Italiassa matkailleella suomalaisnaisella koronavirus pääkaupunkiseudulla - pääministeri Marin: "Tautitapauksia tulee olemaan, ei kuitenkaan erityisen laajasti".

Uudesta koronavirustartunnasta tiedotetaan lisää pian.
Uudesta koronavirustartunnasta tiedotetaan lisää pian. Kuva: Mauri Ratilainen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu yhdellä henkilöllä laboratoriokokeella varmistettu koronavirustartunta. Suomalaisnainen on saanut tartunnan Milanosta Pohjois-Italiasta. Asian vahvisti THLtiedotteellaan alkuillasta.

Potilas on osastohoidossa Helsingin yliopistollisessa sairaalassa. Hän on THL:n tiedotteen mukaan hyväkuntoinen.

HUS ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat potilaan lähikontaktien tavoittamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Pääministeri Sanna Marin sanoo, että hallituksen tilannekuvan mukaan koronavirustapauksia tulee olemaan myös Suomessa.

– Tietojen mukaan ei kuitenkaan erityisen laajasti, sanoi Marin alkuillasta eduskunnassa sen jälkeen, kun hallitus oli kokoontunut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijoiden kanssa keskustelemaan tarvittavista toimenpiteistä.

– Hallitus suhtautuu tilanteeseen vakavasti ja varautuu pahimman skenaarion mukaisesti, Marin totesi Ylelle.

Pääministerin mielestä sellaista tietoa ei kuitenkaan toistaiseksi ole, että koronavirustapauksia tulisi Suomessa erityisen laajasti.

Hallitus päätti perustaa koordinaatioryhmän valtioneuvoston kanslian alaisuuteen. Siihen tulee keskeisten ministeriöiden kansliapäälliköt ja THL:n edustajia.

– Suomi on varautunut tilanteeseen paremmin kuin monet muut maat. Kansalaisten ei tarvitse muuta erityisempää varautumista tehdä kun huolehtia riittävästä käsihygieniasta.

uudesta tartunnasta kerrotaan lisää tiedotustilaisuudessa 18.30. Kytseessä on Suomen toinen koronavirustartunta. Ensimmäinen todettiin Lapissa tammikuun lopussa, mutta potilas parantui.