Kaupallinen yhteistyö

Yllättävän isoja muutoksia maalilla

Syksy on monille juuri sellaista aikaa, jolloin halutaan päivittää kodille uutta ilmettä. Usein yhdenkin huoneen kasvojenkohostus piristää koko asuntoa.

Uusilla maalipinnoilla saa yllättävän isoja muutoksia aikaan.

Tämä tupa sai aivan erilaisen ilmeen Sorcolorin maalareiden toimesta.

Syksyisin ja talvisin raumalaisen Sorcolorin maalarit työskentelevätkin pääosin sisätiloissa.

– Yksittäisistä sisämaalikeikoista yleisimpiä ovat paneelikattojen maalaukset. Moni haluaa eroon siitä 80-luvulla tehdystä mäntypaneelista, ja sen maalaaminen esimerkiksi vaaleaksi muuttaakin paljon huoneen ilmettä, Sorcolorin Satakunnan yksikön päällikkö Turo Rusava kertoo.

Rusavan mukaan esimerkiksi makuuhuoneen katon maalaaminen käy Sorcolorilta varsin nopeasti.

Sorcolorin ammattilaiset pukeutuvat punaisiin t-paitoihin.

– Itse maalaustyö ei vie kauaa. Mutta kattoon maalataan kaksi kerrosta, joten siinä välissä täytyy odotella, että maali kuivuu. Kuivumisaika on olennaisen tärkeä. Arvioisin, että makuuhuone on parin päivän ajan työmaana, Rusava miettii.

Saman seinätapetin katseleminen vuodesta toiseen voi kyllästyttää, joten maalattu seinäpinta sopii muutoshaluiselle sisustajalle paremmin.

– Maalattu seinä on kätevä maalata uudelleen, kun ei tarvitse tapetteja nyhtää pois. Toisaalta maalattu seinä on sitten myöhemmin helpompi myös tapetoida. Etenkin kun se on välillä tasoitettu ja maalattu.

Maalattu seinä on myös helppohoitoisempi kuin tapetti, sillä maalipinnan voi pyyhkäistä kostealla pyyhkeellä, toisin kuin esimerkiksi paperitapettia.

Sisämaalit ovat käyttömukavuudeltaan muuttuneet todella paljon viime vuosina.

Kun ennen koko kerrostalon rappu haisi päiväkausia yhden huoneen maalaamisen takia maalille, nyt on toisin.

– Maali kuivuu jokusen tunnin ja silloin sen haistaa, että on maalattu, mutta huoneessa voi silti oleskella. Seuraavana päivänä hajua ei huomaa enää ollenkaan, Rusava kuvailee.

Sisämaalit ovat aina vesiohenteisia eivätkä ne allergisoi.

– Maaleille on tarkat säädökset EU:n suunnalta. Aivan kuten ulkomaalaamisessa, myös sisämaalaamisessa Sorcolorin paras markkinointitapa on hyvä työnjälki.

Hyvä työnjälki on Sorcolorin tärkein markkinointitapa.

– Hyvin paljon meille tulee asiakkaita sillä tavalla, että naapuri on nähnyt, mitä olemme tehneet ja tilaa meidät myös omaan kotiinsa.

– Me teemme asiat viimeisen päälle, sillä haluamme tehdä näitä samoja hommia vielä 25 vuoden jälkeen.

Maalaamiseen kuuluu muutakin kuin pelkkä maalipinnan vetäminen. Suunnittelua ja pohjatöiden laajuuden kartoitusta.

Sorcolorin asiantuntijat käyvät mielellään arvioimassa, mitä asunnossa voisi tehdä.

– Mitään ei tuputeta väkisin, vaan haluamme auttaa asiakasta löytämään hänen kodilleen sopivat ratkaisut. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä.

Sorcolor tekee paljon vastaavia kartoituksia niille asunnoille, jotka ovat menossa vuokralle tai myyntiin.

Sisämaalauskeikkoja tehdään usein niihin asuntoihin, joihin ollaan juuri muuttamassa. Seinissä voi olla naulanreikiä edellisen asukkaan jäljiltä.

– Jos ei halua ottaa asuntolainan kylkeen parinkymmenen tonnin remppalainaa, maalaaminen on huomattavasti kustannustehokkaampi tapa. Muuttaminenkaan ei siirry kuin parilla päivällä.

Sorcolorin varauskalenteri näyttää tällä hetkellä sellaiselta, että kun nyt tarttuu puhelimeen, saa jouluksi asunnolleen uuden ilmeen.

Turo Rusava muistuttaa, että Sorcolor tekee myös pienempiä, mutta yhtä vaikuttavia maalaustöitä.

Esimerkiksi vanhan ja kuluneen portaikon maalaaminen muuttaa kokonaisuutta melkoisesti.

– Oli työ kuin työ, teemme sen alusta loppuun kerralla. Varsinkin sisämaalaustöissä. Sillä maalaustyö häiritsee aina hieman, vaikkei se kestäisi kuin parin päivän ajan. Meillä ei ole samaan aikaan toisaalla työmaata, jossa pitäisi välillä käydä.

Lisätietoja sisämaalauksista täällä.