Afganistanin valtiollinen lentoyhtiö väittää, että sen koneet ovat turvassa – Tämä tiedetään Afganistanin lentoturmasta

Vuonna 2010 Afganistanissa tapahtui vakava lentoturma, kun Pamir Airwaysin matkustajakone syöksyi maahan. Koneessa oli yhteensä yli 40 ihmistä, osa matkustajia ja osa miehistön jäseniä. Kaikki kuolivat turmassa.
Vuonna 2010 Afganistanissa tapahtui vakava lentoturma, kun Pamir Airwaysin matkustajakone syöksyi maahan. Koneessa oli yhteensä yli 40 ihmistä, osa matkustajia ja osa miehistön jäseniä. Kaikki kuolivat turmassa. Kuva: S. SABAWOON

Matkustajakone syöksyi maahan Ghaznin maakunnassa, Afganistanin keskiosissa maanantaina.

Kone syöksyi alas Kabulin ulkopuolella alueella, jota ääriliike taliban pitää hallussaan. Paikallisten viranomaisten mukaan Afganistanin turvallisuusjoukoilla ei ole pääsyä alueelle, kertoo The New York Times.

Onnettomuuden yksityiskohdat eivät ole selvillä, ja tapauksen tiedot ovat ristiriitaisia.

Turman syy ei ole tiedossa. Viranomaiset pyrkivät paikantamaan koneen hylyn vuoristoisessa maakunnassa.

Tietoa ei ole myöskään siitä, kuinka monta matkustajaa koneen kyydissä oli tai selviytyikö heistä kukaan.

Afganistanilaisten viranomaisten mukaan turmakonetta kuului valtiolliselle lentoyhtiölle Ariana Afghan Airlinesille, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Viranomaiset kertoivat, että yhtiön Boeing-kone oli syöksynyt maahan Sado Khelin alueella Ghaznin maakunnassa noin yhden jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Mirwais Mirzakwal kuitenkin kiisti tiedon myöhemmin maanantaina.

– On tapahtunut lentoturma, mutta kyseessä ei ole Arianan kone, koska kaksi Arianan tämänpäiväistä lentoa Heratista Kabuliin ja Delhiin ovat turvassa, Mirzakwal kertoi uutistoimisto Reutersille.

Talibanin tiedottaja Zabihullah Mujahid kertoi Reutersin mukaan, että ryhmä selvittää raportteja turmasta.