Kate Beckinsale hurmaa ja hirvittää leskenä, joka junailee tytärtään rikkaisiin naimisiin

Love and Friendshipissä Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) on jäänyt varattomaksi leskeksi, jonka tarkoituksena on hankkia itselleen ja tyttärelleen (Chloë Sevigny) aviomiehet.
Love and Friendshipissä Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) on jäänyt varattomaksi leskeksi, jonka tarkoituksena on hankkia itselleen ja tyttärelleen (Chloë Sevigny) aviomiehet. Kuva: Ava

Love and Friendship

★★★★ Elokuvantekijöiden kiihkein Jane Austen -boomi on ohi. Eivät hänen kirjojensa terävä ironia, taikka rahan ja rakkauden kompromissit ole silti vanhenneet. Katsokaa vaikka Whit Stillmanin terävä sovitus Austenin kirjeromaanista Lady Susan. Kate Beckinsale hurmaa ja hirvittää leskenä, joka tarkoin ottein junailee tytärtään rikkaisiin naimisiin. Chloë Sevigny, Tom Bennett ja Stephen Fry osallistuvat. Ensiesitys. (Irlanti 2016)

Ava lauantai 13.7. klo 21.00

Mississippi Grind

★★★★ Parhaissa uhkapelaajista kertovissa tarinoissa eivät tuiki ainoastaan silmät ja dollarinkuvat, vaan muunkinlaiset unelmat, pakkomielteet, elämän pettymykset ja yksinäisyys. Sitä runsautta väreilee myös Anna Bodenin ja Ryan Fleckin elokuva, vaikka päällisin puolin lakonisia ollaankin. Ben Mendelsohn loistaa pelurina, joka lähtee nuoremman kollegan Ryan Reynoldsin kanssa kohti Etelän pelipaikkoja. Blues voitelee tunnelmat. (USA 2015)

TV2 lauantai 13.7. klo 21.00

Ahneuden hinta

★★★★ Juhlat on juhlittu. Tarjoilija polkee raskaan työpäivän jälkeen kohti kotiaan, kun hän suistuu auton töytäisemänä ojaan. Kuski kaasuttaa karkuun. Se on kriittinen hetki Paolo Virzìn elokuvassa, jossa raha ja valheet määräävät kahden perheen elämää. Mysteerin ja moraalitarinan lankoja hallitsevat sosiaalinen kiipeilijä Fabrizio Bentivoglio, tätä kypsempi tytär Matilde Gioli ja rikkaan miehen vaimo Valeria Bruni Tedeschi. (Italia 2013)

Yle Teema & Fem lauantai 13.7. klo 22.30