Aseistettu kaksikko varasti ambulanssin ja ajoi väkijoukkoon Oslossa – epäillyistä toinen on pidätetty, toinen yhä pakosalla

Tekijä pakeni varastetulla ambulanssilla

Aseistettu mies ja nainen varastivat ambulanssin ja ajoivat useiden ihmisten päälle Norjan Oslossa, kertovat muun muassa norjalainen Aftenposten- ja ruotsalainen Expressen-lehti verkkosivuillaan.

Lapsi lastenvaunuissa ja tämän äiti on viety sairaalaan. Lehden tietojen mukaan Oslon sairaalaan on toimitettu myös seitsemän kuukauden ikäiset kaksoset.

Oslon poliisi kirjoitti Twitterissä poliisin ampuneen saadakseen tekijän pysäytetyksi. Luodit osuivat ambulanssin renkaisiin, eikä ajaja loukkaantunut vakavasti. Poliisi on pidättänyt miehen, joka oli Expressenin tietojen mukaan aseistettu. Häntä epäillään rikoksesta.

Tekoon osallistunut nainen on yhä vapaalla jalalla. Oslon poliisi kertoo Twitterissä, että nainen on 165 senttiä pitkä, vaaleaihoinen ja hänellä on ruskeat hiukset. Lisäksi poliisin mukaan nainen vaikuttaa päihtyneeltä.

– Etsimme naista, jota epäillään osallisuudesta varkauteen, kertoi tutkinnanjohtaja Tor Gröttum Dagbladet-lehdelle.

Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisin ja Norjan median mukaan tilanne sai alkunsa, kun auto joutui onnettomuuteen ja pyörähti ympäri. Tämän jälkeen autosta nousi ulos mies.

Silminnäkijä kertoi Expressenille kuulleensa ensin kovan iskun, jonka jälkeen hän näki miehen nousevan autosta ja pukevan ylleen luotiliivin. Kun onnettomuuspaikalle hälytetty ambulanssi saapui, mies kaappasi ajoneuvon ja lähti ajamaan vauhdilla.

Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina. Hälytyksessä kerrottiin aseistautuneen miehen varastaneen ambulanssin Åsengatanilla Oslon Torshovissa ja ajaneen tiehensä.

Norjan NRK:n mukaan ambulanssi ajoi usean ihmisen päälle osuen myös lastenvaunuihin. Silminnäkijöiden mukaan vanhempi pariskunta joutui heittäytymään syrjään ambulanssin ajettua heitä kohti.

On epäselvää, kuinka monta ihmistä joutui yliajetuksi.

Paikalta otettujen kuvien mukaan siellä oli raskaasti aseistettuja poliiseja ja ambulansseja pelastustyöntekijöineen.