Käteismyynti loppuu kaukoliikenteen junissa – lippuja voi ostaa maksukorteilla

Kaukoliikenteen junalippuja voi ostaa käteisellä tai kortilla R-kioskeista ja VR:n lipputoimistoista. Matkahuollon toimipisteistä voi ostaa yhteislippuja juna- ja bussimatkoille ja apua saa tarvittaessa myös VR:n puhelinpalvelusta.
Kaukoliikenteen junalippuja voi ostaa käteisellä tai kortilla R-kioskeista ja VR:n lipputoimistoista. Matkahuollon toimipisteistä voi ostaa yhteislippuja juna- ja bussimatkoille ja apua saa tarvittaessa myös VR:n puhelinpalvelusta. Kuva: Ratilainen Mauri

Kaukoliikenteen junalippujen käteismyynti aiotaan lopettaa syyskuussa, kertoo VR tiedotteessaan.

Lippuja voi ostaa junista maksukorteilla uudistuksen jälkeen.

Enemmistö suomalaisista, yli 99 prosenttia, ostaa VR:n mukaan lippunsa ennakkoon tai kortilla junasta. VR:n mukaan käteisostojen suosio on vähentynyt voimakkaasti, ja yhtiö arvioi trendin jatkuvan tasolla, jossa myynti ei kata käteisen käsittelystä syntyviä kustannuksia.

VR:n verkkokauppa, mobiilisovellus, lipunmyyntiautomaatit ja kaukoliikenteen henkilökunnan myyntilaitteet uusitaan tänä vuonna.

Matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen kertoo tiedotteessa, että siirtymästä on tarkoitus tehdä mahdollisimman joustava.

– Seuraamme myyntikanavien kehitystä jatkuvasti, ja päivitämme tilannearviota syyskuuta kohden, Romanainen sanoo tiedotteessa.

Helsingin alueen ja Etelä-Suomen taajamaliikenteen lähijunissa lipunmyynti loppui kokonaan vuonna 2017.