Kaupallinen yhteistyö

Yhdessä liikkuen kohti hyvää oloa - Walimolla saman katon alta löytyvät niin hieroja, kosmetologi kuin liikuntapalvelutkin

TRX-tunneilla jokainen pääsee haastamaan itseään tasonsa mukaan.

Hyvinvoinnin Walimon kodinomaisissa tiloissa kengät jätetään eteiseen. Liikuntasalit Tempo, ja Liike sekä joogasali Rauha kutsuvat hikoilemaan, nauramaan ja nauttimaan.

- Valmennamme ihmisiä voimaan paremmin hyvinvointia ja työkykyä edistävästä näkökulmasta. Hyvinvointi on muutakin kuin tarkka ruokavalio ja raakaa rautaa, Pauliina Nordberg sanoo.

Walimon ryhmäliikuntakalenteri on monipuolinen kattaus kestävyyttä ja lihaskuntoa, tanssia, joogaa ja pilatesta. Walimo haluaa profiloitua matalan kynnyksen liikuntakeskuksena. Walimon tunteja ohjaavat personal trainerit, fysioterapeutit ja koulutetut ryhmäliikunnan ohjaajat.

- Toivoisimme, että Walimo koettaisiin paikaksi, jonne uskaltaa tulla liikkumaan, vaikka ei olisi ennen käynyt ryhmäliikuntatunneilla. Tai vaikka ei olisi urheillut ikinä, Nordberg juttelee.

Ryhmäliikunta on Nordbergin mukaan vielä toistaiseksi enemmän naisten kuin miesten suosiossa.

- Yritämme taistella tätä vastaan. Meillä on miehille suunnattu Äijä-TRX joka keskiviikko. Tunti on iloksemme ollut todella suosittu, Nordberg sanoo.

”Kuin toinen koti” – Walimo on muutakin kuin liikuntakeskus

Liikuntapalveluiden lisäksi Walimon katon alta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia kauneus- ja hyvinvointipalveluita. Kymmenen alan yrittäjää on löytänyt toimitilansa Hyvinvoinnin Walimolta.

Ajatuksena on, että asiakas löytää samasta paikasta niin hierojan, kosmetologin kuin liikuntapalvelutkin. Walimolla toimivat yrittäjät voivat keskittyä tärkeimpään eli työhönsä, sillä Walimon asiakaspalvelu ja nettiajanvaraus hoitavat varaukset yrittäjän puolesta, Nordberg kertoo.

Walimo ei sitouta asiakkaitaan jäsenyydellä, eikä määräaikaissopimuksilla.

- Se on ollut alusta asti periaatepäätös. Toivomme, että asiakkaat sitoutuvat meihin ilman sopimuksia ja niin näyttää käyneen, Norberg iloitsee.

Walimo muutti hetki sitten uusiin tiloihin Männistönkadulle. Avajaiset jäivät Norbergin mieleen lähtemättömästi.

- Olimme aivan ällikällä lyötyjä. Meidän asiakkaat olivat keränneet rahaa ja porukalla ostaneet valokuvatauluja, joissa on täältä meiltä kuvia. Lisäksi minä ja Petra (Oksanen) saimme palautepurkit, joihin asiakkaat olivat kirjoittaneet meille ihania viestilappuja. Kyllä niitä lukiessa tuli itku, Nordberg kertoo.

Moni kokee löytäneensä Walimon väestä yhteisön, johon haluaa kuulua. Tavallisten ihmisten treenipaikassa varusteiden ei tarvitse olla viimeisen päälle.

- On ihanaa, kun olemme saaneet palautetta, että Walimo on kuin toinen koti. Toivomme, että kaiken kokoiset ja ikäiset ihmiset tuntevat olonsa tervetulleeksi meille, Norberg kertoo.

Tasapaino kaikessa tekemisessä – myös palauttavan liikunnan rooli on tärkeä

- Hyvää tekevään liikuntaan jää koukkuun. Hyvä ryhmäliikuntatunti vie mukanaan niin, että tekemiseen ja fiilikseen uppoaa, kellon katselu unohtuu. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden liikkua hymy huulilla, vaikka treeni itsessään tuntuisi kovalta, Nordberg kertoo.

Walimolla ei ole lainkaan kuntosalia. Woimala ja Workout nimiset kestävyyttä ja lihaskuntoa harjoittavat tunnit sekä TRX-treeni korvaavat kuntosaliharjoitteet.

Arjen hyvinvoinnin kulmakiveksi Nordberg nostaa arkiaktiivisuuden. – Sen ylläpito on haasteellista, kun iso osa töistä on istumatyötä ja kaikkialle kuljetaan autolla. Omassa työssä suositellut 10 000 askelta täyttyvät helposti, kun ohjaan liikuntatunteja ja esimerkiksi lenkkeilen asiakkaiden kanssa, Nordberg kertoo.

- Tarjoamme monipuolisesti ryhmäliikuntatunteja, joita ei Raumalta muualta saa. Esimerkiksi tankotanssi, ilmajooga ja Kangoo Power –tunnit ovat sellaisia, Norberg luettelee.

Vauhdikkaan ja kuormittavan arjen ohella palauttavien liikuntatuntien rooli nousee tärkeäksi.

- Työelämässä monella on valtava henkinen kuormitus. Joskus vauhdikasta tuntia parempi vaihtoehto on esimerkiksi foam rolling –tunti tai lempeä yin-jooga, joka rentouttaa ja parantaa unenlaatua, Nordberg muistuttaa.

Walimon väki auttaa löytämään jokaisen tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivat liikuntamuodot –ja tunnit.

- Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä meidän asiakaspalveluun. Me autamme alkuun, Nordberg lupaa.

Lue lisää ja varaa aikasi verkkosivuilta. Seuraa Walimoa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Elina Ojala - Jalkojenhoidon AT Kirsi Poskiparta - SKY kosmetologi Maria Perkkola - koulutettu hieroja Reetta Kuuslaakso - Life coach Salla Virtanen - koulutettu hieroja ja Myfascia-terapeutti Sanna-Maria Rantanen - henkinen valmentaja Satu Niemi - shiatsuhoitaja Sini Koivunen - fysio- ja lymfaterapeutti Suvi Salonen - fysioterapeutti ja personal trainer Heli Saine - ravintovalmentaja