Eric Perrin otti TPS:n reppuselkäänsä tukalassa tilanteessa - tuplatarkistettu kavennus hämmensi

Terävästi aloittanut TPS kadotti otteensa pahasti ensimmäisen puolivälieräottelun avauserän jälkeen. SaiPa karkasi kolmannessa erässä jo 3—1-johtoon, ja TPS kaipasi yhtäkkiä kipeästi hyviä neuvoja.

Silloin Eric Perrinin johtajuus nosti päätään mitä konkreettisimmalla tavalla. Lavalin leijona otti TPS:n reppuselkäänsä ja nakutti tehot 1+1 parin minuutin sisään kolmannen erän lopulla. Ensin Perrin voitti kulmapelin ja ampui itse 2—3-kavennuksen, hetkeä myöhemmin kanadalainen tarjoili Ilari Filppulalle tyhjän maalin.

Etenkin Perrinin itse iskemä 2—3-osuma aiheutti hämmennystä. Perrinin ampuma kiekko ponnahti ilmeisesti maaliverkoista takaisin kentälle. Perrin viittoili välittömästi itse maalia, kukaan muu ei sitten ollutkaan varma tapahtuneesta. Peli jatkui muutaman sekunnin, kunnes tuomaristo päätti tarkistuttaa tilanteen videolta. Edes Turkuhallin yleisölle näytetyt uusinnat eivät täysin selkeyttäneet tapahtunutta.

—Minä näin heti, että kiekko meni maaliin ja pomppasi ulos, mutta minä taisinkin sitten olla ainoa joka sen huomasi. Ilmeisesti tilanteen nopeus aiheutti selkkauksen. Tolpan kilahdusta ei kuitenkaan kuulunut, ja kun kiekko pomppasi takaisin suoraan minua kohti, niin jostainhan sen oli tultava. Ei se oikein muualta voinut tulla kuin maaliverkosta, Perrin kertasi.

Yksi videotarkistus ei vielä selvyyttä tuonut. Kun tuomaristo oli ensin todennut kiekon käyneen maalissa ja hyväksynyt osuman, videoita kelattiin vielä uudestaan. TPS-sentteri Ilari Filppula oli koko hässäkän ajan ketarat levällään SaiPan maalin sisällä, joten SaiPa-valmentaja Tero Lehterä haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä.

—Mielestäni minut kyllä vain työnnettiin maaliin, enkä pystynyt tekemään tilanteessa oikein mitään. Yritin vain päästä maalista pois, Filppula näki.

Tomi Kalliota TPS-kapteenina tuurannut Perrin oli hyvillään onnistumisistaan, mutta jakoi tunnustusta ketjukavereilleen Filppulalle ja Teemu Väyryselle.

—1—3-tappioasemassa koko ketjumme pääsi fiilikseen kiinni. Aloimme pitää kiekkoa enemmän ja paiskoa lättyä maalille, toinen maalikin syntyi siitä. Jo ennen SaiPan kolmatta maalia pyörimme kyllä hyökkäysalueella, mutta emme pelanneet röyhkeästi maalilla ja tehneet likaisia töitä. Se muuttui, kun kahden maalin tappioasemassa oli "desperate hockeyn" aika.

Perrin pelasi toista kertaa C-kirjain rinnassaan TPS-paidassa.

—Väliaikaista tämä tietenkin on, Kallio on maisemissa ja valmis askiin milloin tahansa. Meillä on joukkueessa monia hienoja johtajia, Perrin vannotti.

Onko TPS:llä nyt henkinen etulyöntiasetelma ottelusarjassa?

—En ole varma siitä, mutta ainakin tappioasemasta nouseminen kasvattaa luonnetta meidän leirissämme. Se luo hyvää fiilistä. Nämä sarjat ovat kuitenkin pitkiä. Tästä voitosta voi nauttia hetken, mutta nyt täytyy pysyä nöyränä.

Kuinka paljon TPS:n laariin sataa se, että SaiPa pelasi kovat kolme ottelua Pelicansia vastaan ensimmäisellä kierroksella?

—Meidän on itse omalla pelillämme pidettävä huoli siitä, että heidän jalkansa alkaa painaa. Meidän on annettava painetta ja laitettava heidät tekemään rajusti töitä.