Jaksaako Iholla-sarja vielä kiinnostaa, kun uutuudenviehätys on poissa?

Uudella Iholla-kaudella elämäänsä kuvaavat julkkikset, osittain somen huippuammattilaiset.
Uudella Iholla-kaudella elämäänsä kuvaavat julkkikset, osittain somen huippuammattilaiset. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Iholla

★★★ Kun Iholla-sarja nähtiin televisiossa ensimmäistä kertaa vuonna 2012, päivittäisen arkielämän dokumentointi oli tuoretta. Hengityksen kohina, liian lähelle kasvoja aseteltu kamera, kahvinkeitot ja muut arkiset puuhat avautumisen ohessa olivat jotain uutta. Muistan hyvin alkukausilta vanhoillislestadiolaisuudesta irronneen Sannin ja selvänäkijä Claudian.

Sittemmin tästä kaikesta on tullut videoblogien arkipäivää ja myöhemmin sosiaalisen median vaikuttajien työtä. Tietty erityisyys ja uutuudenviehätys formaatista ovat poissa.

Julkkisten elämää kulissien takana

Uudella Iholla-kaudella elämäänsä kuvaavat vieläpä pelkästään julkkikset, osittain somen huippuammattilaiset Tuure Borelius, Martina Aitolehti, Sara Sieppi ja Leo Stillman.

Juuri heihin kauden potentiaali tiivistyy. On vaikea kuvitella, että tavisten arjen dokumentointi enää innostaisi. Nyt elämäänsä taltioivat jo valmiiksi mahdollisimman kiinnostavat hahmot.

Elämä etenkin Aitolehden ja Siepin kulissien takana taatusti herättää uteliaisuuden. Värikkäästi julkisuudessa näkynyt Aitolehti käsittelee heti ensimmäisissä jaksoissa suurten kohujen saattelemaa eroaan.

Myös Siepillä on ollut pienimuotoiset somekohunsa. Ensimmäisissä jaksoissa hänkin paljastaa, miten täydellisiltä näyttävät somekuvat voidaan ottaa sotkuisessa asunnossa.

Aika näyttää, päästäänkö sarjassa syvemmälle kuin itse hallitussa julkisuudessa.

Discovery+ 13.1. alkaen, TV5 klo 20.00 (kaksi ensimmäistä osaa)