hän voi itse hoitaa itseään, Heino kertoo.

Välilevyperäisissä vaivoissa sekä selkärangan toiminnallisissa ongelmissa Fysiopankissa käytetään myös McKenzie-terapiaa, joka sopii myös akuutin selkävaivan hoitoon.

- McKenzie-terapian liikkeillä pystytään vaikuttamaan sellaiseen välilevyyn, jonka ulkokuori on vielä ehjä, Heli Vastamäki opastaa.

Vaivojen ja kipujen kanssa ei kannata yrittää sinnitellä yksin.

- Tuki-ja liikuntaelimistön vaivoissa ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

Yhteyden Fysiopankkiin saat täältä.