Isä ja poika ihastuvat samaan naiseen – mutta jätä tämä elokuva väliin, jos et halua tiettyä korvamatoa

Ville (Jussi Nikkilä) ihastuu amerikkalaistyttö Saraan (Emilie de Ravin). Asiaa mutkistaa, että samalla asialla on myös Ville isä (Ville Virtanen).
Ville (Jussi Nikkilä) ihastuu amerikkalaistyttö Saraan (Emilie de Ravin). Asiaa mutkistaa, että samalla asialla on myös Ville isä (Ville Virtanen). Kuva: Laura Krohn

Hulluna Saraan

★★★ ”Vieläkö on villihevosia” – jos tahtoo, ettei jukeboksien vanha korvamato tee comebackia päähän, kannattaa jättää Samuli Valkaman esikoisohjaus väliin. Muut voivat hykerrellä mutkattomalle komedialle, jossa ikämiesrokkari Taisto ja Ville-poika ihastuvat samaan nuoreen Amerikan Saraan. Ville Virtanen ja Jussi Nikkilä ovat filminäyttelijöinä sukupolviensa parhaimmistoa. Sarana hurmaa Lost-sarjasta tuttu Emilie de Ravin. (Suomi 2012)

Hero perjantai 20.9. klo 21.10

Minä, Daniel Blake

★★★★ Ken Loachin elokuvassa hyvinvointiyhteiskunta pitää huolen arjen pahoinvoinnista. Poliittisesti kärkevä brittiohjaaja keskitti parin ihmisen tarinaan taas kerran paljon ajassa kiehuvaa asiaa. Dave Johns on liki kuusikymppinen puuseppä Daniel, joka sydänkohtauksen jälkeen joutuu kääntymään yksityistetyn sosiaalituen puoleen. Kohtalotoverina ”tehokkuuden” kurimuksessa on yksinhuoltajaäiti Katie (Hayley Squires). (Britannia 2016)

Yle Teema & Fem perjantai 20.9. klo 21.00

Welcome to the Jungle

★★ Ajan hengen haiskahdus tuntuu kieltämättä myös Rob Melzerin ohjaamassa komediassa. Television selviytymiskisat ja firmojen sekalaiset tiimiriennot toimivat pohjana, kun toimiston valkokaulusväki lähtee autiolle saarelle yhteishenkeä opiskelemaan. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lentäjä löytyy kuolleena, käy yleinen hysteria rasittavaksi. Toimintakonkari Jean-Claude Van Damme onneksi huvittaa räjähtäneenä leiripäällikkönä. (USA 2014)

Kutonen perjantai 20.9. klo 21.00