Hyödynnä kesän ensimmäiset villivihannekset – Näin valmistat korvasienistä, voikukista, nokkosista ja maitohorsmista kolmen ruokalajin illallisen

Korvasieni tuo kermaisen pehmeään risottoon hienostuneen pähkinäisen maun. Nopeasti friteeratut nokkosenlehdet ja voikukkapeti viimeistelevät tämän keväisen villikasvisannoksen.
Korvasieni tuo kermaisen pehmeään risottoon hienostuneen pähkinäisen maun. Nopeasti friteeratut nokkosenlehdet ja voikukkapeti viimeistelevät tämän keväisen villikasvisannoksen. Kuva: Harri Kuittinen

Nokkonen, voikukka ja maitohorsma ovat ensimmäisiä villiyrttejämme, jotka puskevat esiin lämpimästä maasta. Myös korvasieniaika on käsillä pian jo koko maassa. Nämä luonnon omat, hienot raaka-aineet kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruoanlaitossa.