Jäänmurtoyhtiö Arctia on nimittänyt tuuliseksi osoittautuneeseen pestiin Nordic Regional Airlinesin nykyisen toimitusjohtajan Maunu Visurin

DI Maunu Visuri (51) on nimitetty Arctia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun alusta alkaen.
DI Maunu Visuri (51) on nimitetty Arctia Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi elokuun alusta alkaen. Kuva: Eija Koli

Lentoyhtiö Nordic Regional Airlinesin eli Norran toimitusjohtaja Maunu Visuri, 51, siirtyy luotsaamaan valtio-omisteista Arctiaa. Hän aloittaa yhtiön toimitusjohtajana elokuun alussa.

– Maunu Visurilla on vahvat näytöt menestyksellisestä operatiivisesta johtamisesta haasteellisessa kilpailutilanteessa ja investointien rahoituksesta sekä muutosjohtamisesta, jotka ovat myös Arctian menestystekijöitä, hallituksen puheenjohtaja Pertti Saarela kommentoi jäänmurtoyhtiön uuden toimitusjohtajan valintaa.

Arctia ei ole onnistunut tyydyttämään valtio-omisteiselle jäänmurtoyhtiölle asetettuja tulostavoitteita. Yhtiö on ajautunut vaikeaan tilanteeseen etenkin niin sanotun offshore-toimintansa osalta, sillä Arctian jäänmurtajien tarve maailman merillä ei olekaan osoittautunut odotusten mukaiseksi.

Kansainvälinen kilpailu alalla on kovaa, ja Arctian kaluston käyttöastetta pitäisi kasvattaa merkittävästi kannattavuuden varmistamiseksi ja tulevaisuuden investointien rahoittamiseksi.

Konsernin laajeneminen ja yt-neuvottelut

Arctia-konserni laajeni joulukuussa, kun vesiväylien kunnossapito- ja merenmittauspalveluja tuottava Meritaito liitettiin sen tytäryhtiöksi.

Loppuvuodesta käytyjen yt-neuvottelujen päätteeksi toimitusjohtaja Timo Vauraste sai potkut ja yhtiön silloinen talousjohtaja Kim Höijer siirtyi vt. toimitusjohtajan tehtävään.

Keskiviikkona uuteen tehtäväänsä nimitetty Visuri ei halunnut luonnehtia Arctian toimitusjohtajan tehtävää erityisen tuuliseksi pestiksi.

– Aika näyttää, haluan nyt ensin tutustua yhtiön tilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin rauhassa yhtiön hallituksen kanssa. Odotan myös innolla että pääsen tutustumaan uusiin työkavereihin Arctiassa.

Valtio-omisteisen Arctian tuleva toimitusjohtaja ei ole vielä valmis jättämään listaa merenkulkualan tavoitteista hallitusneuvottelijoille Säätytalolle.

– Sama vastaus kuin edellä käy myös tähän: nyt on aika ottaa rauhassa selvää yhtiöstä ja alan markkinatilanteesta, tutustua faktoihin ja mahdollisuuksiin, Maunu Visuri sanoo.